کد خبر: 3926518
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۷

افزایش آمار متقاضیان به تحصیل در دانشگاه جامع علمی کاربردی

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت: هر ساله با وجود کاهش تعداد افراد شرکت‌کننده در آزمون سراسری، تعداد متقاضیان تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش یافته است.

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، محمدحسین امید، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور، امروز، نهم مهر ماه در مراسم اختتامیه اولین المپیاد مهارتی دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی و تجلیل از نفرات برتر که در سالن جلسات دانشگاه علمی کاربردی این استان برگزار شد، با اشاره به افزایش آموزش رشته‌های مهارتی در این دانشگاه نسبت به قبل، اظهار کرد: بی‌تردید قسمتی از گرایش جوانان و خانواده‌ها به آموزش‌های مهارتی حاصل تلاش این دانشگاه و ترویج فرهنگ مهارتی است.

وی کیفیت‌گرایی، مأموریت‌گرایی، اصلاح ساختارها،و اطلاع‌رسانی دقیق و گفتمان‌سازی را از عوامل افزایش گرایش خانواده‌ها و جوانان به سمت رشته‌های مهارتی دانست و تصریح کرد: برخی از رشته‌ها در دانشگاه‌ها متقاضی ندارد یا گرایش کمتری وجود دارد.

امید اضافه کرد: اخبار رسیده حاکی از آن است امسال تنها نیمی از پذیرفته شدگان دانشگاه‌های سراسری انتخاب رشته‌ کردند که این امر نشان از بی رغبتی جوانان نسبت به رشته‌های نظری است. تا به امروز ۹۵ هزار متقاضی به تحصیل در دانشگاه‌های علمی کاربردی ثبت نام کردند. در سه سال پیاپی آمار ثبت‌نام شدگان بین ۱0 تا ۱۵ درصد افزایش داشته است و این افزایش در سال تحصیلی جدید نیز قابل مشاهده است.

این مقام مسئول بیان کرد: از حدود ۷۵ درصدی که دانش آموختگان این دانشگاه مشغول به کار می‌شوند قریب به ۴۰  درصد رشته کاری آنان با تحصیلشان همسو است. دانش آموختگان پس از تحصیل وارد محیط کار می‌شوند که این آمار نسبت به دانشگاه‌های دیگر کمتر است و در حال حاضر ۶۰۰ مرکز علمی کاربردی در سطح کشور فعال هستند. دانش‌آموختگان این مراکز به سرعت جذب بازار کار می‌شوند.

وی از افزایش مراکز نوآوری دانشگاه از 10 مرکز به ۱۸۰ مرکز در طول سال های اخیر خبر داد و گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی آمادگی برگزاری المپیاد در تمامی رشته‌های مهارتی را دارد.اولین المپیاد در سه رشته مهارتی گرافیک، فناوری اطلاعات و ماشین ابزار برگزار شد که برای سال آینده می‌تواند تا 9 رشته افزایش داشته باشد. حتی می‌توان پوشش این المپیاد را از دانشگاه جامع علمی کاربردی در سطح ملی توسعه بخشید.

امید ابراز امیدواری کرد: برگزیدگان این المپیاد از مزایایی همچون سایر المپیادهای ملی مانند بورسیه‌های تحصیلی بهره‌مند شوند. سهمیه وام تحصیلی دانشجویان این دانشگاه افزایش یافته است، اما می‌توان ضمن افزایش بیشتر این وام، تسهیلات دیگری را نیز در نظر گرفت تا ایده دانشجویان به کسب ثروت و درآمد منتج شود.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی کشور ظرفیت خالی را یکی از مشکلات دانشگاه‌ها درسال‌های اخیر بیان کرد و افزود: سه مرکز صنعتی علمی کاربردی اراک ظرفیت 3هزار دانشجو دارد که حدود یکهزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند، با ارائه بسته‌های تشویقی مانند این المپیادها می‌توان به جذب دانشجویان به رشته‌های مهارتی را افزایش داد.

به‌گفته امید در نیم سال جاری وضعیت برگزاری کلاس‌های مجازی بسیار بهتر است؛ چراکه به سرعت خود را با شرایط تطبیق دادیم به طوری که در حال حاضر با وجود اینکه حدود یک هفته از آغاز مهر می گذرد میزان حضور دانشجویان در کلاس‌های مجازی مطلوب است و در استان مرکزی این حضور به ۸۰ درصد می‌رسد.

وی ادامه داد: تا اواسط آبان ماه سال جاری باید تمام بخش‌های عملی دروس در دانشگاه‌ها به پایان رسیده باشد تا اگر در اواخر پاییز و زمستان با مشکل جدی در ویروس کرونا، آنفلوآنزا و دیگر بیماری‌های فصلی روبرو شدیم تحصیل دانشجویان با مشکل وقفه و یل تعویق مواجه نباشد.

امید در خصوص برگزاری المپیاد مهارتی دانشجویان در رشته گرافیک، ماشین افزار و فن‌آوری اطلاعات گفت: این المپیاد در ۳۱ استان برگزار شد که مورد استقبال ۷۰۰ نفر قرار گرفت.

به گزارش ایکنا نفرات برتر رشته‌های گرافیک، فناوری و اطلاعات و ماشین‌افزار به ترتیب رتبه بدین شرح است؛ در رشته گرافیک اکرم عبدالرحمان از کرمان، فاطمه ملگان از گلستان و سید مرتضی مؤمنی از قم و غلامرضا صادقی از اصفهان مشترکاً سوم شدند.

در رشته فناوری اطلاعات محمدرضا بیگی از شهرکرد، سجاد رفاقت خواجه از تبریز و علی میرزایی از ارومیه. در رشته ماشین‌افزار علی علیزاده از اراک رتبه اول، مهدی رضایی خلجی از پاکدشت تهران و کمیل حیدری از تبریز. در این مراسم از این ۱۰ برگزیده به صورت مجازی تجلیل شد.

در حاشیه این مراسم کلینیک اشتغال، مشاوره و کارآفرینی و کانون دانش‌آموختگان دانشگاه علمی کاربردی استان توسط امید، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربری کشور در اراک نیز افتتاح شد.

انتهای پیام
captcha