به گزارش ایکنا از استان مرکزی، حجتالاسلام سید ناصر میرمحمدیان، قائم مقام معاونت فرهنگی و مدیرعامل بنیاد هدایت سازمان تبلیغات اسلامی، امروز، 27 آذر ماه در نشست خبری با اصجاب رسانه که در سالن جلسات اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزیف مساجد را محلی برای مدیریت اجتماعی برشمرد و اظهار کرد: در حال حاضر دنیا معتقد است به جای اینکه مدیریت مرکز پیرامون داشته باشیم باید بخشی از وظایف را به مردم سپرد و برای تحقق این مهم قصد دارند در محلات سرمایهگذاری کنند. چراکه میزان مشارکت مردم بالا رفته و راحتتر اعتماد میکنند.
وی با بیان اینکه زیرساختهای لازم جهت مشارکت حداکثری مردم در صحنه اجتماعی از دیرباز فراهم بوده است و اسلام نیز به این امر مهم تأکید ویژه دارد، تصریح کرد: مساجد، باظرفیتترین مکان وزیرساخت جهت مشارکت مردمی هستند و خداوند امر فرمودند تا عموم در این مکان جمع شوند.
میرمحمدیان مساجد را اماکن مدیریت جامعه دانست و بیان کرد: مساجد کوچک محلی میتوانند دارای ظرفیت بالا برای رفع مشکلات مردم باشند و قادرند نقش محوریت حکمرانی در وسعت محلات را ایفا کنند. قصد داریم مساجد و ائمه جماعات در مساجد محور محلات باشند. تعالی شبکه امامان جماعات در محلات هدف بنیاد هدایت است.
وی با اشاره به اینکه امامان جماعات در گام اول حل مسائل مردم را در دستور کار قرار دادند، اضافه کرد: با تقویت بنیاد هدایت ظرفیت محلات و آسیبها شناسایی شده و به کمک مردم مشکلات برطرف و ظرفیتها مورد بهرهروری قرار گیرد.بنیاد هدایت سازمان تبلیغات اسلامی برای تحقق برنامههای خود سه گام الگوسازی، گفتمانسازی و جریان سازی را در دستور کار قرار داده است.
میرمحمدیان اظها کرد: در کشور 80 هزار محله وجود دارد که از این تعداد در اهداف بلندمدت پوشش دهیم، اما در گام اول حدود 5 هزار محله در قالب 3500 محله روستایی، 350 محله در حاشیه شهرها(مناطق قرمز) و یکهزار محله در شهرها در نظر گرفته شده است.
این مقام مسئول در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبتنی بر تعطیلی یکی از مساجد شهر مهاجران به دلیل اینکه پتروشیمی اجازه اقامه نماز به دلیل شیوع کرونا نمیدهد، گفت: در گام اول با توجه به شیوع کرونا باید ببینیم مساجد باید تعطیل شوند یا خیر و دوم اینکه آیا میتوان مساجد را سازمانی و یا کارخانهای کرد؟ وقتی مسجد تنها نمازخانه شد و اقامه نماز تعطیل شد، مسجد تعطیل میشود، درصورتیکه مسجد نمازخانه نیست، بلکه این مکان دارای ظرفیتهای بسیاری است که باید به آن پرداخته شود.
میرمحمدیان بان کرد: در راستای اجرای طرح شهید سپهبد قاسم سلیمانی، مساجد به عنوان قرارگاههای سلامت درنظر گرفته شدهاند و بیش از ۲۱۰۰ مسجد وارد میدان شدند که نمیتوان نقش موثر آنها را نادیده گرفت. زمانیکه کارکرد مساجد چند بُعدی شود و روحانیون را علاوه بر انجام امور مذهبی، فرهنگی و مشاوره در نقش راهبر در جهت تسهیلگری وارد عمل کنیم در آن زمان است که شاهد ارتقاء و پیشرفت در همه امور هستیم.
انتهای پیام