کد خبر: 3959424
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۳

هنرمندان گسست بین نسلی دفاع مقدس را جبران کنند

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مرکزی از ایجاد گسست نسلی بین جوانان دوره دفاع مقدس با نوجوانان و جوانان فعلی ابراز تأسف کرد و گفت: وظیفه اصحاب هنر در رشته‌های مختلف در این راستا سنگین است و لازم است به این حوزه نگاه ویژه‌تری داشته باشند تا این گسست جبران شود.

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، مرتضی انصاری‌فر، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مرکزی، امروز، 23 اسفند در آیین اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان مرحله استانی بیست و دومین کنگره ملی شعر دفاع مقدس و نهمین دوره جایزه ادبی داستان‌های کوتاه دفاع مقدس و مقاومت معروف به «یوسف» که در سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد، با اشاره به اینکه به مناسبت روز شهدا و پاسداشت مقام شهدا برنامه‌هایی در روز 22 اسفند برگزار شد، اظهار کرد: ادای احترام به ساحت مقدس شهدا تنها به لفظ و بیان نیست و باید در عمل سیره آنان را در جامعه اقامه کرد.

وی ضرورت ترویج فرهنگ مقاومت و پایداری را در جامعه مورد تأکید قرار داد و افزود: نشر فرهنگ ایثار و شهادت و دفاع مقدس در شرایط فعلی مهم است و رسالت هنر را می‌طلبد که هنرمندان آن را به دوش کشیده و با زبان شیرین هنر مفاهیم ایثار و شهادت، شجاعت، فداکاری را به نوجوانان منتقل می‌کنند.

انصاری‌فر از ایجاد گسست نسلی بین جوانان دوره دفاع مقدس با نوجوانان و جوانان فعلی ابراز تأسف کرد و گفت: جوان و نوجوان نسل جدید با دستاوردهای این دوران آشنا نیستند و یا کمتر می‌دانند. وظیفه اصحاب هنر در رشته‌های مختلف همچون موسیقی، داستان و شعردر این راستا سنگین است و لازم است به این حوزه نگاه ویژه‌تری داشته باشند تا این گسست جبران شود.

وی بیان کرد: زبان شعر تاثیرگذاری بسیار در انتقال مفاهیم دینی و دفاع مقدسی دارند. خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب دگرگونی خاصی را در حوزه شعر و داستان شاهدیم و جوانان نیز از این فرصت ایجاد شده به نحو مطلوب استفاده کردند.

اشعار آیینی متأثر از فرهنگ عاشوراست

سرهنگ غلامرضا کریمی، مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان مرکزی، حرکت در مسیر اهل‌بیت(ع) و شهدا باید در جامعه بیش از پیش نهادینه شود و با استفاده از ابزار هنر نوجوانان و جوانان با این مسیر آشنا کرد.

وی با اشاره به ارسال آثار خوب و قوی شعر و داستان کوتاه دفاع مقدس، تصریح کرد: به مناسبت چهل‌سالگی دفاع مقدس برنامه‌های خوبی در استان برگزارشده است که اختتامیه استانی این کنگره از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده است. به برکت تفکر امام راحل زمینه سرودن اشعار آیینی و نگارش داستان‌های کوتاه دینی و مذهبی در کشور فراهم شده است و این امر مورد استقبال جوانان نیز قرار گرفته است.

کریمی با بیان اینکه شعر آیینی پس از پیروزی انقلاب از رشد و جایگاه مطلوبی در کشور برخوردارست، اضافه کرد: اشعار آیینی بیشتر متأثر از فرهنگ عاشورا، سیره ناب علوی، مکتب حسینی، فاطمی، رضوی و مهدوی است و خوشبختانه شاعران جوان توانستند در این زمینه خوش بدرخشند. همچنین پس از رشادت رزمندگان در دوران دفاع مقدس شعر آیینی در این حوزه نیز تعریف شد.یادآور می‌شود، در این مراسم تعدادی از خانواده‌های معظم شهدا، 20 نفر از برگزیدگان مرحله استانی بیست و دومین کنگره ملی شعر دفاع مقدس و نهمین دوره جایزه ادبی داستان‌های کوتاه دفاع مقدس و مقاومت معروف به «یوسف» تجلیل شدند.

همچنین از سه کتاب «لالایی بروی سردشت» به قلم فریده احمدلو و الهام ویسمه، «مدیر سرافراز» با پژوهشگری و تدوین محمدرضا بیک‌محمدی و «آن دوره‌های نزدیک» با گردآوری شاهرخ حکمت رونمایی شد.

انتهای پیام
captcha