ضرورت رفع خلأ ارتباط صنایع با مراکز دانشگاهی / ورود جهاددانشگاهی در ساماندهی پسماندهای عفونی
کد خبر: 3988498
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۴

ضرورت رفع خلأ ارتباط صنایع با مراکز دانشگاهی / ورود جهاددانشگاهی در ساماندهی پسماندهای عفونی

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی خلأ ارتباط صنایع با مراکز دانشگاهی استان از جمله جهاد دانشگاهی را معضل عنوان و بر ضرورت رفع این کمبود تأکید کرد و گفت: یکی از ویژگی‌های صنایع موفق حتی در شرایط سخت اقتصادی، توجه ویژه آنها به پژوهش و تحقیقات است.

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان مرکزی، سردار محسن کریمی، فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی در نشست با مسئولان جهاد دانشگاهی استان با اشاره به ظرفیت‌های متعدد استان در حوزه‌های مختلف، اظهارکرد: این استان در زمینه‌های مختلف دارای توانمندی‌های بسیار است ولی متأسفانه بسیاری از این توانمندی‌ها احصا نشده و به فعلیت نرسیده‌اند.

وی با بیان اینکه در حوزه‌های کشاورزی، صنعتی، فرهنگی و ... چالش‌های جدی وجود دارد، افزود: یکی از ظرفیت‌های ایجاد اشتغال پایدار و سودآور در استان مرکزی که می‌تواند به بهبود معیشت کشاورزان کمک کند، عرصه گیاهان دارویی است و بیش از ۱۰ هزار فرصت شغلی را در این استان می‌توان بر پایه همین صنعت ایجاد کرد.

کریمی تصریح کرد: ظرفیت بومی استان مرکزی در حوزه گیاهان دارویی در گذشته ۱۸۰۰ گونه بوده که در حل حاضر به ۸۰۰ گونه رسیده است. سپاه روح‌الله در راستای بهره‌برداری از این ظرفیت اقدام کرده و در مسیر توسعه اشتغال با تکیه بر این ظرفیت گام برداشته است.

وی گفت: در تعامل با نهاد ریاست جمهوری به این نتیجه رسیدیم که استان مرکزی باید در رشته گیاهان دارویی پایلوت باشد و در هنرستان‌ها رشته گیاهان دارویی داشته باشیم و منابع طبیعی دو هکتار زمین در اختیار هر دانش‌آموز قرار دهد تا در کنار آموزش، تجربه عملی نیز در این رشته بدست آورد.

فرمانده سپاه استان با بیان اینکه تا حدودی در این مسیر پیش رفته‌ایم، اما همراهی مسئولان چندان دلگرم کننده نبوده است، گفت: امید است نگرش‌ها در این عرصه تغییر کند. نگاه صرفاً اقتصادی به حوزه‌های مختلف درست نیست و نباید به هر قیمتی در عرصه اقتصاد پیش رفت، آمار خام‌فروشی در عرصه‌هایی همچون سنگ بالاست در حالی که می‌توان در این حوزه اقدامات بسیاری را به انجام رساند.

کریمی همچنین با بیان اینکه استان مرکزی در آینده جزو استان‌های سالمند کشور خواهد بود، بر لزوم توجه ویژه به حوزه درمان و اقدامات بسیاری که در این بخش می‌توان به انجام رساند و ظرفیت‌های بسیاری که در این حوزه وجود دارد، تأکید کرد و گفت: اگر از این ظرفیت ها به خوبی بهره‌برداری شود، وضعیت استان بسیار بهتر از امروز خواهد بود.

وی خلأ ارتباط صنایع با مراکز دانشگاهی استان از جمله جهاد دانشگاهی را معضل عنوان و بر ضرورت رفع این کمبود تأکید کرد و گفت: یکی از ویژگی‌های صنایع موفق حتی در شرایط سخت اقتصادی، توجه ویژه آنها به پژوهش و تحقیقات است. اینگونه صنایع با باور به تحقیقات از پس مشکلات برمی‌آیند و کارهای ویژه‌ای را به انجام می‌رسانند. وضعیت استان در حوزه پسماندهای صنعتی و عفونی اسفبارست و امید است جهاد دانشگاهی در حوزه ساماندهی پسماندهای عفونی ورود موفقی داشته باشد.

کریمی با اشاره به ساختار سازمانی سپاه و اقدامات آن گفت: سپاه بر اساس این ساختار می‌تواند با بخش‌های مختلف آموزشی، فرهنگی و تحقیقاتی جهاد دانشگاهی همکاری کند. در واقع حوزه عملکردی سپاه با جهاد دانشگاهی نقاط مشترکی دارد و همکاری بسیار خوبی را می‌توان بین سپاه و جهاد دانشگاهی شکل داد.

وی اظهارکرد: سپاه فعالیت‌های متنوعی داشته و به صورت تخصصی با بخش‌های مختلف جامعه در ارتباط است. یکی از دلایل پیشرفت سپاه گره خوردن آن با مراکز دانشگاهی است و مایه خوشحالی است که بتوانیم از ظرفیت علمی جهاد دانشگاهی بهره ببریم و ماموریت‌ها و برخی پروژه‌ها را با کمک جهاد دانشگاهی به خوبی پیش ببریم و در قالب تفاهم‌نامه با این نهاد همکاری کنیم.

وی خواستار ادامه این جلسات و برگزاری جلسات تخصصی‌تر مابین معاونت‌ها و مراکز مختلف جهاد دانشگاهی و رده‌های مختلف سپاه شد تا در نهایت همکاری‌های کاربردی و مطلوبی در این مسیر شکل بگیرد.

علی‌اصغر غفاری‌زاده، سرپرست جهاد دانشگاهی استان مرکزی نیز در این نشست برگزاری چنین جلساتی را فتح بابی برای همکاری بیشتر و بهتر جهاد دانشگاهی و سپاه عنوان کرد و افزود: جهاد دانشگاهی از نهادهایی است که کلمه جهاد را به منصه ظهور رسانده و با اقدامات متنوع و متعدد، خودباوری را در عرصه‌های مختلف به خوبی معنا و متبلور کرده است.

وی با اشاره به اینکه این نهاد در حوزه تأمین هزینه‌ها به خود متکی است و از طریق اقدامات جدید و حرکت در مرزهای علم توانسته منشأ خیر و برکت برای کشور باشد، اضافه کرد: امید است در دولت جدید بتوانیم در استان مرکزی تاثیرگذارتر عمل کرده و با همکاری با مجموعه‌هایی همچون سپاه، اقدامات مؤثری را برای استان به انجام برسانیم.

در این نشست، محسن مرادی معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی استان مرکزی بخش‌های مختلف این نهاد و پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های آن را تشریح کرد.

انتهای پیام
captcha