کد خبر: 3996222
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۰

هنر، هدایت‌کننده انسان به سمت تفکر صحیح است

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مرکزی اظهار کرد: خلق اثر هنری فقط به معماری و ساخت بناهای باستانی محدود نمی‌شود، بلکه برخی از شعرا نیز آثار بسیار زیبایی خلق کردند که از قرون گذشته تاکنون روح انسان را به واسطه هنری که استفاده کرده‌اند تازگی می‌بخشند. این اصل هنرست که زمینه را برای تفکر درست در راستای رشد و تکامل انسانی فراهم کند.

هنر، هدایت‌کننده انسان به سمت تفکر صحیح است

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، حجت‌الاسلام مصطفی فرخی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مرکزی، عصر چهارشنبه، 17 شهریور در مراسم اختتامیه و  تجلیل از برگزیدگان کارگاه طراحی پوستر «اصل وصل» که در سالن اجتماعات حوزه هنری این استان برگزار شد، ضرورت توجه به هنر در بخش‌های مختلف را مورد تأکید قرار داد و اظهار کرد: هنر، مرکز صقل توجهات عموم مردم بوده و این امر بیانگر این اصل است که این مؤلفه با فطرت و سرشت بشر هماهنگ و عجین است.

وی به روایت «إنّ اللهَ جميلٌ يُحِبُّ الجَمالَ، خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد» از نبی مکرم اسلام(ص) استناد و تصریح کرد: زیبایی خداوند در ابعاد چهارگانه ذات الهی، نام‌های الهی، صفات الهی و افعال تعریف می‌شود. خداوند در آیه 5 سوره مبارکه «ملک» می‌فرماید: «وَلَقَدْ زَيَّنَّا السَّمَاءَ الدُّنْيَا بِمَصَابِيحَ ، و ما آسمان دنیا را به چراغهای انجم رخشان زیب و زیور دادیم»، خداوند به واسطه ستارگان تاریکی شب را آراست تا زیباتر جلوه کند و این جلوه‌گری را در تمام عالم هستی شاهدهستیم.

فرخی ادامه داد: تمام انسان‌ها به هنر علاقمند هستد و هریک به نوعی با آن سروکار دارند، اما درجات و مراتب آن متفاوت است، از نگاه دانشمندان هنر در قالب‌های هنر پیرو و پیشرو تعریف می‌شود، اینکه هنر در چه مکان و زمان و برای چه موضوعی به کار گرفته شود برای هنرمند حائز اهمیت است.

وی اضافه کرد: هنر پیرو، هنری است که هنرمند زیبایی مکان و زمان را درک کرده و توان دارد که آن را به تصویر کشد و خروجی این کار که چه اندازه در تغییر حالت مردم کاربرد دارد برایش اهمیت چندانی ندارد. در واقع هنر برای هنرست و هنرمند دست به آفرینش اثری می‌زند که مردم لذت ببرند.

فرخی ادامه داد: خلق اثر زیبا توسط هنرمند باید به رشد، و پیشرفت و تکامل انسان کمک کند و هنر پیشرو و هنرمندان فعال در این حوزه موقعیت‌شناس و زمان‌شناس هستند و شرایط و نیاز جامعه را به خوبی می‌داند و با خلق اثر هنری قصد دارند اجتماع را از وضعیت فعلی به سمت جامعه‌ای متعالی همراه با نهادینه کردن اخلاق انسانی و کریمانه سوق دهد. این نوع هنر مورد تأیید قرآن و انبیای الهی (ع) است. انسان بالقوه خلق شده است وبا حرکت در مسیر تکامل و انسانیت به بالفعل تبدیل می‌شود. در بعد انسانی همه انسان هستند، اما در بعد کرامت اخلاقی و ... تفاوت‌هایی وجود دارد.

وی بیان کرد: ماندگاری اثری به میزان هنری است که در آن به کار رفته است و به واسطه همین شاخصه و معماری منحصربفردست که آثار باستانی از قرون گذشته تاکنون مانا مانده است. خلق اثر هنری فقط به معماری و ساخت بناهای باستانی محدود نمی‌شود، بلکه برخی از شعرا نیز آثار بسیار زیبایی خلق کردند که از قرون گذشته تاکنون روح انسان را به واسطه هنری که استفاده کرده‌اند تازگی می‌بخشند وانسان را به سمت تفکر بیشتر هدایت می‌کند. این اصل هنرست که زمینه را برای تفکر درست در راستای رشد و تکامل انسانی فراهم کند.

هنرمندان از آیات قرآن در خلق اثر استفاده کنند

حجت‌الاسلام امیر طاهری، معاون فرهنگی اداه کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی، نیز در این مراسم تصریح کرد: ورود هنرمندان در زمینه، فضای عاشورایی و مضامین دینی را از موضوعات مورد علاقه آنان دانست و بیان کرد: ادبیات مادر تمامی هنرهاست و هنرمندان حوزه گرافیک برای خلق پوستر همواره به دنبال منابع شعری و ادبی هستند. هنر غیر از ورود در قالب ادبیات امکان ماندگاری چندهزار ساله ندارد.

وی با بیان اینکه دین مبین اسلام، تنها دینی است که تعابیر و زیبایی‌های بسیاری دارد و مورد توجه تمام هنرمندان است، اظهار کرد: اسلام با زیبایی درونی و بیرونی قادرست برای همه مردم دنیا سخن بگوید. هیچ دینی به جر اسلام نمی‌تواند ادعا کند که در حال حاضر وجود دارد. قرآن در این دوره مهجورست و هنرمندان در عرصه‌های مختلف باید فرهنگ قرآن را در خلق آثارشان مدنظر قرار دهند.

یادآور می‌شود: در پایان مراسم از 3 اثر به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم و 8 اثر شایسته تقدیر، تجلیل شد.

انتهای پیام
captcha