به گزارش ایکنا از استان مرکزی، به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان مرکزی، سکینهخاتون مهدیانپور، سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان مرکزی با اعلام برنامههای هفته کتاب، از برگزاری 350 برنامه در استان خبر داد و گفت: افتتاح کتابخانه عمومی حضرت امالبنین(س) شهر صنعتی کاوه، نشست کتابخوان اختصاصی نویسندگان و مترجمان، برگزاری محفل ادبی ادیـب با حضور شعرای برجسته استان، آیین ملی رونمایـی از کتـاب «تـازه داماد» زندگینامه تکاور شهید مهدی جودکی، کارگاه آموزشی پـرورش خانواده کتاب دوست، کارگاه آموزشی ترفندهای فضای مجازی، دیدار با مسئولان استانی و غبارروبی مزار شهدا از برنامههای شاخص اداره کل در ایام هفته کتاب است.
وی در تشریح برنامه شهرستانهای استان در هفته، گفت: کارگاه آموزشی قصهگویی برای مادران و جلسه جمع خوانی کتاب «یاد و یادگار» با حضور نویسنده کتب در آشتیان. نشست کتابخوان اختصاصی و رونمایی کتاب «سرایش عشق» در تفرش. برگزاری کارگاه آموزشی و نشست کتابخوان تخصصی در خمین. برگزاری نشست کتابخوان مروجان کتابخوانی، آغاز به کار محفل قرآن و عترت و محفل ادبی کتابخانه اشراق، رونمایی از کتابهای «تک درخت تنها» و «خون و نمک»، نشست تخصصی کتابخوان استادان دانشگاه و برگزاری مسابقه کتابخوانی «تفسیر قرآن» در دلیجان. رونمایی از کتاب «بلاغت در آثار سلمان ساوجی» و تور کتابخانه گردی برای اعضا در ساوه. افتتاحیه محفل قرآن و عترت کتابخانه شهید امیری در شازند. جلسه شعرخوانی با حضور فعالان ادبی در فراهان. رونمایی از کتاب «دولت عشق، جرعهای از بهار معرفت امام عصر(عج)» و نشست کتابخوان اختصاصی مسئولان شهرستان در کمیجان و برگزاری مسابقه پیامکی و رونمایی از کتاب در محلات برنامهریزی و اجرا میشود.
مهدیانپور ادامه داد: برگزاری نشستهای نمایشنامهخوانی، بازدید دانشآموزان از کتابخانهها، کتابخانه گردی مدیران و مسئولان دستگاههای اجرایی، نشستهای نقد و بررسی و رونمایی کتاب نویسندگان بومی، معرفی کتاب برای شهروندان در محافل عمومی، قصهگویی ویژه کودکان، نشستهای مطالعاتی، کارگاههای آموزشی- مهارتی، نمایشگاه کتاب برای بازنمایی منابع کتابخانهها از دیگر برنامههای این اداره کل در ایام بزرگداشت هفته کتاب در سطح استان است.
وی فضاسازی کتابخانهها، نقاشی دیواری با موضوع کتاب و کودک، نمایشگاه پوستر کتابخوانی، تقدیر از اعضای کتابخوان کتابخانهها، خلاصه نویسی از کتاب، نقاشی و داستان نویسی با موضوع منابع جشنواره کتابخوانی رضوی، خاطره نویسی، برگزاری نمایش عروسکی، نشستهای مثنوی خوانی و سعدی خوانی، تبلیغ و ترویج کتابخوانی در مصلاهای نماز جمعه، حضور کتابداران در مدارس، برگزاری نمایشگاهها و مسابقات نقاشی، ویژه برنامههای کتاب و کودک را از دیگر برنامههای اجرایی برشمرد.
مهدیانپور از برنامههایی همچون حضور کتابداران در مدارس برای روخوانی و معرفی کتاب، برگزاری کارگاههای قصهگویی، برگزاری مسابقات مکتوب و آنلاین کتابخوانی، توزیع بروشور مربوط به معرفی کتابخانههای عمومی و خدمات آنان به عموم مردم و اطلاع رسانی یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی به عنوان دیگر برنامههای در نظر گرفته شده یاد کرد.
مهدیان پور با اشاره به اجرای طرح «اهدای کتاب، اهدای دانایی» در کتابخانههای عمومی استان گفت: این پویش از طرحهای نهاد کتابخانههای عمومی کشور است که به منظور ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی و تامین و تقویت منابع کتابخانههای عمومی اجرا میشود و بر این اساس مردم فرهنگ دوست میتوانند با مراجعه به کتابخانههای عمومی، کتاب های بدون استفاده خویش را برای استفاده دیگران به کتابخانه هدیه کنند. در سال جاری نزدیک به 6 هزار و 200 جلد کتاب از سوی مردم به کتابخانههای عمومی استان اهدا شده است که این رقم جدا از ارسال کتاب توسط نهاد کتابخانههای عمومی کشور است.
سرپرست کتابخانههای عمومی استان مرکزی گفت: در ۶ ماهه نخست سال جاری مبلغ 670 میلیون ریال از محل اعتبارات استانی کتاب خریداری شده و به کتابخانههای عمومی استان تزریق شد.
وی در پایان بیان کرد: آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار استان مرکزی روز 29 آبان ماه با حضور مقامات استانی، کتابداران، مسئولان کتابخانههای عمومی و فرهیختگان عرصه کتاب و کتابخوانی برگزار و از کتابخوانان و کتابداران برتر، انجمنهای برتر در سطح استان و فعالان عرصه کتاب تقدیر میشود.
انتهای پیام