به گزارش ایکنا از استان مرکزی، بهروز اکرمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی، عصر روز گذشته، 29 آبان در مراسم تکریم و تجلیل از فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی که به مناسبت این هفته در سالن پیامبر اعظم(ص) استانداری مرکزی برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته بسیج، اظهار کرد: فعالیت بسیج در طول 42 سال گذشته قابل توجه است و همواره شاهدیم هرجا گره و مشکلی در حوزههای مختلف داشتیم، بسیج بدون کوچکترین چشمداشت وارد و مشکل را برطرف کرد.
وی ضرورت تعامل و همافزایی بسیج با نهاد کتابخانهها را مورد تأکید قرار داد و با ابراز تأسف از حال نه چندان خوب وضعیت کتابخوانی در کشور، ادامه داد: حال و روز کتابخوانی مطلوب نیست و لازم است بسیجیان با روحیه جهادی همچون سایر عرصهها ورود پیدا کنند تا نهضت کتابخوانی در جامعه نهادینه شود.
اکرمی کتاب را معجزه نبی مکرم اسلام(ص) دانست و اظهار کرد: از طریق کتابخوانی و اشاعه این فرهنگ باید سطح اطلاعات عموم مردم در زمینههای مختلف را افزایش دهیم. ما به حضور جوانان آگاه، فهیم، دشمنشناس و با بصیرت نیاز داریم، افراد متخصص از طریق دانشگاه تربیت میشوند، اما برای پویایی و آبادانی هرچه بیشتر نیاز به آگاهی همه جوانان داریم.
معاون استاندار مرکزی اضافه کرد: انسان موجودی با ابعاد روحی و جسمی است، همانگونه که جسمش به غذا نیاز دارد، روحش نیز نیاز دارد و تغذیه روح، کتاب است. اگر کتاب نباشد روح انسان به مرور زمان پژمرده و سپس میمیرد. از این رو برای تغذیه سالم روح انسان باید برنامهریزی داشت. امید است روزی شاهد قرار گرفتن کتاب در سبد فرهنگی مردم ایران باشیم.
وی با اشاره به اینکه برای بهبود وضعیت و افزایش سرانه مطالعه در کشور همه باید تلاش کنند، تصریح کرد: باید پژوهشگران عرصه کتاب در مورد علل عدم استقبال از کتاب و پایین بودن سرانه مطالعه تحقیق کرده و راه حلی برای افزایش مطالعه پیدا کنند. متأسفانه جای خالی پژوهشگران در این عرصه و شناسایی علتها احساس میشود.
سکینهخاتون مهدیانپور، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی استان مرکزی، نیز در این مراسم، کتاب را بهترین و ماندگارترین رسانه که هیچگاه کهنه نمیشود معرفی کرد و افزود: در حوزه اشاعه فرهنگ کتابخوانی اقداماتی عملی انجام میشود. کتاب یکی از نمادهای تمدنی ایرانیان از دیرباز تاکنون است و با خدمات ارائه شده این نماد در آینده نیز بدین صورت خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه امانتدهی کتاب به مراجعهکنندگان تنها عامل تشخیص کتابخانه فعال و پویا نیست، ادامه داد: کتابخانهای پویاست که برای جامعه هدف خود برنامه عملیاتی و کاربردی داشته باشد. در کنار تمام فعالیتها باید عوامل ایجادکننده شرایط فعلی در حوزه مطالعه مورد تحقیق قرار گرفته و شناسایی شود.
بهگفته مهدیانپور با رصد و بررسی فعالیتهای صورت گرفته در مناطق آسیبپذیر میتوان دریافت که برای کاهش این آسیبها باید از طریق اجرای برنامههای فرهنگی و دورههای آموزشی وارد شد. در زمان کرونا فعالیت کتابخانهها بیشتر از طریق فضای مجازی دنبال شد و سختی این شرایط را به نعمت و فرصت تبدیل کرد. کتابداران و در مجموع نهاد کتابخانهها با ایجاد خلاقیت در نحوه کار، قدرت کنشگری فرهنگی را ترسیم کرد.
سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی استان مرکزی در پایان کتابخانهها را پایگاه فرهنگی و اجتماعی دانست و تصریح کرد: تلاش کتابخانهها از زاویههای مختلف قابل بررسی است. فعالان این عرصه در زمان بروز بحران همچون زلزله و ... در قامت امدادگر فرهنگی به هموطنان خود خدمت کرده و خود را تنها در یک قالب محدود نکردند.
یادآور میشود، در پایان مراسم از کتابداران، کتابخوانان نمونه و یاوران کتاب تجلیل شد.
انتهای پیام