به گزارش ایکنا از استان مرکزی، حجتالاسلام سیدابراهیم حسینیاراکی، خطیب کشوری، امروز، 24 دیماه در سومین گردهمایی ذاکران و شاعران آیینی غرب کشور که با حضور استانهای ایلام، مرکزی، لرستان، کرمانشاه، کردستان و همدان در اراک برگزار شد، ضرورت برگزاری گردهماییهای مذهبی را مورد تأکید قرار داد و گفت: ذاکران و شاعران آیینی سربازان خداوند متعال روی زمین هستند تا آرمانهای الهی، ارزشها و مکتب اهلبیت(ع) را ترویج دهند.
وی تصریح کرد: روضهخوان امام حسین(ع) بودن افتخاری است که مداحان و شاعران آیینی مشمول آن میشوند و این عنایت الهی متوجه همه انسانها نیست. معرفت، ولایتپذیری و محب اهل بیت(ع) بودن اولین نعمت خداوند به مداحان است. داشتن معرفت به این معناست که پروردگار تمام خیرات و برکات دنیا و آخرت را بخشیده است و او غنیترین و ثروتمندترین انسان روزی زمین است.
حسینی با اشاره به اینکه برخی از افراد مستغنی و برخی دیگر غنی هستند در تشریح تفاوت این دو با هم اظهار کرد: افراد مستغنی افرادی هستند که دستشان باز است و در دنیا همه چیز دارند، اما قلبش فقیر بوده و ثروت باطنی ندارند، اما فرد غنی فردی است که باطنش پر از نعمتهای باطنی و معنوی است و با وجود این نعمات احساس نیازی به متعلقات دنیایی که برخی از افراد را سرگرم خود کرده است، نمیکند.
وی در تشریح تفاوت علم و معرفت، بیان کرد: برخیها علم دارند، اما معرفت ندارند در صورتی که برای شناخت اهل بیت(ع) باید معرفت داشت. معیار ارزش انسانها علوم ظاهری نیست، بکه معرفت آنان است، کمااینکه برخی از انسانها در عین بیسوادی بسیار بامعرفت هستند. معرفت نسبت به خداوند و خانودان نبوی گوهری است که باید خود را با آن آراسته کنیم. رمز و راز همه کمالات دنیوی و معنوی همه از معرفت است. در واقع معرفت شناخت عمیقی است که با باطن و سردرون ما با آن گره میخورد و و تبدیل به باور و عقیده میشود.
حسینی تبلیغ دین را از دیگر نعمات الهی دانست و ادامه داد: شمار انسانهایی که معرفت کسب میکنند کم نیست، اما از این آمار تعداد کمی ذاکر اهل بیت(ع) میشوند که رسالت تبلیغ دین را علاوه بر معرفت برعهده دارند. مداحی یکی از دشوارترین هنرهاست، چراکه مداحی ترکیبی از نغمهخوانی، مخاطبشناسی، مدیریت جلسه، انتقال پیام به مستمعان، نیازشناسی و... است. مداح در واقع دست جوان را در دست اهل بیت(ع) گذارده و مسیر حرکتی او را مشخص میکند.
وی نعمت ادب را یکی از مهمترین نعمتهای الهی برشمرد و اضافه کرد: ادب همان شاخصهای است که قیمت و ارزش انسانی را مشخص میکند. هرچه قیمت دانش و معرفت بیشتر باشد به همان میزان میزان ادب بیشتر خواهد بود. ادب با اخلاق متفاوت است، چراکه اگر مؤدب نباشیم متأدب نخواهیم شد. ادب حاوی لطافتها، ظرافتها، شیرینیها و جاذبههایی مربوط به گفتار و رفتار ما است و اگر علم و معرفت با ادب آمیخته شد جذاب میشود.
حجتالاسلام حسینی پیوند راسخ و ناگسستنی مردم با اهل بیت(ع) را یکی از مأموریتهای مداحان و ذاکران دانست و گفت: پیوند قلبی جوانان با معنویت، معرفت، داشتن قدرت تحلیل و ولایت فقیه، پیوند مستحکم بین مردم، جامعه مؤمنان و خانواده از دیگر رسالتهای مداحان است که باید به آن توجه کرد.
انتهای پیام