نیمی از کتب خطی تالار مفاخر قرآنی و مذهبی است
کد خبر: 4049272
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۸

نیمی از کتب خطی تالار مفاخر قرآنی و مذهبی است

سرپرست کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی با اشاره به وجود 6600 نسخه کتب خطی در تالار مفاخر کتابخانه‌های عمومی استان، اعلام کرد: بیش از نیمی از کتاب‌های موجود به کتاب‌های عرصه دینی و قرآنی تعلق دارد.

سکینه خاتون مهدیان پور، سرپرست کتابخانه های عمومی مرکزی

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی، سکینه‌خاتون مهدیان‌پور، سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان، امروز،  24 فروردین در جمع خبرنگاران گفت: بیش از ۶۶۰۰ نسخه کتب خطی، چاپ سنگی و سربی در تالار مفاخر کتابخانه‌های عمومی استان نگهداری می‌شود که از این تعداد ۵۹۷  نسخه خطی و ۶۰۲۰  نسخه چاپ سنگی و سربی است. استان مرکزی به لحاظ تعداد کتاب‌های خطی، چاپ سنگی و سربی یکی از استان‌های برتر کشور در این زمینه است.

وی افزود: با  توجه به اهمیت حفظ و نگهداری از میراث مکتوب در سال ۱۳۸۷ این تالار با هدف گردآوری و حفظ منابع نفیس و ارزشمند در طبقه فوقانی کتابخانه عمومی استاد دهگان راه‌اندازی و منابع نفیس از تمام کتابخانه‌های عمومی استان جمع آوری شد و در این محل قرار گرفت.

مهدیان‌پور گفت: از مشکلات نگهداری نسخ خطی رطوبت محل نگهداری است که خوشبختانه این امر نیز تحت کنترل بوده و توسط دستگاه رطوبت سنج همواره اندازه‌گیری می‌شود و به گفته مسئول تالار مفاخر، تمامی کارکنان این تالار نسبت به نحوه نگهداری نسخ خطی دغدغه کافی را دارند.

وی به قدمت برخی نسخه‌ها اشاره کرد و گفت: اکثر کتب نگهداری شده در این تالار زمینه قرآنی و مذهبی دارند و درواقع بیش از نیمی از کتاب‌های موجود به کتاب‌های عرصه دینی و قرآنی تعلق دارد.

سرپرست کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی گفت: تالار مفاخر اراک افتخار دارد که از کتب خطی، چاپ‌های سنگی و سربی حوزه علمیه حاج محمدابراهیم اراک، خانواده زنده یاد استاد ابراهیم دهگان، خانواده زنده یاد استاد محمود عدلی اراکی، خانواده زنده یاد استاد حسین واعظ‌زاده، خانواده زنده یاد استاد شریعت‌مدار ساوجی (کتاب‌های خطی ساوه)، خانواده زنده یاد استاد سید مصطفی واعظ تهرانی (کتاب های خطی ساوه)، خانواده مرحوم یونانی پور، خانواده رضایی و خانواده مرتضوی انتساب نگهداری کند. همچنین نشریات از سال ۱۳۰۵ شمسی تا ۱۳۷۷در این تالار موجود است و در اختیار علاقه‌مندان گذارده می‌شود.

وی ادامه داد: کتاب «الوافیه فی شرح‌ الکافیه» منتشر شده در سال ۷۱۸ هجری قمری، «المصباح المنیر فی غریب‌ الشرح‌ الکبیر» منتشر شده در سال ۷۳۴ هجری قمری و «المنهج الحق و کشف الصدق» منتشر شده در سال ۱۰۱۰ هجری قمری از نمونه کتاب‌های قدیمی خطی تالار مفاخر اداره کل کتابخانه‌های عمومی است.

مهدیان‌پور با اشاره به اختصاص اعتبار مورد نیاز برای تجهیز بخش نسخ خطی، تصریح کرد: سال گذشته ۶۵۰ میلیون ریال برای تجهیز این بخش اختصاص یافت که تجهیزاتی از جمله دوربین دیجیتالی و اسکنر مخصوص جهت تهیه نسخه‌های الکترونیکی و قفسه های استاندارد برای این بخش خریداری شد.

وی ابراز امیدواری کرد با اختصاص اعتبار مناسب، شرایط نگهداری کتب این بخش بهبود یابد تا این گنجینه‌های قدیمی مورد استفاده بیشتر محققان و پژوهشگران قرار گیرد. با افتتاح کتابخانه مرکزی استان، بخش نسخ خطی نیز به آن مکان منتقل خواهد شد و در فضایی مناسب در معرض دید عموم علاقه مندان قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام
captcha