به گزارش ایکنا از استان مرکزی، حجتالاسلام حسن دهقانی، رئیس اداره امور قرآنی ادارهکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی، امروز، 30 تیرماه در مراسم افتتاحیه مرحله شهرستانی چهلوپنجمین دوره مسابقات قرآن اراک که در آستان مقدس امامزادگان عبدالله(ع) و آمنه خاتون(س) این شهرستان برگزار شد، به ثبتنام ۱۴۰۳ نفر رشته و ۱۲۲۸ نفر کدملی در استان اشاره کرد و افزود: استان ما بدون در نظر گرفتن جمعیت از لحاظ کمیت ثبتنام بین ۱۰ استان برتر کشور قرار دارد.
وی با بیان اینکه امسال مرحله شهرستانی چهلوپنجمین دوه مسابقات قرآن اوقاف در استان مرکزی بهصورت منطقهای و در دو حوزه مسابقاتی اراک و ساوه برگزار شد، اظهار کرد: متسابقان شهرستانهای ساوه، زرندیه، محلات، دلیجان و تفرش 24 تیر در ساوه رقابت کردند.
دهقانی درخصوص نکات فنی مسابقات به شرکتکنندگان گفت: نوبت شرکتکنندگان برای ارائه محفوظات و حضور در جایگاه به صورت قرعهکشی تعیین میشود. داوران در صورت غیبت متسابق فقط یک فرصت به او میدهند، بهطور مثال اگر شرکتکنندهای غیبت داشت، داور حق دارد در پایان داوری همان رشته بار دیگر فرد غایب را فراخواند، در صورت غیبت مجدد، حق شرکت از او سلب میشود؛ از اینرو لازم است متسابقان هنگام برگزاری مسابقات پراکنده نشوند. همچنین قرعه تلاوتها در مرحله شهرستانی بر عهده ستاد برگزاری مسابقات استان است که برای انجام این مهم از نظرات داوران خانم و آقا استفاده شده است.
وی افزود: مسابقات قرآن اوقاف در مراحل شهرستانی و استانی یک مرحلهای است و فینال ندارد، اما اگر در شرایط خاص هیئت داوران برگزاری فینال را در رشتهای ضروری دانستند، این کار انجام خواهد شد. در صورت برگزاری فینال ۳۰ درصد نمره مقدماتی و ۷۰ درصد نمره مرحله نهایی همان رشته برای فینالیستها محاسبه میشود. در رشته قرائت ترتیل و تحقیق ۷۵ درصد جمع امتیازات و در رشتههای حفظ ۸۰ درصد صحت حفظ و ۷۰ درصد صحت قرائت و جمعاً ۷۵ درصد کل امتیازات اجرا برای حضور در مرحله استانی الزامی است. هر شرکتکننده پس از ۳۰ دقیقه بعد از دریافت کارنامه حق درخواست تجدیدنظر دارد.
رئیس اداره امور قرآنی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قرآن را کتاب هدایت و سرمنشأ زندگی سعادتمند همه انسانها دانست و ادامه داد: برای سازمان اوقاف تکالیف مهمی تعریف شده است که بخشی از آن توسعه و ترویج فرهنگ متعالی قرآنی است.
این مقام مسئول در پایان ضرورت برگزاری مسابقات کیفی در کنار کمی را مورد تأکید قرار داد و افزود: با کمک فعالان جامعه قرآنی و متولیان امر قرآن میتوان نیازها را استانداردسازی کرده و با برنامهریزی در سایه تعامل پیش رفت. حضور جوانان در مسابقات قرآن فرصت استثنایی است که باید از آن نهایت بهره را برای توسعه فرهنگ قرآنی برد.
انتهای پیام