کد خبر: 4091644
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۱
متکی:

محصولات آموزشی در مدارس و دانشگاه‌ها در تراز انقلاب اسلامی نیست

نائب رئیس هیئت امنای مؤسسه کشوری مهد قرآن با تأکید براینکه در نظام آموزشی جمهوری اسلامی باید تحول‌آفرین بوده و محصول حوزه آموزشی ما در تراز انقلاب اسلامی باشد، اظهار کرد: مسئولان آموزش و پرورش و آموزش عالی پاسخ دهند که چرا محصولات حوزه آموزشی به میزانی که باید در تراز انقلاب اسلامی نیست؟

منوچهر متکی

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، منوچهر متکی، نائب رئیس هیئت امنای مؤسسه کشوری مهد قرآن، ظهر امروز، 21 مهر، در بیستمین آیین تکریم از حافظان مهد قرآن محلات و تجلیل از برگزیدگان هفتمین جشنواره قرآنی گل‌های محمدی(ص) و فاطمی(س) این شهرستان که در سالن اجتماعات پژوهشکده ملی گل و گیاه برگزار شد، ضرورت جلوه‌گر شدن فعالیت‌ها و محافل قرآنی را مورد تأکید قرار داد و افزود: اقدامات همه فعالان این حوزه که با قلم، قدم و قرائت خود در راستای شناساندن مفاهیم گام برمی‌دارند قابل تحسین است و باید بزرگ داشته شود.

وی با بیان اینکه حافظان قرآن با ایجاد تحول در روح و روان خود به این نعمت الهی رسیدند و این کار خداست که این تحول را ایجاد می‌کند، اظهار کرد: به واسطه منطق قرآن، سیره پیامبر(ص) و همت مؤمنان از صدر اسلام تاکنون، صف سه نفره اولین نماز جماعت متشکل از نبی مکرم اسلام(ص)، حضرت علی (ع) و حضرت خدیجه(س) امروز به صف‌های فشرده مسلمین در جای جای جهان تبدیل شده است.

متکی ادامه داد: انقلاب آغازین اسلام را پیامبر(ص) از سوی خدا به عنوان اکمال دین و اتمام نعمت به مسلمانان عرضه داشتند، این انقلاب، انقلابی جامع بود. انقلاب تکاملی اسلام در درونش دو مرحله تکوین امت و تأسیس دولت داشت که این مهم در دو دوره ۱۳ ساله و ۱۰ ساله حوزه‌های اعتقادی و مبانی دینی با محوریت مباحث آموزشی، علمی، اخلاقی، اقتصادی، سیاسی نظامی و امنیتی را به ارمغان آوردند.

وی ادامه داد: معنا و مفهوم انقلاب تکاملی اسلام آن است که انقلاب و تحول براساس اسلام، تحولی جامع‌الاطراف است که باید در همه آموزه‌ها و شئونات زندگی فردی و اجتماعی جامعه اسلامی آثار وضعی خود را بگذارد. در نظام آموزشی غرب، افرادی تربیت می‌شوند که اهداف آن را نظام دنبال کنند. در نظام آموزشی جمهوری اسلامی باید به گونه‌ای تحول‌آفرین باشیم که محصول حوزه آموزشی ما در تراز انقلاب اسلامی باشد و این نکته مهمی است که مسئولان در آموزش و پرورش و آموزش عالی به این سؤال بپردازند و پاسخ دهند که چرا محصولات حوزه آموزشی به میزانی که باید در تراز انقلاب اسلامی نیست.

متکی بیان کرد: تحولی که پیامبر (ص) در ۱۳ سال تکوین در امت ایجاد کرد باعث تحول مردم شد تا جاییکه مردم عاشق مکتب شده و متحول شدند. از بلال حبشی تا سلمان فارسی انقلابی درونشان به وجود آمد که توانستند در اسلام تحول آفرین باشند. سوره‌ها و آیات مکی همه می‌آموزد که چگونه مسلمان و رهرو قرآنی باشیم تا برای 10 ساله مدینه و دولت اسلامی آماده شویم. اسلام بدون ایجاد یک حکومت و نظام نمی‌تواند آنگونه که باید معرفی و برای جوامع انسانی تبلیغ شود.

وی ادامه داد: امام (ره) با چنین نگاهی و در تبعیت از شیوه و سیره پیامبر(ص) اقدام به قیام و سرنگونی رژیم غاصب کرد و نظامی جدید برپایه اصول و احکام اسلام و قرآن را ایجاد کرد. انقلاب اسلامی، انقلاب تکاملی و جامع است. مهم‌ترین تحول آن حضرت این بود که دین و معنویت فراموش شده، معنویت کنار گذاشته شده در ساز و کارهای اجتماعی را به جامعه بازگرداند. ایشان در ابتدا دین باوری و پس از آن دین‌مداری را برای جوامع انسانی به ارمغان آوردند و این همه عصانیت غرب از حضرت امام  (ره) است.

متکی اضافه کرد: نظریه‌پرداز فرانسوی می‌گوید ما از امام ایرانی‌ها برای ایجاد انقلاب و ساقط کردن حکومت قبلی و ایجاد حکومت جدید ناراحت نیستیم، ما از این ناراحتیم که نظامی را که ما بر مبنای لیبرال دمکراسی و سکولاریزم جهان شمول کرده بودیم را از بین برد و حرف جدیدی را به ارمغان آورد.

وی در ادامه توضیحات خود گفت: ما مدیون این حرف جدیدیم، ما مفتخریم در عصری رشد و نمو کردیم که اسلام بار دیگر به انسان‌ها بازگشت و نظام اسلامی مستقر شد و در این فضا و جهان پرهجمه و آشوب قرآن رهرو همه فعالیت‌ها و اقدامات شد. شخصیت پیامبر (ص) را خیلی ساده می‌توان از قرآن جست‌و‌جو کرد. سبک زندگی ایشان برای ما آموزنده است. قرآن بزرگترین پیامی است که می‌توان به جهان عرضه داشت و بازگشت به دین‌مداری برگشت‌ناپذیر است. سکوهای ضد دین و جایگاه‌های ضد دین یکی پس از دیگری در حال عقب‌نشینی هستند.

انتهای پیام
captcha