کد خبر: 4096345
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۷

الگوسازی قرآنی جدی گرفته شود

عادله شیخی، قاری کشورمان با بیان اینکه الگوسازی در حوزه قرآن باید جدی گرفته شود، گفت: جامعه قرآنی جایگاهی در تبلیغات شهری ندارند و برای معرفی نخبگان این حوزه هیچ بیلبوردی در سطح شهر دیده نمی‌شود.

عادله شیخیعادله شیخی، قاری ملی و مدرس دانشگاه، در گفت‌و‌گو با ایکنا از استان مرکزی، ضرورت توجه به فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه‌ها را مورد توجه قرار داد و گفت: دانشجویان تشنه آموختن هستند و این مهارت و هنر اساتید و مدرسان دانشگاه است که تا چه حد توانستند دانشجویان را با خود همراه کنند.

وی به تدریس رشته روخوانی و روان‌خوانی و قسمت‌هایی از سطح یک تجوید در دانشگاه اشاره و تصریح کرد: فعالیت قرآنی در دانشگاه‌ها نباید فقط به درس قرآن در دروس عمومی خلاصه شود، قرآن منبع غنی از دانسته‌هاست که اگر همه اساتید متناسب با رشته خود وقتی را به تطبیق رشته‌ها با قرآن اختصاص دهند قطعاً میل و اشتیاق دانشجویان نسبت به یادگیری کلام وحی بیشتر خواهد شد.

شیخی الگوسازی در مدارس و دانشگاه‌ها را از سوی مسئولان دانشگاهی و آموزش و پرورش خواستار شد و افزود: متأسفانه چهره‌های قرآنی شهرها و استان‌ها در همان استان خودشان نیز غریب هستند و به آنان توجه لازم نمی‌شود و استفاده از آنان فقط به ادارات قرآنی محدود شده است. اگر قصد معرفی چهره‌ها و نخبگان را داریم و علاقه‌مندیم الگوسازی در این زمینه صورت گیرد باید همه دستگاه‌ها به کمک دستگاه‌های قرآنی آمده و آنان را همراهی کنند.

این قاری ملی با بیان اینکه به چهره‌ها و نخبگان قرآنی نیز باید همچون چهره‌های ورزشی و سینمایی اهمیت داده شود و با استفاده از شبکه‌های پرمخاطب معرفی شوند، ادامه داد: جامعه قرآنی هیچ جایگاهی در تبلیغات شهری ندارند و جهت معرفی این نخبگان هیچ بیلبوردی برافراشته نمی‌شود. متأسفانه با معرفی بازیگران و چهره‌های تلویزیونی و سینمایی در صدا‌و‌سیما اغلب مردم بازیگران را با مشخصات کامل می‌شناسند؛ چراکه در مناسبت‌های مختلف این افراد دعوت شده و با مردم صحبت می‌کنند و همین گفت‌و‌گوی ساده به شناخت منتج می‌شود.

وی در ادامه توضیحات خود بیان کرد: در معرفی نخبگان و چهره‌های قرآنی غفلت‌های بسیار صورت می‌گیرد. بهتر است برای شناخت مردم از چهره‌های برتر و نخبه قرآنی برنامه و چشم‌انداز بلندمدت تعریف شود و در کنار چهره‌های مطرح همچون خوانندگان و بازیگران از چهره‌های قرآنی نیز استفاده شود. متأسفانه عموم مردم اگر هم قاریانی را بشناسند، قطعاً آن قاری یکی از قاریان سرشناس مصری همچون استاد مرحوم عبدالباسط یا غلوش است و قاریان ملی را نمی‌شناسند؛ از این رو لازم است معرفی چهره‌های فعال و اثرگذار  در این حوزه به صورت پیوسته جدی گرفته شود.

شیخی تخصیص امتیاز ویژه به فعالان و چهره‌های قرآنی را یکی از راه‌های جذب مردم به این مصحف شریف دانست و ادامه داد: اگر جوایز بسیار خوب برای مسابقات و فعالیت‌های مستمر در این حوزه و امتیازهای ویژه همچون استخدام از سوی مسئولان و دولت درنظر گرفته شود، قطعاً مردم به سمت آموزش قرآن روی خواهند آورد. وقتی امتیازی برای دارندگان رتبه‌های برتر در نظر گرفته نمی‌ شود انگیزه را از دیگران سلب می‌کند.

انتهای پیام
captcha