کد خبر: 4124341
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۸
گزارش ایکنا از مسابقات شرکت گاز

مسابقات ابزاری برای جریان‌سازی قرآنی است

مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی با اشاره به ضرورت جاری بودن آموزه‌های قرآنی در زندگی، معتقد است که رویدادهای مختلف قرآنی بهانه و وسیله‌ای برای جریان‌سازی است و می‌توان انگیزه‌ای برای انس بیشتر با خداوند متعال و این مصحف شریف باشد.

مسابقات قرآن شرکت گاز

مرحله استانی چهاردهمین دوره مسابقات کارکنان و همسران و بیست‌وچهارومین دوره مسابقات قرآن فرزندان کارکنان شرکت گاز استان مرکزی، با حضور 136 داوطلب در رشته‌های قرائت ترتیل، تحقیق، حفظ موضوعی، حفظ تخصصی، مفاهیم قرآن، قصه‌گویی، صحیح‌خوانی، اذان، قرائت تقلیدی و مفاهیم نهج‌البلاغه برگزار شد که این آمار نشان از رشد ۱۰ درصدی نسبت به سال گذشته دارد.

محمدرضا سمیعی، مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی، در حاشیه برگزاری این مسابقات در گفت‌وگو با ایکنا، عمل به آموزه‌های قرآنی را تکلیف شرعی دانست و با بیان اینکه ادارات و سازمان‌ها هریک به نوعی فعالیت‌های قرآنی را سرلوحه کار خود قرار داده و جریان‌سازی برای اشاعه فرهنگ اسلامی محدود به دسنگاه خاصی نیست، ادامه داد: مقام معظم رهبری بارها در مورد توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی سفارش فرمودند و تکلیف ما این است که مطالبه به حق ایشان لبیک بگوییم.

دستگاه ها از پرداختن به امور قرآنی غافل نباشند

وی با بیان این مطلب که تمامی دستگاه‌ها در کنار وظایف سازمانی نباید از پرداخت به امور فرهنگی و قرآنی غافل باشند، اضافه کرد: درست است که شرکت گاز متولی امور فرهنگی و قرآنی نیست، اما براین باوریم که بخشی از مردم همین جامعه در این مجموعه خدمت می‌کنند؛ از این رو پرداختن به امور قرآنی را یکی از اولویت‌های خود قرار داده‌ایم. ایجاد جذابیت ویژه فرزندان خردسال کارکنان قطعاً در استقبال آنان از مسابقات کمک می‌کند.

سمیعی با اشاره به اینکه شورای فرهنگی شرکت گاز برای امور فرهنگی به ویژه قرآنی در طول سال برنامه دارد، اظهار کرد: برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه کارکنان و ارتقای سطح آنان به منظور شرکت قوی در مسابقات یکی از برنامه‌های اولویت‌دارست و هرسال سعی براین است تا افراد بیشتری به سمت مسابقات هدایت شوند. برای بالابردن سطح کمی مسابقات می‌توان از عوامل انگیزشی همچون اهدای جوایز عمومی به شرکت‌کندگان استفاده کرد.

مدیرعامل شرکت گاز استان با بیان اینکه از 136 داوطلب ثبت‌نامی 75 نفر از آقایان و 61 نفر از بانوان هستند، از رشد 10 درصدی متسابقان در این دوره از مسابقات خبر داد و افزود: امسال شاهد افزایش رشته‌ها هستیم و این امر به رشد و رونق رویدادهای قرآنی کمک می‌کند. قصه‌گویی از جمله رشته‌های جدید امسال است که می‌تواند به گرایش هرچه بیشتر نوجوانان به سمت مفاهیم الهی کمک کند. خوشبختانه امسال با فروکش شدن بیماری کرونا مسابقات از کیفیت و کمیت بهتری نسبت به سال‌های قبل برخوردارست.

وی ادامه داد: با توجه به پراکندگی کارکنان این مجموعه در اقصی نقاط استان امکان برگزاری دوره‌های آموزشی حضوری برای همه از جمله فرزندان کارکنان وجود ندارد، اما می‌توان با برنامه‌ریزی و بهره‌گیری از اساتید خوب استان دوره‌های مجازی برگزار کرد. کودکان و نوجوانان هدف اصلی برای آموزش هستند؛ چراکه آینده نظام به دست همین افراد رقم خواهد خورد و ما مکلف هستیم در حد توان خود در آموزش آنان سهیم باشیم. برنامه‌ریزی جهت برگزاری دوره آموزشی در فضای مجازی وظیفه شورای فرهنگی است که قطعاً به این موضوع پرداخته خواهد شد.

سمیعی ضرورت جاری بودن آموزه‌های قرآنی در زندگی فردی، اجتماعی و مدیریتی را مورد تأکید قرار داد و افزود: رویدادهای مختلف قرآنی بهانه و وسیله‌ای برای جریان‌سازی است و می‌توان انگیزه‌ای برای انس بیشتر با خداوند متعال و این مصحف شریف باشد؛ چراکه بزرگان دینی ما عامل به مفاهیم قرآنی بودن را مهم‌تر از داشتن صوت زیبا بیان فرمودند.

مدیرعامل شرکت گاز استان بیان کرد: سرفصل‌های آموزشی برای شرکت گاز تعریف شده است و بهره‌مندی از کلاس‌های آموزشی در مؤسسات و خانه‌های قرآنی با هزینه شرکت وجود دارد و کارکنان برای آموزش فرزندان خود در مؤسسات می‌توانند از این امتیاز استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه آشنایی خانواده‌های قرآنی با یکدیگر یکی از امتیازهای مسابقات است، ادامه داد: نباید به مسابقات فقط برای کسب رتبه‌های برتر نگاه کرد، رویدادها در رده‌ها و دستگاه‌های مختلف برای انس بیشتر با کلام وحی و نهادینه‌کردن آموزه‌های الهی برنامه‌ریزی می‌شود و فرصتی برای پیوندی دوباره با قرآن است.

آموزش عقبه مسابقات قرآن است

میثم سرلک، نماینده ستاد شرکت ملی گاز ایران و ناظر این دوره از مسابقات قرآن شرکت گاز استان مرکزی، هم در گفت‌و‌گو با ایکنا، بیان کرد: فرهنگ قرآنی فرهنگی غنی و کامل است که بهترین آموزه‌ها، احکام و قوانین را می‌توان از آن استخراج و در جامعه پیاده‌سازی کرد.

وی تشویق به آموزش قرآن در زندگی فردی و اجتماعی را یکی از اولویت‌های زندگی برشمرد و اضافه کرد: کودکان و نوجوانان باید بیاموزند اگر قرارست به مراتب عالی اخلاقی برسند، راهی جز پناه بردن به این مصحف شریف و بهره‌گیری از سیره ائمه اطهار(ع) ندارند و مسابقات فقط بهانه‌ای است تا جامعه هدف که بیشتر کودکان و نوجوانان هستند در این مسیر سوق داده شوند.

سرلک با تأکید براینکه عقبه مسابقات قرآن، آموزش است که باید جدی گرفته شود و این مهم در سال‌های اخیر در تمام شرکت‌های گاز استان‌ها، مناطق عملیاتی و پالایشی لحاظ شده است، اظهار کرد: خوشبختانه بازخوردهای ارسالی از استان‌ها حاکی از اثرات مثبت این طرح است و با برنامه‌ریزی‌های بهتر اجرای برنامه‌ها ادامه دارد.

وی شرکت گاز استان مرکزی را جزو شرکت‌های پیشتاز در امور قرآنی و آموزش در این حوزه دانست و اضافه کرد: بدون تردید اگر رسیدن به مراتب عالی اخلاقی اولویت باشد، برنامه‌ریزی‌ها در مسیر درست انجام خواهد شد. مسابقات در گروه‌های مختلف هدف‌گذاری شده است تا امکان حضور جمعی فراهم شود؛ چراکه براین باوریم حضور خانوادگی به افزایش انگیزه و پیگیری برای ارتقای سطح و آموزش تخصصی‌تر منتج می‌شود.

سرلک روند حضور داوطلبان امسال در مسابقات قرآن را بسیار چشمگیرتر از سال‌های قبل بیان کرد و افزود: شاید کرونا باعث شد که قدر داشته‌های خود را بهتر بدانیم، با توجه به اینکه چندین دوره از مسابقات به صورت مجازی برگزار شد، امسال شاهد افزایش آمار کمی بودیم.

وی با اشاره به تعامل خوب شرکت گاز با دستگاه‌های قرآنی همچون سازمان اوقاف، ادامه داد: در آموزش‌های انجام شده سعی براین است از اساتیدی استفاده شود که مورد تأیید این سازمان هستند و حتی در داوری مسابقات نیز از این ظرفیت استفاده می‌شود.

ضرورت برگزاری دوره آموزشی مفاهیم قرآن

ملیحه کاظمی، شرکت‌کننده در رشته مفاهیم قرآن، نیز در گفت‌و‌گو با ایکنا، با اشاره به اینکه مسابقات انگیزه و بهانه‌ای برای مطالعه بیشتر قرآن و نهج‌البلاغه است، بیان کرد: برگزاری مسابقات خوب است، اما بیشتر شرکت‌کنندگان نیاز به آموزش دارند و باید بتوانند سطح خود را ارتقا دهند. درجا زدن ما را به اهداف نمی‌رساند.

کاظمی با بیان اینکه شرکت‌کنندگان در رشته مفاهیم نهج‌البلاغه و قرآن نیز همچون سایر رشته‌ها نیاز به آموزش دارند، اضافه کرد: بسط و گسترش مفاهیم دینی در جامعه الزامی است و روخوانی صرف مطالب ما را به اهداف نمی‌رساند. وقتی مسابقات اثرگذارست که مفاهیم در بطن زندگی وارد شده و برکات مثبت آن را در زندگی شاهد باشیم.

وی با یادآور شدن برگزاری دوره‌های آموزشی، گفت: فرزندان ما نیز از دوره‌های آموزشی محرومند، اگر آموزش به صورت تخصصی و حرفه‌ای‌تر برگزار شود، قطعاً می‌تواند در رشد و افزایش گرایش آنان به یادگیری تأثیرگذار باشد.

مسابقات خانوادگی به رویدادهای قرآنی اضافه شود

سارا نبی‌لو، شرکت‌کننده رشته حفظ کل در این دوره از مسابقات، نیز به ایکنا گفت: چهارمین باری است که در این مسابقات و در رشته حفظ کل شرکت می‌کنم. خوشبختانه امسال به همراه همسر و دوتا از فرزندانم شرکت کردم و امیدوارم در سال‌های آینده که دو فرزند دیگرم نیز بزرگتر شوند به صورت خانوادگی شرکت کنیم.

نبی‌لو استقبال شرکت‌کنندگان از مسابقات شرکت گاز را مطلوب توصیف کرد و افزود: انتظار جامعه قرآنی این است که دستگاه‌ها به قرآن و نشر موازین دینی در جامعه و خانواده بیشتر اهمیت دهند. تشویق‌ها در طول سال به ویژه برای کودکان و نوجوانان می‌تواند در گرایش آنان به سمت قرآن بسیار مؤثر باشد.

وی برگزاری مسابقات خانوادگی را در ایجاد انگیزه برای تقویت آموزه‌های در جامعه تأثیرگذار دانست و ادامه داد: امسال این اتفاق خوب در مسابقات قرآن بسیج افتاد و امیدست الگویی برای سایر مسابقات باشد. طراحی رشته‌هایی همچون قصه‌گویی برای کودکان بسیار شیرین و خوشایندست و می‌توان زمینه‌ساز ورود آنان در رشته‌های تخصصی‌تر همچون حفظ و قرائت شود.

آموزش مطالبه اصلی و همگانی متسابقان قرآنی به ویژه شرکت‌کنندگان شهرستانی و روستایی است و این بدان معناست که این داوطلبان اشتیاق به ارتقای سطح و آموزش تخصصی دارند، اما زمینه برایشان فراهم نیست و می‌طلبد مسئولان و متولیان امر با هم‌افزایی برای این درخواست تدابیر مستمر و قابل ماجرا اتخاذ کنند؛ چراکه اجرای برنامه‌های مقطعی و موسمی دردی از آنان دوا نکرده و این نیاز را به صورت ریشه‌ای پاسخ نمی‌دهد.

انتهای پیام
captcha