کد خبر: 4166123
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۶
رئیس اداره قرآنی اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی:

طرح قرآنی «قرار» در استان مرکزی اجرا می‌شود

رئیس اداره قرآنی اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی گفت: اجرای طرح قرآنی «قرار» تحقق اهدافی همچون هویت‌بخشی، شناسایی استعدادها و شناسایی زیست‌بوم قرآنی را به‌دنبال دارد.

حجت‌الاسلام محمود قربانی، رئیس اداره قرآنی اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان مرکزیحجت‌الاسلام محمود قربانی، رئیس اداره قرآنی اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی، در گفت‌و‌گو با ایکنا از استان، در تشریح برنامه‌های شش‌ماهه دوم سال‌جاری از سوی این نهاد، اظهار کرد: ورود به حوزه تدبر در کلام وحی و هدایت مؤسسات قرآن و مجموعه‌های فعال مردمی به این سمت یکی از اولویت‌های اجرایی است‌.

وی با اشاره به اینکه هدایت ائمه جماعت مساجد و آموزش و پرورش به سمت تدبر در اولویت کاری این اداره قرار دارد، افزود: به‌منظور برگزاری این دوره با اسناد هانی چیت‌چیان، عضو هیئت علمی مدرسه دانشجویی قرآن و حدیث دانشگاه تهران هماهنگ شده است تا هر ماه یک مرتبه در اراک حضور یافته و فضای فعالان قرآنی و مذهبی را به این سمت سوق دهد.

قربانی با اشاره به تفاوت حوزه تفسیر و تدبر تصریح کرد: تدبر در کلام وحی به این معناست که معادلات کاربردی که در این مصحف شریف قرار دارد در سبک زندگی مردم نمایان باشد. نمایان‌شدن این مهم مستلزم این است که روش‌ها و فنون لازم به جامعه هدف آموزش داده شود. با آموزش و مسلط شدن مخاطبان می‌توان انتظار جریان‌سازی در حوزه تدبر را داشت.

وی به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص ورود جدی به حوزه قرآن از جمله توجه به متن، قرائت و تدبر استناد کرد و گفت: آن حضرت از تدبر به‌عنوان نقشه راه در جامعه اسلامی یاد کردند. ایشان بر این باورند که جامعه‌ای، اسلامی می‌شود که نقشه راه آن کلام الهی باشد. قریب به ۲ هزار بار واژه تدبر در مبانی تفکری مقام معظم رهبری بیان شده است. تکرار آن بین اقشار مختلف مردم در گروه‌های مختلف گواه براین است که همه ما از جمله جامعه معلمان، دانش‌آموزان، روحانیت، نمایندگان در سطح مجلس، دولت، شورای نگهبان و... باید در حوزه قرآن ورود جدی داشته باشند.

قربانی با تأکید بر این مطلب که جامعه اسلامی در سایه نقشه راه قرآنی، اسلامی خواهد شد، اظهار کرد: برای موفقیت در این مسیر اولین گام تربیت نیروی انسانی متخصص است تا در عرصه‌های تأثیرگذار تعلیم و تربیت ورود کند؛ جریان‌سازی مبانی تدبری در مدارس و دانشگاه‌ها ضروری است. در کنار توجه به تدبر باید به رونق مجالس خانگی قرآن نیز فکر کرد و تلفیق این دو در کنار هم می‌تواند اثرات بسیار مثبتی به همراه داشته باشد.

ضرورت پرداختن به حفظ موضوعی با رویکرد تدبر

رئیس اداره قرآنی اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان ضرورت پرداختن به حفظ موضوعی با رویکرد تدبر را مورد تأکید قرار داد و افزود: بسیار مهم است تا نوجوانان و جوانان با مباحث تدبری بیش از پیش آشنا باشند و همه دستگاه‌ها و متولیان امر قرآن در این زمینه رسالت خطیری بر دوش داریم.

قربانی از اجرای طرح «قرار» در استان ویژه دهه مبارک فجر خبر داد و گفت: طرح قرآنی «محفل» در ماه مبارک رمضان بسیار خوب عمل کرد و توانست مخاطب را جذب و زمینه حضور نوجوانان و جوانان در عرصه قرآن را فراهم کند. این طرح نیز در راستای ایجاد جریان قرآنی در استان و کشور  به مدت ۱۲ شب برگزار خواهد شد. نحوه اجرای طرح با «محفل» تفاوت‌هایی دارد.

وی در تشریح نحوه اجرای این طرح در استان اینگونه توضیح داد: برنامه محفل فقط‌‌‌‌‌ به دو حوزه حفظ و قرائت پرداخته بود و استاد قاسمیان تا حدی مباحث تدبری را بیان می‌کرد،، اما در طرح قرآنی «قرار» قصد داریم یکی از اساتید در این برنامه فقط‌‌‌‌‌ به منظومه فکری حضرت امام(ره) نسبت به مبانی قرآنی و استاد دیگری نیز فقط به تدبر بپردازد. مسابقات در رشته حفظ موضوعی و تدبرست. این برنامه فقط محدود به جامعه قرآنی اراک نیست و هرشب یکی از شهرستان‌ها در بیت قدیمی امام(ره) در خمین حضور داشته و به اجرای برنامه خواهد پرداخت. انتخاب بیت امام با هدف معرفی رهبر قرآنی صورت گرفته است.

هویت‌بخشی و شناسایی استعدادها؛ اهداف اجرای «قرار»

قربانی با بیان اینکه با اجرای طرح «قرار» اهدافی همچون هویت‌بخشی در حوزه قرآنی و شناسایی ظرفیت‌ها و استعدادها محقق خواهد شد، اضافه کرد: تحقق این مهم مستلزم داشتن تیم محتوای رسانه قرآنی است تا بتوان از هر شهرستان ظرفیت‌ها را مشخص و کلیپی از این ظرفیت‌ها تهیه و منتشر کرد. در کنار اجرای این طرح اجرای «تله مسابقه محله‌ای» نیز در دستور کار قرار دارد. قصد داریم در کنار اجرای طرح از مشارکت مردمی نیز بهره‌مند شده و بخشی از کار به آنان برون‌سپاری شود. بدون شک با مشارکت عمومی خلاقیت در شهرستان‌ها بروز و ظهور خواهد داشت و این مهم ما را به نتایج خوبی می‌رساند.

وی با یادآور شدن این مطلب که مسابقات قرآن به‌صورت حفظ موضوعی و تدبر انجام خواهد شد و برگزاری مسابقات قرائت و حفظ از سوی دستگاه‌های مختلف همچون تبلیغات اسلمی، اوقاف، ارشاد و... در حال برگزاری است، تصریح کرد: نیاز داریم مسابقات به حوزه‌هایی که مورد غفلت قرار گرفته است هدایت شود و افراد با همه زوایا آشنا شوند.

رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان افزود: بدون شک با اجرای طرح «قرار» زیست‌بوم قرآنی استان شناسایی خواهد شد و مشخص می‌شود استان تا پایان سال ۱۴۰۲ بدین جا رسیده است و در ۴ سال آینده باید به کجا برسد. از دل ظرفیت‌ها قصد داریم ظرفیت‌های مردمی که با قدرت در حوزه قرآن مشغول به فعالیت هستند معرفی شوند و به نوعی یاریگر این مراکز قرآنی باشیم.

ضرورت تربیت دغدغه‌مند قرآنی

قربانی تربیت دغدغه‌مند قرآنی را یکی از اولویت‌های جریان‌سازی مطرح کرد و ادامه داد: در حوزه قرآن قاری وحافظ متخصص تربیت می‌شوند، اما کمتر قاری و حافظ دغدغه‌مند وجود دارد تا محله‌ها به واسطه وجود این افراد قرآنی شود. با انجام آموزش‌ها در فضای مجازی به جامعه هدف و شبکه‌سازی قصد داریم افراد تربیت شده و جامعه را به سمت رشد فرهنگ قرآنی هدایت کنند تا عموم مردم درک کنند که محلات با محوریت مسجد تقویت خواهند شد. ‌

قربانی در پایان اجرای طرح مسجد محله، پایگاه قرآنی را از دیگر برنامه‌های شش ماهه پیشرو برشمرد و اظهار کرد: برای انجام این مهم تفاهم‌نامه‌ای با سپاه در حال امضاست که تبلیغات اسلامی وظیفه آموزش و سپاه وظیفه آماده‌سازی امکانات رفاهی و فرهنگی را برعهده دارند. قصد داریم مسجد به‌عنوان پایگاهی برای حکومت اسلامی و برپایی جلسات قرآنی معرفی شوند. مساجد برای قرآن ساخته شدند، اما متأسفانه در این اماکن قرآن کمتر وجود دارد. آشنایی ائمه جماعت مساجد با فنون و علوم تخصصی قرآن، ارائه مدرک تخصصی از جمله اقدامات در نظر گرفته شده است که نتیجه آن را در طرح قرار شاهد خواهیم بود.

انتهای پیام
captcha