کد خبر: 4167860
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۷:۰۴
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی:

بهترین تصمیم‌گیران برنامه‌های قرآنی افراد فعال در این حوزه هستند

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی معتقد است که اداراتی همچون تبلیغات اسلامی، شهرداری، ارشاد اسلامی، اوقاف و ... نمی‌توانند برای قرآنی شدن فرهنگ جامعه تصمیم بگیرند و بدون تردید تصمیم‌های کاربردی و اثرگذار باید از سوی همان افرادی اخذ شود که خاک این صحنه را خورده‌اند.

حجت الاسلام جواد فراهانی

حجت‌الاسلام جواد فراهانی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی، در گفت‌و‌گو با ایکنا، استفاده از ظرفیت‌های استانی را در عرصه‌های مختلف مورد تأکید قرار داد و گفت: پرداختن به دو محور آقانورالدین عراقی و کربلایی کاظم اقدامی شایسته است که از سوی ایکنا آغاز شده و امید است پرداختن به شخصیت‌های اثرگذار بیشتر مورد توجه باشد.

وی با بیان اینکه برخی از افراد جامعه قرآنی نسبت به ورود افراد غیرقرآنی در این فضا مقاومت نشان می‌دهند، اظهار کرد: این امر به بسته بودن فضای حاکم در این مجموعه بازمی‌گردد. برخی بر این باورند که فقط حافظان، قاریان و مفسران قرآنی جزو جامعه قرآنی هستند در صورتی که تمام خبرنگاران، عکاسان، پژوهشگران، هنرمندان فعال در این فضا، جزو این جامعه محسوب می‌شوند و لازم است این نگاه به این سمت هدایت شود. 

فراهانی ضرورت اتحاد هرچه بیشتر بین جامعه قرآنی و پرهیز از هرگونه تشتت را متذکر شد و ادامه داد: اداره کل تبلیغات اسلامی دارای زیرمجموعه‌هایی همچون خانه‌های قرآنی، مؤسسات، مجمع قرآنیان و هیئت اندیشه‌ورز بانوان قرآنی است و اگر بین همین مجموعه‌ها اتحاد و انسجام برقرار شود قطعاً بخش بسیاری از اهداف محقق شده است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان به تشکیل شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآنی استان جهت سامان‌دهی به فعالیت‌ها و اهداف با حضور نمایندگان خانه‌های قرآنی، مؤسسات، مجمع قرآنیان، هیئت اندیشه‌ورز بانوان قرآنی و 5 پیشکسوت و جوان فعال در این حوزه اشاره و افزود: خروجی جلسات متعدد با این افراد فعال شدن شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی بود. پس از رایزنی‌های مختلف این شورا با دبیری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی شروع به فعالیت کرد، اما متأسفانه خروجی مناسب و قابل قبولی را به دنبال نداشت و نمونه آن برگزاری ایده‌های قرآنی بود که امسال شاهد برگزاری همین طرح با عنوانی دیگر در سطح کشور هستیم.

تصمیم برای قرآنی شدن فرهنگ جامعه

فراهانی با بیان اینکه در حال حاضر دبیری شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی به اداره کل تبلیغات اسلامی استان سپرده شده و برنامه‌ها در قالب دو بخش تخصصی تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری تعریف شد، اضافه کرد: بر این باورم که اداراتی همچون تبلیغات اسلامی، شهرداری، ارشاد اسلامی، اوقاف و ... نمی‌توانند برای قرآنی شدن فرهنگ جامعه تصمیم بگیرند و بدون تردید تصمیم‌های کاربردی و اثرگذار باید از سوی همان افرادی اخذ خواهد شد که بیش از 2 یا 3 دهه از عمر خود را صرف این فعالیت‌ها کرده و به نوعی خاک این صحنه را خورده‌اند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان در تکمیل سخنان خود گفت: برای تصمیم‌گیران باید تصمیم بسازیم و بهترین تصمیم‌گیران برنامه‌های قرآنی افراد فعال در این حوزه هستند. در شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآن، رئیس مجمع قرآنیان، نماینده شورای عالی قرآن در استان، رئیس هیئت اندیشه‌ورز بانوان قرآنی، آقای مرتضی مختاری که 13 سال جلسه ثابت قرآن دارند عضو هستند و تاکنون چندین جلسه نیز برگزار شده است و اساس‌نامه و آیین‌نامه برای آن در نظر گرفته شده است و امید است تا آخر شهریور اولین جلسه تصمیم‌گیری را برای استان داشته باشیم.

فراهانی در پاسخ به تقاضای خبرنگار ایکنا مبتنی بر تشکیل جلسه‌ای با حضور آیت‌الله دری نجف‌آبادی، نماینده ولی‌فقیه، آقای مخلص‌الائمه، استاندار مرکزی و جمعی از صنعتگران فعال با چند تن از صاحب‌نظران جامعه قرآنی، گفت: استفاده از ظرفیت صنایع یکی از برنامه‌های کارگروه شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی استان است و مدلی نیز برای بهره‌مندی از این ظرفیت تعریف شده است.

چند مؤسسه پشتیبان فعالیت‌های قرآنی صنایع باشند

به‌ گفته وی 5 برنامه مشخص در شورای فرهنگ عمومی قرار بر معرفی است و یکی از موضوعات این است که چند مؤسسه پشتیبان فعالیت‌های قرآنی صنایع باشند و صنایع فعالیت‌های خود در این حوزه را به این مؤسسات واگذار کنند.

فراهانی ارزیابی فعالیت قرآنی دستگاه‌های مختلف را از دیگر رسالت‌های کارگروه قرآن و عترت شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی برشمرد و ادامه داد: در صورت اخذ مصوبه لازم این طرح، تمام فعالیت‌های قرآنی دستگاه‌ها باید با نظارت این کارگروه باشد، بدین طریق که اگر دستگاهی قصد هزینه‌کرد مبلغی در این فضا را دارد با مشورت اعضای کارگروه باشد تا بهترین تصمیم برای هزینه اعتبار گرفته شود.

این مقام مسئول با اشاره به تحرکات اخیر برخی افراد برای حذف این کارگروه قرآنی، ادامه داد: تحرکات سیاسی و اداری برای حذف این کارگروه در حال انجام است که از همین رسانه اعلام می‌کنم با تمام توان از کارگروه حمایت و دفاع خواهم کرد و اگر این اتفاق بیفتد و کسی بخواهد مسیر حرکتی یا فرایند فعالیت‌ها را تغییر دهد به صورت جدی‌تر، شفاف‌تر و واضح‌تر وارد میدان شده و پاسخ خواهیم داد. بعد از مدت‌ها کار قرآنی به دست فعالان همین حوزه اداره شده و کار به دست کاردان سپرده شده است. بسیار خوش‌بین هستیم فعالیت قرآنی امسال تا هفته دولت سال آینده بسیار مشهود باشد و اثرات مثبت آن را در جامعه شاهد باشیم.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی در پایان از تدوین و تنظیم برنامه‌های ماه مبارک رمضان امسال از سوی همین کارگروه خبر داد و افزود: برنامه‌های اجرایی امسال از دو ماه قبل ماه مبارک برنامه‌ریزی و سهم هر دستگاه مشخصاً اعلام خواهد شد.

انتهای پیام
captcha