شیما احمدی، نماینده استان مرکزی در مرحله مقدماتی چهلوششمین دوره مسابقات قرآن اوقاف در رشته ترتیل، در گفتوگو با ایکنا، سطح شرکتکنندگان در مرحله استانی را قابل قبول توصیف کرد و گفت: امسال تمرین داوطلبان در این رشته نسبت به سالهای قبل بهتر بود، اما حضور چهرههای تکراری در مسابقات را شاهد نیستیم که دلایل این مهم باید از سوی مسئولان بررسی شود.
وی تبلیغ و آموزش را دو عنصر بسیار مهم در جذب هرچه بیشتر متسابقان قرآنی دانست و اضافه کرد: نمایندگان استان تحت آموزش تخصصی قرار ندارند و فقط این دوره در آستانه برگزاری مرحله کشوری مسابقات قرآن اوقاف ویژه افراد راهیافته به این مرحله برنامهریزی میشود. به نظر میرسد آموزش تخصصی قرآن را نباید مقطعی و در بازه زمانی خاص برگزار کرد، بلکه برنامهریزی باید سالیانه باشد تا فقط به تعدادی افراد خاص محدود نشده و سایر شرکتکنندگان نیز از این دوره بهرهمند شوند.
احمدی با بیان اینکه دورههای تخصصی قرآن نباید فقط محدود به رتبهداران مسابقات باشد، اضافه کرد: افرادی که در مرحله استانی حائز حدنصاب شده و جواز ورود به مرحله کشوری را کسب میکنند به نسبت از سایر رقبا بهتر هستند، اما باید در نظر داشت همه داوطلبان در سطوح مختلف نیاز به آموزش دارند که این آموزشها از سوی مسئولان باید برای این افراد برنامهریزی شود.
بیشتر بخوانید:
وی تبلیغات امسال مسابقات قرآن اوقاف را بهتر از سالهای قبل بیان کرد و ادامه داد: تبلیغات بهموقع و گسترده زمینه تمرین حرفهایتر متسابقان را فراهم میکند، اما به نظر میرسد برخی داوطلبان خود را در حد مسابقات ندانسته و برای حضور ثبتنام نکرده یا اگر ثبتنام کردند از شرکت در مسابقات خودداری کردند. برای رفع استرس و افزایش اعتمادبهنفس قاریان، مرتلان و حافظان باید دورهها به صورت مداوم در سطح مساجد با برنامهریزی بهتر صورت گیرد.
احمدی اضافه کرد: استان مرکزی در رشتههای مختلف دارای اساتید بنام و حاذقی است که میتوانند وظیفه آموزش قرآنیان بااستعداد حتی در روستاهای محروم استان را به صورت مجازی برعهده بگیرند و این ظرفیت نباید نادیده گرفته شود. متأسفانه بانوان در حوزه برپایی محافل انس با قرآن از نظر مکان در مضیقه هستند، برخی دستگاهها قول مساعد میدهند، اما تاکنون اقدام قابل توجه و جدی صورت نگرفته است. البته در کنار عدم برپایی محافل، متأسفانه جامعه بانوان و متسابقان قرآنی از این محافل استقبال لازم را ندارند و اغلب مستمعان مردم عادی هستند.
وی نظم، دکور و نحوه برگزاری مسابقات امسال در مرحله استانی و شهرستانی را بهتر از سالهای گذشته بیان کرد و گفت: حضور داوران در شهرستانها به ارتقای سطح متسابقان شهرستانی بسیار کمک میکند. با استفاده از برنامههای خوب و جذاب باید مسابقات را از نظر روحی و معنوی نیز تقویت کرد. تقویت مسابقات فقط نباید به جنبه مادی و جوایز محدود شود؛ چراکه اکتفا کردن به این بعد خیلی اثرگذار نیست. ادارات قرآنی دستگاههای مختلف به دل مدارس نفوذ پیدا کنند. متأسفانه شاهدیم کودکان و نوجوانان از قرآن فاصله میگیرند که سرچشمه این دوری در مدارس است.
احمدی در نظر گرفتن روزشمار مسابقات قرآن در سطح معابر و اماکن پرتردد شهرها را خواستار شد و افزود: به نظر امامزادگان بهترین مکان برای نصب روزشمار مسابقات قرآن هستند. روزشمار و بنرهای متفاوت به بهانههای مختلف در سطح شهر وجود دارد، اما اطلاعرسانی مسابقات از هفتههای قبل از شروع مسابقات حلقه مفقودهای است که باید به آن توجه شود.
وی در خصوص مرحله مقدماتی مسابقات کشوری اوقاف نیز گفت: تلاوتم خوب بود، اما به دلیل قرعه سختی که داشتم متأسفانه اعرابی زدم. مرحله مقدماتی از مرحله نهایی بسیار مهمتر است و باید در این مرحله با تعداد بسیاری از رقبا رقابت داشته باشیم و بدون تردید با ظرافت و تیزبینی بیشتر آثار ارسالی داوری میشود. حتماً باید دورهای برای اشکالگیری از سوی اوقاف برگزار شود. برخی از متسابقان تازه واردند که برای آنان نیز باید برنامه داشت.
احمدی باید تأکید براینکه روی تقلید قاریان، حافظان و مرتلان باید بیشتر کار شود، اظهار کرد: الگوی خاصی برای تلاوت نداریم و طبق روال همیشه تمرین کرده و منطبق با نگاه خودمان تلاوت را چینش و تلاوت میکنیم. اگر الگویی از سوی اساتید معرفی شود بدون شک اثرگذاری بهتری خواهد داشت.
وی در پایان به هجمه دشمنان به قرآن و قرآندوستان اشاره و تصریح کرد: امروز دشمن با تمام ابزار و تجهیزات خود به میدان آمده است و خوشبختانه همین مسابقات قرآن بارقه امیدی است که از سوی مسئولان دلسوز برنامهریزی و اجرا میشود، اما متأسفانه شاهد حضور چهرههای جدید در مسابقات اوقاف به دلیل سختی مسابقات نیستیم یا این اتفاق کمتر پیش میآید. تبلیغات باید جدیتر و از سطح مدارس آغاز شود تا افراد مستعد با پیگیری جدیتر خود را برای مسابقات اوقاف آماده کنند.
انتهای پیام