به گزارش ایکنا از استان مرکزی، حجتالاسلام علی کمساری، مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، امروز، 18 دیماه در آیین اختتامیه هفته فرهنگی خمین تحت عنوان «بر آستان آفتاب» که در بیت قدیمی حضرت امام(ره) در این شهرستان برگزار شد، از برگزاری این مراسم ابراز خرسندی کرد و گفت: این هفته، هفته امام(ره) بود و امیدواریم با استفاده از ظرفیتهای موجود اندیشه و آرمانهای الهی ایشان را بیش از پیش به کودکان و نوجوانان معرفی کنیم.
وی حضور جوانان و نوجوانان در برنامه هفته فرهنگی خمین را قابل توجه توصیف کرد و ضرورت ایجاد ارتباط هرچه بهتر و بیشتر بین نوجوانان و آرمانهای آن حضرت را مورد تأکید قرار داد و افزود: چگونگی برقراری این ارتباط بسیار مهم است. همانگونه که نسل ما و قبل از ما ایشان را درک کرده و با جدیت آرمانهای آن حضرت دنبال کردهایم، باید با استفاده از طرح و برنامههای جذاب اهداف را در مسیر واقعی خود ترسیم کنیم.
کمساری با اشاره به اینکه بیش از 56 درصد نسل امروز پس از رحلت امام(ره) متولد شدند و باید تدابیر برای نسل آیندهساز انقلاب بهدرستی اتخاذ شود، با طرح این پرسش که چه کنیم تا اندیشههای ایشان در جامعه همچنان جاری و ساری باشد، اضافه کرد: مقام معظم رهبری مکرر به ترویج اندیشه آن حضرت در جامعه تأکید دارند. ایشان در دیدار با هنرمندان در سال 70 حضرت امام(ره) را حکیم معرفی کرده و فرمودند: «امام حکیم به معنای واقعی بود، چراکه پشت دیوار و حجاب را میدیدند. آنچه که ما قادر به دیدن آن نیستیم را مشاهده و چیزهای ریزتری نسبت به مسائل را میدیدند.»
وی با بیان اینکه امام راحل حکیم است، از اینرو اندیشه و ارزشهای ایشان همچنان زنده است و باید به آن پرداخت، به آیه 31 از سوره مبارکه «لقمان»: «وَلَقَدْ آتَيْنَا لُقْمَانَ الْحِكْمَةَ» استناد کرد و گفت: لقمان امام نبود، ایشان حکیم بود و وجودش سرشار از حکمت و ایمان به خدا بود. حضرت امام(ره) نیز حکیمی بودند که وجودشان سرشار از عقلورزی است. علم و عمل دو بال قوی برای حکیم است و ایشان از این دو عنصر برخوردار بودند.
مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) در تکمیل توضیحات خود بیان کرد: حکیم همواره به وجهالله نظر دارد و معرفت و ایمان به خداوند متعال را در زندگی فردی و اجتماعی عملیاتی میکند. امام راحل حکیمی است که در کنار ایمان به خدا و اهدافش به مردم نیز ایمان داشت و برای تحقق اهداف از احدی هراس نداشت. ایشان در تمام طول زندگی خود نگاه ویژهای به نقش مردم داشتند و برگزاری انتخابات گواه بر این ادعاست.
وی با بیان اینکه حضرت امام(ره) آرزوی لقای الهی داشت و به کسی جز حضرت حق توکل نداشت، اظهار کرد: وجوه شخصیتی حکیم را در سیره عملی و نظری امام میتوان مشاهده کرد. خداوند متعال در آیه 162 سوره مبارکه «انعام» فرمودند: «قُلْ إِنَّ صَلَاتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلَّهِ»؛ حضرت امام(ره) در همه حال جز احساس بندگی خداوند نداشتند. این وجه شخصیتی (به جز شخصیت سیاسی) از منظر و نگاه مقام معظم رهبری میتواند ایشان را بهعنوان چراغ هدایت معرفی کند. اندیشه سیاسی و عمل رهبری آن حضرت وجوه دیگری است که باید مفصل به آن پرداخت.
کمساری یادآور شد: فارغ از شخصیت و اندیشه سیاسی ایشان، میتوان آن حضرت بهعنوان حکیمی معرفی کرد که انگشت اشارهاش همچنان برای ما راهگشاست. باید به این باور برسیم که برای رسیدن به هدف و طی کردن مسیر توفیق راهی جز راه امام(ره) نیست و کشتی جز کشتی نجات آن حضرت نیست و نباید این امر را در برنامهریزیها و سیاستگذاریها فراموش کنیم.
وی با اشاره به اینکه مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام(ره) اقدامات مربوط به امام راحل بهصورت تخصصی انجام میشود، نه اختصاصی، ادامه داد: یکی از مهمترین کارها انجام اقدامات فرهنگی، هنری و رسانهای است و این راهکار را در دوره جدید تقویت شده است.
کمساری از ایجاد گذر فرهنگ و هنر در بیت قدیمی حضرت امام تقدیر کرد و افزود: وجود این گذر باعث پیوست بین زندگی و کسب و کار مردم با بیت میشود. از مسئولان تقاضا داریم با این مرکز مدارا کرده تا رونق پیدا کند.
وی در پایان با بیان اینکه مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام(ره) فارغ از هرگونه جناحبندی نادرست آمادگی همکاری دارد، ادامه داد: مؤسسه وابسته به هیچ نهاد و گروه نیست و همچون امام متعلق به همه مردم است. مؤسسه امتداد اندیشه و انقلاب امام را در مسیر تعیین شده از سوی ولی فقیه میداند و این مسیر را با جدیت پیش میبرد.
انتهای پیام