کد خبر: 4213891
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۶
در گفت‌و‌گو با ایکنا مطرح شد

عیار مسابقات قرآن حفظ و از اُفت آن جلوگیری شود

دارنده رتبه اول مسابقات حفظ کشور عمان معتقد است: عیار مسابقات قرآن باید حفظ و از اُفت آن جلوگیری شود. پایین آمدن میزان جوایز نسبت به دو دهه قبل شاید یکی از دلایلی باشد که افراد در مسابقات شرکت نمی‌کنند.

حمید احمدی، حافظ کل قرآن

حمید احمدی، حافظ کل قرآن و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی اراک، در گفت‌و‌گو با ایکنا از استان مرکزی، توجه به امر قرآن در دستگاه‌های مختلف را قابل تحسین بیان کرد و گفت: امروز پس از گذشت 45 سال از انقلاب شاهدیم فعالیت‌های قرآنی از رشد بسیار خوبی نسبت به سال‌های قبل از انقلاب برخوردار بوده است و این مهم در کسب رتبه‌های متعدد بین‌المللی نمود داشته است.

احمدی افزود: ارتقای سطح کیفی مسابقات در ابعاد مختلف می‌تواند برای شرکت‌کنندگان جذابیت بیشتری ایجاد کند و برای بهبود عملکرد آن‌ها ایجاد انگیزه کند. این اقدامات می‌تواند به ارتقای استانداردها، افزایش رقابت، توسعه مهارت‌ها و افزایش سطح عملکرد در مسابقات کمک کنند.

وی ضرورت برگزاری مسابقات قرآن در دستگاه‌ها و نهادهای مختلف را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: خوشبختانه مسابقات از رشد و کیفیت خوبی برخوردار است. سطح برگزاری مسابقات در مراحل کشوری نسبت به سال‌های گذشته و دهه‌های قبل بسیار پیشرفت داشته و قابل قیاس نیستند. شاید سال‌ها برخی مسابقات در سطح پایین برگزار می‌شد، اما شاهدیم همین مسابقات نیز رشد بسیار خوبی داشته و رتبه‌آوری در مرحله کشوری آنان سخت شده است. در واقع مسابقات راحت نداریم و اکثر رویدادهای مسابقاتی سخت، سنگین و فشرده برگزار می‌شود.

مسابقات دانشگاه‌ها جزو مسابقات سنگین است

احمدی مسابقات قرآن دانشگاه‌ها را جزو مسابقات خوب و سنگین عنوان کرد و با بیان اینکه بسیاری از نخبه‌های مسابقات دانشگاهیان در مسابقات اوقاف شرکت دارند، ادامه داد: تمامی دانشگاه‌ها اعم از پیام‌نور، آزاد اسلامی، دانشگاه‌های ملی، علوم پزشکی و ... هریک مسابقاتی را ویژه جامعه هدف خود در مراحل مختلف برگزار می‌کنند و نفرات برتر این مسابقات به جشنواره ملی دانشگاهیان که پس از مسابقات قرآن اوقاف از مهم‌ترین مسابقات به شمار می‌آید، راه می‌یابند.

این مدرس دانشگاه با اشاره به این نکته که برای تشویق و ترغیب دانشجویان جهت شرکت در مسابقات قرآن باید تمهیداتی در نظر گرفته شود، اضافه کرد: مسابقات قرآن دانشگاهیان از تنوع بسیار خوبی برخوردار است و دانشگاهیان متناسب با علاقه، استعداد و توان خود می‌توانند در این رویداد مهم شرکت داشته و با کمی تمرین، ممارست و مطالعه در رشته‌های مفاهیمی و معارفی صاحب رتبه شوند.

احمدی با تأکید براینکه عیار مسابقات قرآن باید حفظ و از اُفت آن جلوگیری شود، اظهار کرد: پایین آمدن میزان جوایز نسبت به دو دهه قبل شاید یکی از دلایلی باشد که افراد در مسابقات شرکت نمی‌کنند. جوایز امروز مسابقات قرآن نسبت به 20 سال قبل بسیار تنزل داشته است. جوایز نفرات برتر برخی از مسابقات سراسری در سال‌های گذشته زیارت خانه خدا، چند سکه بهار آزادی و جوایز بسیار نفیس بوده که در حال حاضر جوایز همان مسابقات به شدت تنزل یافته است.

وی به تشریح نحوه آموزش در دانشگاه‌ها پرداخت و اظهار کرد: باید پذیرفت عموماً سطح دانشجویان در حوزه قرآن ضعیف است. با توجه به اینکه سطح آموزش قرآن در مدارس چندان خوب نیست؛ لذا در مراحل بالاتر دانشجویان نیز از سطح بالا و مطلوبی برخوردار نیستند. اینجانب به واسطه حضور چندین ساله در دانشگاه آزاد اسلامی سطح دانشجویان را ضعیف می‌بینم که این مهم به دوران آموزش مدارس بازمی‌گردد که برای این مهم باید فکری کرد تا تمام محصلان از آموزش‌های کاربردی بهره‌مند شوند. البته امروز درس قرآن در مدارس نسبت به سال‌های قبل جایگاه خوبی پیدا کرده و آموزش‌ها تخصصی‌تر دنبال می‌شود.

توجه به فهم عمومی قرآنی

احمدی توجه به مفاهیم قرآن در زندگی را یکی از الزامات اجتماعی و فرهنگی دانست و اضافه کرد: قرار بر این نیست که تمام مردم حافظ یا قاری ممتاز در سطوح مختلف شوند، بلکه مهم این است که مبانی این مصحف شریف در بطن زندگی عمومی مردم نهادینه شود. بدون شک برای تبیین مفاهیم عمومی قرآن باید برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت تعریف کرد.

وی پس از آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها را یکی از ارکان مهم فرهنگی جهت جریان‌سازی قرآنی در جامعه دانست و گفت: ورودی دانشگاه‌ها، ماحصل خروجی مدارس است و طبیعی است اگر آموزش قرآن در مدارس ضعیف دنبال شود، افراد ضعیف وارد دانشگاه می‌شوند. فعالیت قرآنی تاحدودی در همه دانشگاه‌ها در حال انجام است و برای تقویت آن باید برنامه داشت.

احمدی در تکمیل توضیحات خود بیان کرد: دانشگاه آزاد طی اقدامی آموزش قرآن را در قالب واحدعمومی تحت عنوان  «آشنایی با قرآن» شامل روخوانی، روان‌خوانی و تجوید به صورت رایگان ارائه می‌دهد و دانشجو در هر رشته‌ای که باشد باید این واحد را بگذارند. این مهم باعث شده که تعدادی از جامعه هدف جذب قرآن و جریان‌سازی مفاهیم این مصحف شریف در جامعه شوند.

دارنده رتبه اول مسابقات حفظ عمان در پایان بیان کرد: سطح جوایز مسابقات قرآن باید ارتقا پیدا کرده و برای برگزیدگان در سطوح مختلف امتیازهای متعدد از جمله تخفیف دانشجویی و سایر مشوق‌ها در نظر گرفته شود. مسابقات قرآنی ابزاری برای ترویج معنویت، افزایش انسجام اجتماعی و ارتقای دانش قرآنی است. رویدادها می‌توانند افراد را به خواندن، درک و تدبر در مفاهیم قرآنی تشویق کنند. همچنین،اینگونه رقابت‌ها می‌توانند برای افرادی در تمام سنین و سطوح، فرصت یادگیری و رشد فراهم کنند. سازماندهی مسابقات به خوبی به ارزش‌های فرهنگی و دینی جامعه کمک می‌کند و می‌تواند در ترویج اخلاق و انسجام اجتماعی نقش مهمی ایفا کند.

انتهای پیام
captcha