علی گودرزیزاده، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان مرکزی، در گفتوگو با ایکنا، ضرورت برگزاری محافل قرآنی به انگیزهها و مناسبتهای مختلف در ادارات، دستگاهها، مساجد و ... را مورد تأکید قرار داد و با اشاره به تغییر رویکرد این نهاد در حوزههای هنری، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، اظهار کرد: امروز کتابخانهها فقط به عنوان مخزن کتاب تعریف نمیشوند.
وی با بیان اینکه تعریف کتابخانه در دنیای امروز تغییر یافته و این اماکن فرهنگی و اجتماعی فقط مکانی برای امانت گرفتن کتابهای مختلف و مطالعه نیستند، افزود: امروز نگاه به کتابخانهها بهمثابه فرهنگسراهای اجتماعی و پایگاه فرهنگی، هنری و اجتماعی است که میتواند منشأ تحولات باشد و باید از این رویکرد جدید نهایت استفاده را برد.
گودرزیزاده ادامه داد: با توجه به مکان و فضای کتابخانهها، این اماکن از دیرباز تاکنون در جریان زندگی مردم قرار گرفته و اولین مرجع برای دستیابی آنان به پاسخ پرسشهایشان بوده است. قرنها است که کتابخانهها با این نگاه در بطن زندگی عموم جریان داشته و این امر تاکنون ادامه دارد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان با اشاره به کارکرد گسترده کتابخانهها، اضافه کرد: این اماکن عمومی قرار است جنبههای مختلف زندگی عموم مردم را مدنظر قرار دهد و قطع مسلم میتواند در استحکام پایههای اعتقادی و معنویت مورد توجه و بهرهبرداری باشد. بدون تردید توجه و تأکید به این مهم یکی از مهمترین و اصلیترین رویکردها و اولویتهای اداره کتابخانههای عمومی است.
به گفته گودرزیزاده کتابخانه زمینه ورود به دنیای پر رمز و راز را برای مخاطب فراهم میآورد. از آنجایی که معنویت و توجه به این امر مهم جزو زندگی همه ما است، کتابخانهها نشانهای برای پیدا کردن مسیر زندگی هستند و میتوانند در تحقق این مهم ما را یاری کنند. سالهای گذشته این مراکز فرهنگی دارای کارکردی سنتی بوده و فقط به مطالعه و امانتگیری کتاب اختصاص داشت، اما تعریف آن امروز در ابعاد مختلف توسعه پیدا کرده و از کارکردهای نوین برخوردار شدند.
وی به توسعه چشمگیر فعالیتهای قرآنی در دهههای اخیر اشاره و تصریح کرد: حضور در جلسات و محافل قرآنی حال انسان را متحول کرده و این تحول منشأ اتفاقات بسیار خوشایند است. نیک میدانیم حال انسان در محافل انس قرآن خوبتر میشود؛ از این رو کتابخانهها با ایجاد تغییر رویکرد در دو سال اخیر به مکانی برای برگزاری این محافل تبدیل شدند که مورد استقبال جامعه هدف قرار گرفته است.
گودرزیزاده با بیان این مطلب که محافل قرآن با نگاهی نو در کتابخانههای عمومی برنامهریزی شده است، اضافه کرد: محافل انس با کلام وحی در کتابخانهها فقط محفلی برای قرائت قرآن و ارائه محفوظات حافظان نیستند، البته که به این موارد نیز توجه لازم میشود، اما در دنیای مدرن امروز که فضای مجازی بر زندگی ما سیطره دارد و نسل امروز با واژهها، مبانی و معانی تازه ارتباط دارند، شایسته است محافل نیز با نگاهی نو و جدید تعریف شوند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان مرکزی از بروز و ظهور اتفاقات جدید قرآنی در کتابخانههای عمومی خبر داد و گفت: در تلاش هستیم تا رویدادهای نویی را در این اماکن فرهنگی به منصه ظهور رسانیم تا در آیندهای نزدیک شاهد جریانسازی قرآنی و نهادینه شدن آموزهای دینی و الهی در بطن زندگی عموم مردم باشیم.
گودرزی با بیان این مطلب که برپایی محافل قرآنی و کتابت این مصحف شریف ویژه نوجوانان مدت کوتاهی است که در استان آغاز و مورد استقبال جامعه هدف قرار گرفته است، اظهار کرد: برپایی محافل از سال گذشته آغاز شد و امسال با حضور دبیر این مراسم با جدیت بیشتر برنامهریزی خواهد شد. برنامهریزی برای برگزاری لیگهای حفظ، قرائت، برپایی جلساتی برای خوانش تفاسیر قرآن و حضور در مسابقات مختلف انجام شده است. تلاش ما بر این است که فعالیتهای قرآنی در کتابخانهها و مساجد با جدیت هرچه بیشتر آغاز و تداوم داشته باشد.
گودرزیزاده در پایان به برگزاری موفق محافل ادبی در کتابخانههای استان در چندسال گذشته اشاره کرد و گفت: این محافل یکی از قدرتمندترین محافل در استان است و امید است برای محافل قرآنی نیز همین اتفاق بیفتد و جریانی عظیم در این حوزه را در سطوح کتابخانهها داشته باشیم.
انتهای پیام