کد خبر: 4234308
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۷

رشد ۱۱۲ درصدی پرداخت زکات در استان مرکزی

رئیس اداره اجرایی زکات استان مرکزی با بیان اینکه پرداخت زکات در پنج ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱۲ درصد رشد داشته است، گفت: شهرستان شازند بیشترین سهم پرداخت زکات را در بین شهرستان‌های استان مرکزی از آن خود کرده است.

رشد ۱۱۲ درصدی پرداخت زکات در استان مرکزیحجت‌الاسلام محمد زنگارکی فراهانی، رئیس اداره اجرایی زکات استان مرکزی در گفت‌وگو با ایکنا از استان مرکزی، به ظرفیت استان مرکزی در پرداخت زکات اشاره کرد و با بیان اینکه یک هزار و ۲۸ روستای استان در امر پرداخت زکات مشارکت دارند، گفت: تعداد عاملان افتخاری همکاری‌کننده در امر زکات، شامل ۲۵۶ نفر شهری و ۷۷۲  نفر روستایی و تعداد مبلغان افتخاری همکاری‌کننده در امر زکات، ۱۶۸ نفر ثابت و ۲۰۴ نفر مقطعی است. همچنین تعداد روحانی ثابت زکات هفت نفر، تعداد کارشناس پیگیری زکات هشت نفر و ۹ شهرستان نیز فاقد نیروست.

وی به اقدامات انجام شده در سال جاری به‌منظور جمع‌آوری زکات اشاره کرد و افزود: دریافت و توزیع ۱۰۰ دستگاه کارتخوان به‌منظور جمع‌آوری زکات فطریه، تهیه و توزیع اقلام تبلیغی جهت تشویق و تجلیل از مودیان زکات، ارسال کد USSD و شماره کارت‌های مجازی زکات به‌منظور جمع‌آوری فطریه به تفکیک سرفصل( فطریه و کفارات)، مکاتبه با نیروی انتظامی جهت نظارت و کنترل جهت جمع‌آوری زکات فطریه در روز عید فطر، انعقاد تفاهم‌نامه با مساجد فعال و پویای استان و استفاده حداکثری از ظرفیت مساجد جهت جمع‌آوری زکات فطریه، تجلیل از مودیان زکات شهرستان‌ها، برگزاری همایش زکات در شهرستان ساوه، شناسایی عاملان زکات در روستاهایی که فاقد عامل زکات هستند، ارتباط‌گیری با کلیه دهیاران در روستاها، فرهنگ‌سازی بحث زکات و استفاده از آنها در جمع‌آوری زکات واجب و مستحب و تلاش جهت بهره‌گیری از ظرفیت زکات در رفع مشکلات محرومان و مددجویان را از جمله اقدامات انجام شده برشمرد.

رئیس اداره اجرایی زکات استان مرکزی بیان کرد: برگزاری جلسات هماهنگی و کارشناسی با رئیس و کارشناسان جهاد کشاورزی به‌عنوان عضو شورای زکات و استفاده از کلیه ظرفیت‌های جهاد کشاورزی و سازمان تبلیغات اسلامی جهت فرهنگ‌سازی و جمع‌آوری زکات از اقدامات ترویجی انجام شده است.

زنگارکی در ادامه به برخی رویکردهای اداره زکات در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: تلاش جهت جمع‌آوری زکات واجب و مستجب با اولویت وجوه نقد و واریز به حساب‌های امداد، ارتباط‌گیری با ائمه جمعه به‌عنوان رؤسای شورای زکات و استفاده از این ظرفیت خصوصاً ظرفیت تریبون‌های نماز جمعه جهت تقویت فرهنگ زکات، مستندسازی کلیه اقدامات و فعالیت‌های صورت گرفته در خصوص زکات، ثبت به موقع کلیه اقدامات و فعالیت‌های انجام شده در سامانه جامع مشارکت‌های مردمی و زکات، حضور مؤثر کارشناسان زکات در مزارع، باغات، زمین‌های کشاورزی و... مخصوصاً هنگام برداشت محصول و تبلیغ این فریضه الهی، آموزش عاملان زکات از طریق ارتباط چهره به چهره، کارگاهی و کلاس آموزشی تا قبل از 20 اردیبهشت‌ماه و برگزاری جلسات شورای زکات شهرستان و بخش هر سه ماه یک‌بار، مهمترین رویکردهای اداره زکات در سال جاری بوده است.

وی با بیان اینکه بیشترین پرداخت زکات در شهرستان شازند اتقاق افتاده است، افزود: زکات در سر فصل‌های جهیزیه نوعروسان، معیشت نیازمندان، تحصیل دانش‌آموزان، درمان بیماران، احداث مسکن نیازمندان، تعمیرات مسکن محرومان  و... هزینه می‌شود.

رئیس اداره اجرایی زکات استان مرکزی از کشاورزان و مودیان زکات خواست زکات خود را به دبیرخانه شورای زکات واقع در کمیته امداد امام خمینی(ره) سراسر استان تحویل دهند.

زنگارکی با بیان اینکه میزان زکات پیش‌بینی شده در سال گذشته ۵۹۵ میلیارد ریال بوده است، گفت: میزان زکات جمع‌آوری شده تا پایان مردادماه سال گذشته ۶۶۵ میلیارد و ۷۲۵ میلیون و ۶۱۳ هزار و ۹۰۰ ریال بوده است. میزان زکات پیش‌بینی شده در سال جاری ۸۰۴ میلیارد ریال بوده که تا پایان مردادماه امسال ۷۴۸ میلیارد و ۵۵۲ میلیون و ۲۵۹ هزار و ۸۹۲ ریال جمع‌آوری شده است.

وی تصریح کرد: میزان رشد عملکرد نسبت به برنامه امسال ۲۲۳ درصد و میزان رشد عملکرد سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱۲ درصد است.

انتهای پیام
captcha