به گزارش ایکنا از استان مرکزی، سردار هادی رفیعیکیا، فرمانده نیروی انتظامی استان، 20 اسفندماه در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: امسال 11 هزار و 544 نفر اتباع غیرمجاز جمعآوری کردیم که ۳۰ درصد بیشتر از سال گذشته است. مجازاتهای در نظر گرفته شده برای اتباع غیرمجاز بازدارنده نیست و جمعآوری و طرد این اتباع برای کشور هزینه دارد که باید این مهم، در سطح ملی مورد پیگیری قرار گیرد.
وی با بیان اینکه زیرساختهای پایشهای ترافیکی و رصدهای انتظامی در استان مرکزی کافی نیست، گفت: برای اینکه بهخوبی پایش انتظامی را در استان ساماندهی کنیم نیازمند تقویت زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری هستیم.
فرمانده نیروی انتظامی استان مرکزی اظهار کرد: وضعیت پارکها و تفرجگاههای استان از لحاظ کیفیت و کمیت خدمات خوب نیست. باید زمینه لازم برای اوقات فراغت جوانان فراهم شود و متولی این اماکن، مسئولیت نگهداری آنها را بپذیرد تا مردم آرامش و آسایش کافی داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه پلیس مخالف شادی و تجمع برای جشن چهارشنبهسوری نیست، گفت: خط قرمز ما این است که در امنیت و آسایش مردم و تردد خودروها خللی ایجاد نشود. متأسفانه امسال ما تاکنون یک نوجوان را در ساوه از دست دادهایم و دو نفر مصدوم بدحال داشتیم. اولیا در این خصوص تکلیف دارند و باید مراقب فرزندان خود باشند و ما نیز در کنار مردم هستیم.
رفیعیکیا با بیان اینکه ۹۳ درصد پروندههای پلیس بهصورت الکترونیکی به دستگاه قضا ارسال میشود، اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون در استان مرکزی ۴۰۰ هزار نفر به مقرهای نیروهای انتظامی مراجعه کردند و یک میلیون تماس با پلیس ۱۱۰ داشتند. در سامانه ۱۹۷ که سامانه انعکاس نظرات مردم به پلیس است، قریب به ۲۰ هزار نفر از ابتدای سال تاکنون تماس داشتند که چهار درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشتیم و ۵۴ شکایت و پنج هزار تشکر ثبت شد و حدود ۱۵۰۰ نفر نیز پیشنهاد دادند.
وی با اشاره به وجود ۲۳ دفتر پلیس + ۱۰ و ارائه ۷۶۰ هزار خدمت توسط آنها به مردم در استان مرکزی گفت: خدمات پیشگیری از وقوع جرم باید به بخش خصوصی سپرده شود و در همین راستا، در سطح استان ۱۱ مرکز خصوصی را فعال کردیم و ۷۶۰ نفر بهکارگیری شدهاند.
فرمانده نیروی انتظامی استان مرکزی افزود: امسال ۲۶۱ نفر جذب در فراجا داشتیم که ۲۵۰ نفر آقا و ۱۱ نفر خانم بودند. در سال جاری ۴۳ هزار مراجعه به مرکز مشاوره پلیس داشتیم که ۸۸ درصد مراجعات منجر به صلح و سازش شده است.
وی با اشاره به کاهش دو درصدی اعزام مشمولین خدمت به علت کاهش موالید گفت: در اداره اماکن عمومی و گذرنامه ۲۱۹۰ پرونده کسبوکار و ۶۵ هزار گذرنامه صادر شده است که ۲۱ هزار گذرنامه ویژه اربعین بوده است. امسال در استان مرکزی 58 هزار و 292 گواهینامه خودرو و ۴۷۸۰ گواهینامه آسان موتورسیکلت صادر شده و بیش از ۲۸ هزار دستگاه خودرو و ۱۲ هزار موتورسیکلت از پارکینگ ترخیص شدند.
رفیعیکیا افزود: امسال در تصادفات داخل شهر استان مرکزی ۹ نفر کاهش فوتی داشتیم و در مجموع ۸۷ نفر جان خود را از دست دادند. در حوزه تصادفات جادهای نیز کاهش ۹۰ نفری فوتی داشتیم و ۶۱۸۳ مجروح شدند. بیشترین سهم از عوامل تصادفات در جادهها مربوط به رانندههاست ولی وضعیت جادهها بهویژه جاده اراک به قم خوب نیست.
وی با اشاره به کشف پنج تن و ۵۰ کیلوگرم مواد مخدر و انهدام ۳۵ باند بالای سه نفر مواد مخدر گفت: مقدار مواد کشف شده ۱۰ درصد کاهش و تعداد انهدام باندها افزایش داشته است. ما تمرکز خود را بر کشف مواد در داخل استان گذاشتیم و امسال ۵۲۴۰ معتاد متجاهر را جمعآوری کردیم.
رفیعیکیا با اشاره به افزایش ۴۷ درصدی ریالی کشف پروندههای قاچاق کالا در استان مرکزی تصریح کرد: متأسفانه خودروهای شوتی گستاختر شدهاند و تخلفات بیشتری را مرتکب میشوند. ما چارهای جز تیراندازی نداریم و همین تیراندازی مشکلاتی را برای مأموران پلیس ایجاد میکند. یکی از چالشهای پلیس، امکانات و اختیارات پلیس است که تناسبی با مسئولیت او ندارد. ما ۶۷۹ خودرو شوتی در پارکینگهایاستان داریم ولی معتقدیم با توقیف خودرو، مسئله شوتیها حل نمیشود و باید در مبدأ و مسیر و مقصد، فکری به حال این مشکل کرد.
وی با تأکید بر اینکه بیشترین جرم استان مرکزی سرقت است، گفت: از لحاظ فراوانی سرقت، پانزدهمین استان در کشور هستیم. در استان ۱۹ درصد کاهش سرقت داشتهایم که آمار کشف وقوع به میزان ۹ درصد افزایش کرده است. ما در استان مرکزی ۲۱ هزار سرقت داشتیم که ۱۵ هزار مورد از این تعداد سرقت خرد بوده در حالی که با خودحفاظتی بهراحتی میتوان از این سرقتهای خرد جلوگیری کرد. در سال جاری ۵۵۵ خودرو در استان مرکزی سرقت شده است. ما در استان مرکزی، شرور نداریم و خفتگیری و سرقت مسلحانه نیز به تعداد انگشتان دست است.
فرمانده نیروی انتظامی استان مرکزی با اشاره به شناسایی قریب به ۴۲۰۰ جرم در فضای مجازی توسط پلیس فتا تصریح کرد: ۳۵۸۳ فقره از این تعداد، کشف شده است. از طریق آموزش به مردم و همکاری با مردم و افزایش نیروهای پلیس فتا موفق شدیم امسال شناسایی و کشف بیشتری در حوزه پلیس فتا داشته باشیم. ما ۴۴ نفر از ارازل فضای مجازی استان را دستگیر کردیم و ۲۰۲ میلیارد ریال کلاهبرداری را مسدود کرده و به مردم برگرداندیم.
رفیعیکیا با تأکید بر اینکه ما از سمنها انتظار بیشتری داریم گفت: پویش نه به تصادفات امسال خیلی پررنگ شده است و هر فردی که میکروفونی در اختیار دارد میتواند به این پویش بپیوندد. در طرح نوروزی اقدام به آموزشهای لازم در راستای پیشگیری از سرقت خانهها و جلوگیری از تصادفات کردهایم. ما سالانه ۴۷ میلیون تردد در استان مرکزی داریم و رتبه سوم تردد وسایل نقلیه در کشور متعلق به این استان است.
وی با بیان اینکه برای مقابله با سگگردانی ابزار قانونی نداریم، گفت: در این خصوص ابتدا باید کار فرهنگی کنیم و دستگاههای فرهنگی پای کار بیایند و در این خصوص قانونگذاری و فرهنگسازی کنیم.
فرمانده نیروی انتظامی استان مرکزی افزود: گسترش عفاف و حجاب، کار پلیس نیست. این مهم کار قریب به ۳۰ دستگاه است که پلیس یکی از آخرین دستگاههاست ولی ما بهعنوان اولین دستگاه پای کار آمدهایم. علاج این مسئله تقویت بنیه اعتقادی مردم است.
فرمانده نیروی انتظامی استان مرکزی با اشاره به وقوع ۴۵ فقره قتل در استان مرکزی گفت: ما قاتل فراری در استان نداریم و ۱۰۰ درصد قاتلین کشف شدهاند. پارسال ۴۰ فقره قتل داشتیم که نسبت به امسال ۵ فقره بیشتر شده است.
انتهای پیام