کد خبر: 4295182
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۵
فرماندار اراک عنوان کرد:

لزوم تبیین جایگاه روز ایثار و مقاومت اراک برای نسل جوان

فرماندار اراک گفت: جایگاه روز ایثار و مقاومت اراک باید به درستی برای مردم بویژه نسل جوان تبیین و به آنان معرفی شود.

نشست خبری روز ایثار و مقاومت اراکبه گزارش ایکنا از استان مرکزی، عبدالرضا حاج‌علی‌بیگی فرماندار اراک، شنبه 28 تیر در نشست با اصحاب رسانه در آستانه فرا رسیدن روز پنجم‌ مردادماه که به عنوان روز ایثار و مقاومت شهر اراک نامگذاری شده است، اظهار کرد: در پنجم مردادماه سال‌های 1361، 1365 و 1367 وقایعی در استان و کشور رخ داد که ایثار و مقاومت مردم اراک به صورت ویژه در آنها مشهود است و باید گرامی داشته شوند.

وی همچنین با اشاره به جنگ ۱۲ روزه اظهار کرد: آنچه در این 12 روز اتفاق افتاد به درستی نشان داد که دفاع از کشور و شهادت‌طلبی بک جریان مستمر در کشور ماست. این استان در دوران دفاع مقدس 6200 شهید تقدیم کشور کرد و در جنگ 12 روزه نیز جریان شهادت ادامه یافت و این استان 32 شهید تقدیم دفاع از کشور کرد.

سرهنگ صابری فرمانده سپاه ناحیه اراک نیز در ادامه این نشست بر لزوم پاسداشت فرهنگ مقاومت تاکید کرد و افزود: استقلال، آزادی وعزت، پیام انقلاب اسلامی است و باید به خوبی منتشر و برای نسل جوان و نوجوان تبیین شود.

وی با اشاره به برگزاری آئین افتتاحیه کنگره 6200 شهید استان همزمان با مراسم روز ایثار و مقاومت در اراک اظهار کرد:  برگزاری ۱۰۰ یادواره شهدا با محوریت دانش‌آموزان، ساخت فیلم و چهلم شهدای جنگ ۱۲ روزه از برنامه‌های پیش بینی شده در ایام ایثار و مقاومت اراک و کنگره 6200 شهید استان است. 

علیرضا محمودی شهردار اراک نیز در این نشست، پنجم مرداد را یکی از نشانه‌های هویتی برای اراک دانست و گفت: مجموعه اتفاقاتی که طی سال‌های مختلف رخ داده، تعیین روز ایثار و مقاومت را برای اراک رقم زده است که اولین واقعه، تقدیم 72 شهید از فرزندان این استان در پنجم مرداد سال 61 در عملیات رمضان بود. 

وی با بیان اینکه دومین واقعه در مرداد در سال 1365 رخ داد، زمانی که ایران در عملیات‌های فکه و مهران، مهران را پس گرفت و در همان ایام بمباران شهرها آغاز شد. در پنجم مرداد آن سال صنایع اراک مورد تهاجم قرار گرفت و 87 کارگر شهید و 390 نفر مجروح شدند. صنایع اراک همچون هپکو، ماشین‌سازی، آذراب و ... در پشتیبانی از جنگ و ساخت تجهیزاتی همچون لودرهای با ارتفاع کوتاه و پل‌های شناور و ... نقش اساسی داشتند.

محمودی، دیگر اتفاقی که پنجم مرداد را برای مردم اراک به یک تاریخ ویژه تبدیل کرد، عملیات مرصاد عنوان کرد که در این عملیات نیز 37 رزمنده اراکی به شهادت رسیدند.
وی با تاکید بر اینکه روز ایثار و مقاومت منحصر به رزمندگان نیست و متعلق به همه ماست، گفت: جنگ 12 روزه نیز نشان داد مردم ما همچنان در همان حال و هوای ایثار و مقاومت هستند.

وی بر اهمیت پاسداشت روز ایثار و مقاومت تاکید کرد و افزود: برگزاری مطلوب مراسم مربوط به این ایام بسیار مهم است و باید با مشارکت مردم اتفاق بیفتد و برای حضور مردم در مراسم این ایام، اطلاع رسانی، اهمیت بسیاری دارد. 

شهردار اراک، اجرای سرود 2800 نفری در میدان شهدا، گلباران قبور شهدا، فضاسازی و ملاقات با خانواده های جانبازان و شهدای پنجم مرداد سال های 61، 65 و 67 را از دیگر برنامه های پیش بینی شده عنوان کرد.

انتهای پیام
captcha