غلامرضا فتحآبادی، مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری مرکزی در گفتوگو با ایکنا از استان مرکزی با بیان اینکه با مشارکت خیرین اتباع، استان مرکزی اولین استان در کشور است که اتباع خارجی آن، موکبی در چزابه استان خوزستان در دست احداث دارند، گفت: این موکب اربعین به مساحت ۴۰۰ مترمربع در حال احداث است و بهزودی به بهرهبرداری خواهد رسید و به زائران خدماتی نظیر اسکان، پذیرایی، بهداشتی و درمانی ارائه خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه ۸۵ هیئت مذهبی ویژه اتباع خارجی در استان مرکزی فعال هستند که نقش برجستهای در اجرای برنامههای مذهبی بهویژه مراسم عزاداری محرم داشتند، تأکید کرد: این فعالیتها نشاندهنده ادغام فرهنگی اتباع در جامعه محلی است.
فتحآبادی در ادامه با تأکید بر لزوم همگامسازی ایران با تحولات جهانی مدیریت پدیده مهاجرت اظهار کرد: جهان در آستانه انقلابی بزرگ در مدیریت مهاجرت قرار دارد.
مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری مرکزی با اشاره به ظهور فناوریهای پیشرفته مانند تابعیتهای هوشمند، اسناد هویتی دیجیتال مبتنی بر بلاکچین و فناوری کوانتومی، شهرهای خصوصی مهاجرنشین و رقابت بین کشورها برای جذب استعدادها تأکید کرد: ایران باید با سرعت خود را با این تحولات هماهنگ کند. فروپاشی سیستمهای سنتی پناهندگی، ایجاد کرویدورهای امن مهاجرتی، استفاده از هوش مصنوعی در آزمایشهای سلامت روان و زیستسنجی پیشرفته، همگی نویدبخش آیندهای متفاوت در مدیریت مهاجرت است.
وی با بیان اینکه در همین راستا، استان مرکزی برنامهها و فعالیتهای چشمگیری را آغاز کرده است، افزود: عملیات بازسازی اردوگاه مراقبتی ابراهیمآباد اراک با بودجه ۱۰ میلیارد تومانی کلید خورده و ۵۰ واحد مسکونی ساخته شده با حمایت کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در مهمانشهر شهید ناصری ساوه بهزودی به اتباع واجد شرایط واگذار میشود. این اقدامات نشاندهنده تعهد استان به بهبود زیرساختهای مهاجرتی است.
فتحآبادی با اشاره به سیاستهای دولت در بازگشت اتباع غیرمجاز اظهار کرد: در سه ماهه اول سال ۱۴۰۴، تعداد ۳۸۷۵ تبعه خارجی غیرمجاز از طریق اردوگاه ابراهیمآباد اراک به کشورهای خود بازگردانده شدند. کارگروه فرعی اتباع خارجی استان نیز تصمیم به طرد پنج خانوار متخلف گرفت و کمیته حل اختلاف با حضور قاضی دادگستری به دهها شکایات و پرونده اختلافی اتباع خارجی در سه ماهه سال جاری رسیدگی کرده است.
وی با اشاره به ظرفیتهای قانونی برای تأمین کمبودهای نیروی کار شرکتها و واحدهای تولیدی، با استناد به ماده ۱۲۱ قانون کار هشدار داد: کارفرمایانی که اتباع خارجی بدون پروانه کار را بهکار گیرند، به جریمه نقدی و در صورت تکرار به حبس محکوم میشوند. این تأکید بر اجرای قوانین، بخشی از تلاشها برای ساماندهی و ضابطهمند کردن حضور اتباع در بازار کار کشور است.
مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری مرکزی با بیان اینکه مهاجرت یکی از چالشهای اصلی جهانی با پیامدهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است، اظهار کرد: مدیریت هوشمند مهاجرت میتواند تنشها را کاهش داده و فرصتهای جدیدی ایجاد کند.
مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری مرکزی با بیان اینکه استان مرکزی در تلاش است با تبیین سیاستهای مهاجرتی، نقشی کلیدی در سیاستگذاری عرصه مهاجرت ایفا کند، گفت: استان مرکزی بهعنوان معین چهار استان دیگر (لرستان، کرمانشاه، همدان و کردستان) تلاش میکند با تقویت زیرساختهای سخت و نرمافزاری، مدیریت بازگشت اتباع غیرمجاز، ضابطهمند کردن نیروی کار خارجی، تقویت هماهنگیهای بین بخشی و ساماندهی و بهرهگیری از فناوریهای نوین، به الگویی برای مدیریت مهاجرت در ایران تبدیل شود. این تلاشها نه تنها به ساماندهی وضعیت اتباع در سطح محلی کمک میکند، بلکه میتواند راهگشای سیاستگذاریهای ملی در مواجهه با تحولات جهانی مهاجرت باشد.
انتهای پیام