احمد جوانمرد، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ساوه، شامگاه چهارم مردادماه در جریان آیین اختتامیه پنجمین سوگواره تعزیه شهرستان ساوه در گفتوگو با ایکنا اظهار کرد: این سوگواره با حضور ۱۴ گروه در بخش رقابتی و یک گروه در بخش جنبی برگزار شد. برنامهریزی دقیق این رویداد، امکان اجرای دو مجلس تعزیه در هر شب توسط دو گروه را فراهم کرد که هر اجرا ۹۰ دقیقه به طول انجامید.
وی افزود: یکی از ویژگیهای برجسته این دوره، اجرای مجالس کمتر شناختهشده و غریب تعزیه بود که پیشتر کمتر اجرا شده بودند و استقبال پرشور مردم از نقاط مختلف شهرستان، حضور ذاکران و مداحان اهل بیت(ع) و حمایت مسئولان، نشاندهنده تأثیرگذاری و اهمیت این رویداد بود.
جوانمرد تصریح کرد: هیئت داوران متشکل از سه چهره شاخص هنر تعزیه، شامل احمد جولایی محقق، پژوهشگر و استاد دانشگاه از بوشهر، اسماعیل مجللی تعزیهخوان، محقق و استاد دانشگاه از اراک و محسن آقاحسنی محقق، پژوهشگر و استاد دانشگاه از قم بود. این اساتید علاوه بر ارزیابی آثار، به ارتقای سطح علمی و هنری سوگواره کمک کردند و نفرات برتر در بخشهای اولیا خوان، اشقیاخوان، بچهخوان، زنانهخوان، موزیک و شهادتخوان را انتخاب و معرفی کردند.
وی گفت: برنامههای این سوگواره براساس جدول منتشرشده، شامل اجراهای متنوعی با محوریت ایام محرم و شخصیتهایی چون امام حسین(ع)، حضرت عباس(ع)، حضرت زهرا(س) و حضرت علیاکبر(ع) و برخی از عناوین تعزیههای اجرا شده شامل «لشکرکشی حر»، «جنگ احد»، «طفلان مسلم» و «حضرت علیاکبر(ع)» بودند.
جوانمرد ضمن قدردانی از همدلی عوامل اجرایی، هنرمندان و مسئولان تأکید کرد که این رویداد در فضایی معنوی و باشکوه برگزار شد و جلوههای زیبای هنر آیینی را به نمایش گذاشت.
وی بیان کرد: این سوگواره با هدف ترویج فرهنگ اسلامی، تقویت آگاهیهای دینی و همبستگی اجتماعی برگزار شد و فرصتی ارزشمند برای حفظ و اشاعه هنر سنتی تعزیه فراهم آورد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه ابراز امیدواری کرد که اینگونه رویدادها هر ساله با کیفیت و گستردگی بیشتری برگزار شود تا فرهنگ غنی تعزیه و هنرهای آیینی در میان نسل جوان ترویج یابد.
به گفته وی، مجلس غلام ترک به سرپرستی احسان رحیمی، فاطمه زهرا(س) به سرپرستی قاسم ولیئی و مجلس عاشورا به سرپرستی مجید همتیفر به ترتیب عناوین اول تا سوم این سوگواره را بهدست آوردند.
انتهای پیام