کد خبر: 4310409
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۱
دهقانی مطرح کرد

کمبود موقوفات قرآنی در استان مرکزی

رئیس اداره امور قرآنی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی با بیان اینکه یکی از ضعف‌های موجود، کمبود موقوفات قرآنی در استان است، گفت: در حال حاضر، تنها یک موقوفه در خنداب برای خرید قرآن وجود دارد که پاسخگوی نیازهای گسترده علاقه‌مندان به قرآن نیست.

وقفحجت‌الاسلام حسن دهقانی، رئیس اداره امور قرآنی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی در گفت‌وگو با ایکنا از استان مرکزی یکی از ابتکارات برجسته اوقاف مرکزی در این دوره را، راه‌اندازی طرح وقف مشارکتی قرآنی برشمرد و گفت: مقدمات این طرح با وقف یک قطعه زمین برای ساخت مرکز تخصصی قرآن فراهم شده است. منابع مالی جمع‌آوری‌شده در قالب فروش سهام در این طرح برای توسعه فعالیت‌های قرآنی، از جمله آموزش، تبلیغ و خرید قرآن، هزینه خواهد شد. این اقدام در راستای جبران کمبود موقوفات قرآنی در استان انجام شده است.

وی گفت: موقوفات قرآنی موجود عمدتاً محدود به ختم قرآن در مناسبت‌های خاص یا مکان‌های مشخص است و امکان استفاده از آن‌ها برای سایر فعالیت‌های قرآنی وجود ندارد.

دهقانی تصریح کرد: با وجود کسب برخی موفقیت‌ها، اوقاف استان مرکزی با چالش‌هایی نیز مواجه است. کمبود منابع مالی برای اجرای برنامه‌های قرآنی، به‌ویژه به‌دلیل فقدان موقوفات قرآنی، یکی از موانع اصلی است. تمام فعالیت‌های ما متکی به درآمدهای بقاع متبرکه و منابع محدود موقوفات است. امیدواریم با گسترش طرح وقف مشارکتی، بتوانیم این نقیصه را جبران کنیم.

وی همچنین از رسانه‌ها و خیرین دعوت کرد تا با حمایت از طرح وقف مشارکتی، در توسعه فعالیت‌های قرآنی مشارکت کنند و تأکید کرد: وقف قرآنی می‌تواند آینده‌ای پایدار برای ترویج فرهنگ قرآنی در استان رقم بزند.

رئیس اداره امور قرآنی اوقاف استان مرکزی در ادامه به اقدامات و دستاوردهای این اداره در نیمه نخست سال جاری اشاره کرد و افزود: در نیمه نخست سال ۱۴۰۴، با وجود تکلیف ثبت‌نام یک هزار و 300 نفر در مسابقات قرآنی، این اداره موفق شد بیش از یک هزار و 700 نفر را در این رویداد مهم در دو بخش آوایی و معارفی ثبت‌نام و رتبه چهارم کشور را در این حوزه از آن خود کند. 

وی بیان کرد: امسال در مجموع دو بخش آوایی و معارفی، 26 نفر از قهرمانان قرآنی به مرحله مقدماتی کشوری و چهار نفر در بخش آوایی به مرحله نهایی کشوری راه یافته‌اند.

دهقانی افزود: در حوزه برنامه‌های آموزشی، اوقاف استان مرکزی با محوریت بقاع متبرکه، طرح حفظ قرآن کریم را برای ۸۰۰ نفر - جزء در سراسر استان در دستور کار داشت. این طرح، که یکی از برنامه‌های محوری اداره امور قرآنی است، با استقبال قابل قبولی مواجه شد که نشان‌دهنده تلاش‌های مستمر مربیان و فعالان قرآنی در بقاع متبرکه است.  

وی بیان کرد: علاوه بر این، طرح «زندگی با آیه‌ها» با هدف آموزش حفظ موضوعی قرآن کریم برای حداقل ۲۰۰ نفر برنامه‌ریزی شده بود، اما مشارکت‌کنندگان این طرح از مرز تعیین‌شده فراتر رفتند و آمار قابل‌توجهی را به ثبت رساندند. برنامه‌های آموزشی در زمینه صحیح‌خوانی و ترجمه مفاهیم قرآن نیز با موفقیت اجرا و با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه شده است.

دهقانی با بیان اینکه در بخش محافل قرآنی نیز با وجود تکلیف برگزاری شش مراسم جزءخوانی، ۱۵ بقعه متبرکه در سطح استان این برنامه را اجرا کردند، گفت: آستان مقدس امامزاده سیداسحاق(ع) در ساوه از قوی‌ترین مراکز برگزاری این مراسم بود و محافل برگزارشده در آستان‌های مقدس امامزاده محمد عابد اراک، شاهزاده حسین ساوه، امامزادگان ابوالقاسم و علی گوار اراک، امامزاده سهل بن علی آستانه نیز کیفیت مطلوبی داشتند.  

وی اظهار کرد: همچنین، در حوزه محافل مناسبتی، با وجود تکلیف برگزاری چهار محفل، بیش از ۱۰ محفل در سطح استان برگزار شد. شهرستان ساوه بار دیگر با محوریت آستان مقدس امامزاده سیداسحاق(ع) پیشتاز بود و به‌دلیل کیفیت بالای برگزاری و استقبال گسترده مردم، این آستان مقدس همواره از بهترین مراکز برگزاری این محافل بوده است. سایر شهرهای استان، از جمله اراک، محلات، خمین، دلیجان، شازند، تفرش و... نیز محافل موفقی برگزار کردند، اما محافل ساوه از نظر کیفیت و نوع اجرا ویژگی ممتازی داشت. 

رئیس اداره امور قرآنی اوقاف و امور خیریه استان مرکزی بیان کرد: در بخش تلاوت و تفسیر قرآن، اوقاف استان موظف به برگزاری ۷۲ جلسه بود، اما تعداد جلسات از این تعداد فراتر رفت. این جلسات که با محوریت ائمه جماعت بقاع متبرکه برگزار می‌شود، به‌صورت هفتگی و با تمرکز بر بیان تفسیری آیات قرآن کریم اجرا می‌شود. این برنامه‌ها نقش مهمی در تعمیق مفاهیم قرآنی در میان مردم داشته است.

انتهای پیام
captcha