کد خبر: 3779626
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۷

جمع‌آوری ۴۰۰ میلیارد تومان زکات در کشور/ همدلی مسئولان برای رسیدگی به فقرا ضروری است

گروه اجتماعی - رئیس شورای عالی زکات کشور گفت: مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان زکات در کشور در ۹ ماهه نخست سال جاری جمع‌آوری شده است، مبلغ جمع‌آوری شده از زکات در همان منطقه و با نظارت شورا و مردم منطقه هزینه می‌شود.

جمع‌آوری ۴۰۰ میلیارد تومان زکات در کشور/ همدلی مسئولان برای رسیدگی به فقرا ضروری استبه گزارش ایکنا از استان مرکزی، آیت‌الله سیدرضا تقوی، رئیس شورای عالی زکات و نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی امروز، 18 دی در همایش استانی شورای زکات که در سالن اجتماعات جهادکشاورزی استان مرکزی برگزار شد گفت: احکام اسلامی دارای فلسفه‌ای است که خداوند برای بنای مصالح و پرهیز از مفاسد حکمی را واجب یا حرام کرده است.
وی با بیان اینکه قوانین اسلامی در عین آسمانی بودن زمینی نیز هستند، اظهار کرد: بی شک اگر ادعا داریم مسلمان هستیم و به احکام الهی پای‌بندیم باید نتیجه آن را در زندگی ببینیم و نتیجه آن هم چیزی جز اداره بهتر زندگی و نورانی شدن آن در ابعاد دنیایی و آخرتی نیست.
آیت‌الله تقوی اضافه کرد: باید پرسید چرا با وجود اینکه اسلام قوانینی را جامع و کامل در اختیار انسان قرار داده و ما هم ادعای مسلمان بودن داریم و علی‌رغم تمام اقدامات باز هم مشکل داریم؟ عیب از اسلام است یا از مسلمانی ما؟ اسلام مجموعه‌ای کامل از ابعاد معنویت و دنیایی است و هر دوی این شاخصه‌ها باید در کنار هم باشند اگر هر یکی را گرفته و دیگری را رها کنیم قطعا شکست می‌خوریم، در حقیقت اسلام مجموعه برنامه است و مادیات با معنویات در ارتباط است.
نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد‌کشاورزی با اشاره به اینکه فقر، کفر می‌آورد، بیان کرد: اگر دولتمردان جامعه را از لحاظ اقتصادی و معیشتی درست اداره نکنند و همه فقیر باشند تعداد نمازگزاران مساجد و دین‌‌داران کم می‌شود، اداره زندگی فقرا و رونق بخشیدن به سفره آن‌ها وظیفه حاکمیت اسلامی است.
آیت‌الله تقوی با اشاره به اینکه فقر همسایه دیوار به دیوار کفر است بیان کرد: روحانیون و مدیران و مسئولان اقتصادی در این زمینه وظیفه سنگینی بر عهده دارند، مسئولان باید با همدلی و همراهی به نیازمندان رسیدگی کنند و مشکلات را از روی دوش آنان برداشته و در راستای رفع فقر و محرومیت در جامعه تلاش داشته باشند.
وی با اشاره به این موضوع که بسیاری از روش‌هایی که گاه انجام می‌شود اسلامی نیست و روحانیت وظیفه بازگو کردن دارند، اظهار کرد: اولین روحانیون خود ما هستیم که باید مردم را آگاه کنیم تا انجام برخی کارها توسط بعضی از افراد به پای اسلام گذارده نشود، اگر فردی در انتخابات مختلف همچون نمایندگی یا شورای شهر با وعده‌های پوشالی مردم را به رأی دادن ترغیب کرده و عده‌ای او را همراهی می‌کنند و به محض رأی آوردن بخواهد خدمتی برای جمع کنندگان آراء کند و استاندار و وزیر را تحت فشار قرار دهد تا پستی مثلا به فلان آقا دهد اسلامی نیست. حضرت علی(ع) جنگ جمل را پذیرفت تا اصول عدالت و انصاف زیر پای گذارده نشود.
آیت‌الله تقوی در ادامه بر تقویت بخش کشاورزی تأکید کرد و گفت: اگر بخواهیم میزان پرداخت زکات در کشور افزایش یابد، باید به کشاورزی رونق بخشیم. مشکلات در کشور به دو دسته تحریم از سوی دشمن برای ضربه زدن به اسلام و انقلاب و مشکلات داخلی تعریف می‌شود، ما برای ایستادگی در برابر تحریم دشمنان آماده‌ایم و وظیفه ماست که ایستادگی کنیم اما برخی از مشکلات مربوط به مدیریت بوده و قابل تحمل نیست و باید اصلاح شود.
وی اضافه کرد: کشاورزی یکی از ارکان تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است و اگر اقتصاد بر مبنای کشاورزی شکل بگیرد، قطعا آسیب‌پذیری کمتری می‌شود. اگر اقتصاد ما بر مبنای کشاورزی شکل گیرد شاهد اقتصادی پویا و شکوفا در جامعه هستیم. برای توسعه باید کار توسط عموم مردم انجام شود و دستگاه‌های حاکمیتی همچون جهاد‌کشاورزی وظیفه نظارت و انتقال مسائل علمی را برعهده دارد.
آیت‌الله تقوی با بیان این نکته که زکات قانون الهی است، به توسعه زکات مستحبی در کنار ترویج زکات واجب توصیه و یادآور شد: اقتصاد باید بر محور کشاورزی قرار گیرد، استواری اقتصاد بر پایه نفت خطرپذیری بالایی دارد، اقتصاد کشاورزی درون‌گرا و استفاده حداکثری از منابع طبیعی و اراضی داخلی است لذا کشاورزی باید در سبد فرهنگ عمومی مردم و خانواده‌ها قرار گیرد.
وی بر لزوم شناساندن ابعاد کشاورزی به مردم تأکید و افزود: همکاری، همفکری و همدلی مدیران و مسئولان جهت سامان‌بخشیدن به زندگی فقرا لازم است، ضروری است بذرهای بومی در کشور شناسایی و به عنوان سرمایه عظیم حفاظت شود، در حال حاضر 2 هزار و 400 بذر بومی به عنوان سرمایه عظیم ملی با شدیدترین مباحث امنیتی حفاظت می‌شود. شناسایی بذرهای کشاورزی در کشور بسیار با ارزش است و ضمن شناسایی باید در قالب بانک اطلاعاتی نگهداری شود.
آیت‌الله تقوی اضافه کرد: مبلغ 400 میلیارد تومان زکات در کشور در 9 ماهه نخست سال جاری جمع‌آوری شده است، مبلغ جمع‌آوری شده از زکات در همان منطقه و با نظارت شورا و مردم منطقه هزینه می‌شود.
این مقام مسئول حضور در صحنه و فعالیت مثبت اجتماعی را یکی از ویژگی‌های حضرت علی(ع) برشمرد و اظهار کرد: پیروان ایشان باید همیشه در صحنه بوده و در راستای پیشبرد اهداف جامعه و رسیدگی به نیازمندان تلاش کنند.
وی در بخش دیگر از سخنان خود ادامه داد: وظیفه حاکمیت دینی در این راستا این است که به اداره صحیح زندگی مردم بپردازد، مسئولان و مدیران باید از شعار پرهیز و وارد میدان عمل شوند. مدیران تولید و کشاورزان فعال مورد تشویق قرار گیرند، مدیران می‌توانند رونق اقتصادی را در شرایط تحریم تقویت کنند.
آیت‌الله تقوی افزود: ملت ایران در راه انقلاب شهدای بسیاری داده است، انقلاب اسلامی ایران امروز پیشرفت‌های گسترده‌ای در بخش‌های مختلف داشته و امروز کار از مرزها گذشته و به مغزها رسیده است، نظارت بر اعمال مدیران ضروری است، اسلام برای حاکمیت وظایفی همچون نظارت، حمایت و آموزش تعریف کرده است.
وی در پایان یادآور شد: اداره زندگی فقرا و رونق بخشیدن به سفره آن‌ها وظیفه حاکمیت است، زکات تنها محدود به ۹ قلم واجب و تعیین شده نیست بلکه زکات می‌تواند در بخش‌های دیگری نیز پرداخت شود و لازم است افراد در هر شغل و فعالیتی که هستند زکات کار خود را بپردارند.
انتهای پیام

captcha