فاطمه خادمی، مدیر مؤسسه قرآن و عترت محمد رسولالله (ص) خنداب، در گفتوگو با ایکنا از استان مرکزی، از اجرای طرح تربیت مربی روخوانی و روانخوانی در این شهرستان به منظور تکمیل کادر مربیگری خبر داد و افزود: این منطقه از نظر تعداد مربی با کمبودهایی رو به رو است و برگزاری این دورهها این کمبود را جبران میکند.
وی با اشاره به اینکه اجرای طرح «هر روستا، یک مربی قرآن» در سایه تربیت مربی روخوانی و روانخوانی محقق میشود، ادامه داد: با اجرای این طرح تمام روستاها مربی قرآن خواهند داشت، با وجود مسائل و اشاعه فرهنگ غرب متأسفانه همت و اقبال مردم به قرآن کم شده است؛ از این رو در گام اول تربیت مربی و در گام بعد آموزش مردم به ویژه نوجوانان و جوانان در دستور کار است.
خادمی به فعالیت 15 ساله خود در حوزه قرآن و مدیریت 11 ساله این مؤسسه قرآنی در خنداب اشاره و تصریح کرد: قبل از کرونا فعالیتها خیلی بهتر بود و با شیوع بیماری فعالیتها نیز تحت تأثیر قرار گرفت. در سال های قبل از بیماری چندین دوره تربیت معلم در رشتهها و سطوح مختلف، آموزشیاری قرآن، تربیت معلم پیش دبستانی، تربیت مربی حفظ، تربیت ممتحن و مفاهیم سطح یک و دو برگزار شده است.
وی اضافه کرد:برگزاری کلاس ویژه شکوفههای قرآنی همراه با قصه، شعر، نقاشی، حفظ سور قرآن، برگزاری گفتمانهای دینی از جمله اقداماتی است که انجام شده و فعالیتها با قدرت ادامه دارد. متأسفانه خنداب فقط یک مؤسسه قرآنی دارد و در روستاها نیز دورهها به روخوانی و روانخوانی خلاصه میشود. آقایان نیز در مسجد در قالب کانون فرهنگی زیر نظر آقای یادگاری فعالیت دارند.
مدیر مؤسسه قرآن و عترت محمد رسولالله(ص) خنداب در پاسخ به این پرسش که چه میزان به فعالیت در فضای مجازی در دوران کرونا فکر کردید؟ اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که دوران کرونا خود را نشان داد، این بود که تجربه استفاده از فضای مجازی برای مربیان و مدیران مؤسسات به ویژه مربیان شهرستانی وجود نداشت؛ برای استفاده از این فضا باید آموزشهای لازم دریافت شود تا بتوان خروجی مناسب را شاهد بود.
وی ادامه داد: با شیوع بیماری و تعطیلی مؤسسات فعالیت ما در فضای شاد آغاز شد، اما به دلیل کند بودن این فضا امکان ادامه وجود نداشت، پس از آن فعالیت خود را در شبکههای اجتماعی آغاز کردیم، اما متأسفانه مورد استقبال خانوادهها قرا نگرفت؛ چراکه هریک از خانوادهها چندین دانشآموز داشتند و تمام وقت خود را صرف آموزش آنان در فضای مجازی میکردند و همین عامل باعث شد که از کلاسهای قرآنی استقبال نشود.
خادمی از کمی اعتبارات قرآنی گلایه کرد و افزود: قبل از کرونا نیز اعتبارات کم بود، اما گویا بیماری و تعطیل شدن مؤسسات بهانهای شد تا همان اعتبارات کم نیز اختصاص پیدا نکند. اغلب مؤسسات قرآن با مشکل مکان رو به رو هستند و در واقع دخل و خرج آنان با هم همخوانی ندارد، مراکز قرآنی درآمدزا نیستند و نمیتوانند از پس مخارج برآیند، برای تأمین منابع با محدودیت مواجه هستیم و گاه برای رفع مشکلات مالی از خیرین کمک میگیریم.
وی در پاسخ به پرسش برای رفع مشکل مکان از مساجد درخواست مکان داشتهاید؟ گفت: از مساجد درخواست نداشتیم و اقدامی در این رابطه نکردیم، اما برای رفع این مشکل با خیری صحبت کردیم که اگر زمین در اختیارش قرار داده شود، مرکز قرآنی برای شهرستان بسازد، امید است مشکل زمین به زودی برطرف شود تا بتوان مرکزی قرآنی در این شهر احداث و نیاز این منطقه را برطرف کرد.
خادمی ادامه داد: در حال حاضر در مکانی که تحت نظر دفتر امام جمعه این شهر است استقرار داریم و البته با اجارهای کم، اما چون این مرکز به نام مؤسسه قرآنی ثبت نشده است، مشمول پرداخت آببها، برق و سایر خدمات میشود. تمام همت و تلاش خود را گذاشتهایم تا جاده صافکن فعالان قرآنی در آینده باشیم، در واقع رونق فعالیت و فرهنگ قرآنی در این منطقه آرزو و مطالبه ماست و خودمان نیز برای تحقق این مهم از هیچ تلاشی کوتاهی نخواهیم کرد.
انتهای پیام