سیدمحمد خاتمینژاد، مدیرعامل اتحادیه تشکلها و مؤسسات فرهنگی و مردمی قرآن و عترت استان مرکزی، در گفتوگو با ایکنا، ضمن گرامیداشت هفته قرآن و عترت در دانشگاهها، ضرورت پرداختن به محتوای قرآن در این مراکز آموزشی را مورد توجه قرار داد و افزود: با توجه به اشتغال دانشجویان به تحصیل در رشتههای مختلف علوم پایه، فنی و مهندسی، علوم انسانی، پزشکی و ... که ماهیت عمده این رشتهها ارتباط چندانی با قرآن و عترت ندارد، پرداختن به این امر میتواند در آشنایی دانشجویان با آموزههای وحیانی مؤثر باشد.
وی با بیان اینکه بخشهای جذاب و متنوعی برای توسعه فعالیتهای قرآنی در دانشگاهها باید در نظر گرفت، اظهار کرد: برگزاری مسابقات جذاب و کوتاه با هدف آشنایی بیشتر جوانان با آموزههای قرآن و عترت، تریبون آزاد با محتوا و مضامین الهی، برگزاری جلسات گفتوگو، پرسش و پاسخ با حضور اساتید حوزه و دانشگاه به منظور پاسخگویی علمی به شبهات مهم فضای مجازی میتواند به توسعه فضای قرآنی در دانشگاهها منتج شود.
بیشتر بخوانید:
خاتمینژاد با اشاره به حضور تمامی دانشجویان با هرنوع پوششی در فعالیتهای قرآنی، ادامه داد: باز کردن درها به روی تمام علاقهمندان بدون توجه به ظواهر و اعتقادات آنان بسیار کمککننده است. اگر باور داریم که اسلام کاملترین دین آسمانی است، باید این را هم بپذیریم که برای هر نوع سلیقه و عقیدهای حرف برای گفتن داریم. البته حساب معاندین و مغرضین که بنای تخریب آیینهای الهی و حمله به مقدسات را دارند، جداست، اما دستاندرکاران این امر مهم و آسمانی باید با روی گشاده و آغوش باز از حضور جوانان در این مراسم و محافل استقبال کنند. کادر اجرایی برنامهها هم باید با ظاهری آراسته و سعهصدر بالا میزبان خوبی برای این نوع برنامهها باشند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا صرف داشتن واحدی به نام قرآن در دانشگاه حق مطلب ادا میشود و شما برای هرچه گستردهتر برگزار کردن برنامههای قرآنی چه پیشنهاداتی دارید؟ گفت: اگر شرح وظایف این واحد، با توجه به نیازهای نسل جوان، اقتضائات فضای مجازی، گسترش کمی و کیفی شبهات، آرمانی و دستنیافتنی تدوین نشده باشد، قطعاً میتواند راهگشا باشد. در لزوم و بلکه وجوب وجود چنین واحدی در تمام دانشگاههای دولتی و غیردولتی، هیچ تردیدی نیست، اما باید ملاحظات چهارگانهای که اشاره شد در نظر گرفته شود تا ضمن کاهش آسیبها، دستاوردهای قابل قبولی نیز محقق شود.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی استان با یادآور شدن این مطلب که از هر ابزار و طرحی همچون مسابقات قرآن و جشنوارهها برای گرایش نوجوانان و جوانان به سمت قرآن باید استفاده کرد، اضافه کرد: برگزاری مسابقات فینفسه جذاب، راهگشا و هیجانآفرین است، اما یقیناً مسائلی از جمله نحوه برگزاری، سرفصلهای ارائه شده و از همه مهمتر جوایزی که برای مسابقات در نظر گرفته میشود، در جذب بیش از پیش دانشجویان مؤثر است.
خاتمینژاد با اشاره به کمبود استاد حرفهای و کاربلد در دانشگاهها که زبان جوانان را خوب درک کند، ادامه داد: کمبود فضاهای جذاب آموزشی به منظور انتقال شیرین و دلچسب آموزههای وحیانی، هجمه سنگین و همهجانبه دشمن به باورهای نسل جوان به ویژه در فضای مجازی، عدم نظارت کافی و هوشمندانه مدیران ذیربط بر فضای مجازی به عنوان مهمترین بستر حمله به اعتقادات نسل جوان، تأثیر سوء معاشرتهای حقیقی و مجازی که منجر به تغییر ذائقه علمی و دینی نسل جوان شده است، نچشیدن حلاوت آموزههای وحی توسط این نسل که البته ریشه آن را باید در پنج عامل فوق، جستجو کرد، باعث فاصله کردن جوانان از مباحث قرآنی شده است و رفع این کمبودها میتواند به رشد و توسعه فعالیتهای قرآنی کمک کند.
وی بر لزوم همافزایی بین دانشگاهها و دستگاههای قرآنی تأکید و اضافه کرد: بدون شک، دستگاههای قرآنی مانند اوقاف، سازمان تبلیغات، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش یکی از ابزارهای رشد و توسعه فعالیتهای قرآنی هستند، اما چون در سطح کلان و تصمیمگیری نهادهای بالادستی، همواره موازیکاری و خنثی کردن اثر فعالیتهای این دستگاهها به چشم میخورد و آمارهای ارائه شده گهگاه تکراری بوده یا همپوشانی دارند، امکان احصای دقیق توان این دستگاههای قرآنی نیز وجود ندارد تا بتوان از رهگذر آن، میزان توفیق یا تأثیر آنان را در توسعه فعالیتهای قرآنی بررسی کرد.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات فرهنگی و مردمی قرآن و عترت استان مرکزی در پایان گفت: امید است روزی فرا برسد که قرآن دارای یک متولی قدرتمند با بودجه مشخص، شفاف و مدیران پاسخگو داشته باشد و ریشه موازیکاریها و برنامههای تکراری بیحاصل یا کماثر در کشور امام زمان(عج) برچیده شود. البته این امر، مستلزم عزم جدی مدیران ارشد نظام و دستگاههای متولی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی و مانند آن است؛ بنابراین تا زمانی که این معضل بزرگ، درمان نشود، امیدی به ارتقای سطح فعالیتهای قرآنی و تغییر سبک زندگی مردم بر اساس آموزههای وحیانی وجود ندارد.
انتهای پیام