مشارکت 13 درصد از جمعیت استان همدان در سرشماری اینترنتی
کد خبر: 3538145
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۲

مشارکت 13 درصد از جمعیت استان همدان در سرشماری اینترنتی

گروه سیاست و اقتصاد: رئیس سازمان برنامه و بودجه استان همدان گفت: تا ساعت 7:10 صبح یکشنبه 25 مهرماه 13 درصد از جمعیت استان در سرشماری اینترنتی نفوس و مسکن سال 95 شرکت کردند که جایگاه متوسطی در کشور است.

به گزارش از خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از همدان، اسکندر صیدایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان همدان، یکشنبه 25 مهر ماه در جمع خبرنگاران در ابتدای سخنان خود با تأکید بر اینکه مدیریت در نهادهای مختلف باید علمی باشد، اظهار کرد: لازمه مدیریت علمی و تخصصی استفاده از برنامه ریزی است و برنامه ریزی به عنوان پایه و اساس مدیریت به شمار می آید.
وی ادامه داد: برای برنامه‌ریزی جامع و کامل، مجموعه‌ای از پدیده‌ها اثرگذار هستند که از جمله می‌توان به آمار اشاره کرد و علاوه بر این محتوا و کاربرد قابل قبول در دنیای تشنه عدالت، اخلاق و معنویت مورد اهمیت است به طوریکه اگر اندیشه ای محتوایی غنی‌تر داشته باشد و سوار بر امواج فناوری های نوین اطلاعات و ارتباطات رسانه ای شود، به پایداری نگاه می‌رسد.
صیدایی با بیان اینکه سازمان برنامه‌و‌بودجه برنامه محور و قانون‌گراست،عنوان کرد: این سازمان با نگاه به آینده و با پشتوانه طرح آمایش سرزمین، برنامه‌ریزی برای توسعه استان را بر عهده گرفته است؛ با توجه به این موضوع برنامه‌ریزی‌ها باید جامع و کامل باشد تا بتوان فعالیت‌ها را ساماندهی کرد.
وی با بیان اینکه موقعیت جغرافیایی استان فراتر از نگاه‌های سیاسی است، خاطرنشان کرد: اسناد فرادستی هدف والایی را برای نظام اسلامی تعیین کرده و باید در راستای آن قدم برداشت که این هدف رساندن انسان به کمال است.
وی با بیان اینکه باید از وضع موجود به سمت شرایط مطلوب پیش رفت، افزود: این رسالت باید در برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری‌ها مورد توجه قرار بگیرد و تمام طرح‌ها باید پیوند منطقی با فرآیند تکاملی کمال داشته باشد که این موضوع، بار مسئولیت را در استان سنگین می کند.
وی با اشاره به اینکه سازمان برنامه و بودجه باید بر اساس مطالعات آمایش و همچنین ظرفیت‌های استان در بخش‌های مختلف، طرح‌های خود را در راستای اهداف متعالی قابل تحقق سوق دهد، اظهار کرد: توجه به مناطق محروم و متوسط در دستور کار و در اولویت برنامه ریزی قرار دارد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان همدان با بیان اینکه منابع محدود و نیازها نامحدود است، تأکید کرد: با توجه به این موضوع باید کمیته‌های برنامه‌ریزی شهرستان‌ها، طرح‌های خود را به گونه‌ای پیش ببرند که در مقایسه با شهرستان‌های دیگر استان‌ها خود را به سمت رشد و تعالی پیش ببرند.
وی با اشاره به وجود زمینه رشد استان در سه بعد، گفت: همدان باید در عرصه بین المللی جای خود را باز کند چرا که ظرفیت‌های استان برش بین‌المللی دارد و می‌تواند پذیرش سرمایه‌گذار و گردشگر را در سطح جهانی داشته باشد.
وی بیان کرد: استان همدان موقعیت جغرافیایی و توانمندی‌های بالایی برای جذب گردشگر دارد  و وجود منابع طبیعی، ظرفیت آّب و خاک و ژنتیک گیاهی در همدان حرف اول را در دنیا می‌زند؛ باید توجه کرد که یکی از مزیت‌های استان وجود ظرفیت گلخانه‌ای است که قابلیت جذب سرمایه گذار را دارد.
وی با بیان اینکه ظرفیت دانشگاهی و پیشینه کار در استان وجود دارد،اذعان کرد: همدان می‌تواند در جهت گیری‌های خود بستر را برای بازگشت سرمایه در آینده فراهم کند و اقتصاد مقاومتی نیز یکی دیگر از برنامه‌های مهم و قابل اهمیت سازمان برنامه و بودجه است که با توسعه همه جانبه استان پیوند می‌خورد.

تدوین سند برنامه ششم استان همدان در 22 جلد

صیدایی با اشاره به تشکیل سند توسعه استان همدان در 22 جلد در آستانه تدوین برنامه ششم توسعه، ادامه داد: چگونگی تبدیل هدف به راهبرد، سیاست، اقدام و پروژه در سند توسعه استان تعریف شده و سلیقه افراد نقشی در این سند ندارد بلکه سند حاصل اندیشه هاست.
وی با اشاره به انجام سرشماری نفوس و مسکن سال 95، اظهار کرد: سرشماری در دنیا سابقه طولانی دارد و در ایران نیز در سال 1335 اولین سرشماری انجام شده و اولین برنامه عمرانی در سال 1327 اجرایی شده است.
وی گفت: از سال 35 تا سال 85 سرشماری در دوره های 10 ساله برگزار شد و در هر نوبت اعلام نتایج یک تا دو سال به طول می انجامید و با توجه به روند سریع تغییرات، سرشماری در دوره‌های پنح ساله صورت می‌گیرد.
صیدایی با بیان اینکه جامع ترین و کامل ترین روش جمع آوری اطلاعات، سرشماری است، گفت: زمانی برنامه‌ریزی دقیق خواهد بود که اطلاعات صحیح، دقیق و به روز باشد و این موضوع نیاز به کمتر شدن فاصله سرشماری دارد.
وی ادامه داد: سرعت، دقت و صحت در دستور کار سرشماری کشور قرار گرفته و با سرشماری اینترنتی، اطلاعاتی که وارد سامانه می شود پس از سه ماه در اختیار مدیران و دستگاه ها قرار خواهد گرفت و علاوه بر این صرفه‌جویی در هزینه‌ها را به دنبال خواهد داشت.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان همدان با بیان اینکه تا  ساعت 7 و 10 دقیقه صبح امروز،259 هزار و 948 نفر از مردم استان در سمانه سرشماری و نفوس مسکن کد رهگیری دریافت کردند، خاطرنشان کرد: 78 هزار و 489 خانوار اطلاعات خود را ثبت کرده اندو
وی افزود: شهرستان فامنین با 17.7 درصد و شهرستان همدان با 15.4 درصد بالاترین مشارکت و شهرستان بهار با 9.5 درصد کمترین مشارکت را در سرشماری را داشته اند که میانگین مشارکت مردم با کشور تفاوت چندانی ندارد.
وی با بیان اینکه تاکنون 10/13 درصد از جمعیت استان در سرشماری شرکت کرده اند، ابراز کرد: همدان از لحاظ میزان جمعیتی که در سرشماری شرکت کرده، جایگاه متوسطی در کشور دارد و تا سال 90، 500 هزار خانوار داشته است.
وی اذعان کرد: این انتظار در کشور وجود دارد که سهم مشارکت استان‌ها به 20  درصد برسد چراکه سرشماری اینترنتی اتفاق جدیدی در کشور است؛ متأسفانه شایعاتی در خصوص اینکه آمار سرشماری در اختیار سازمان هدفمندی یارانه‌ها قرار می‌گیرد، مطرح شد که بر اساس بند 7 قانون مرکز آمار ایران، اطلاعات به هیچ عنوان در اختیار دستگاه‌ها قرار نمی‌گیرد.
وی با بیان اینکه استان تمام تلاش خود را برای سرشماری اینترنتی انجام داده است، اظهار کرد: در صدا و سیما، آموزش و پرورش، دانشگاه ‌ها و رسانه‌ها اطلاع رسانی برای مشارکت مردم در سرشماری انجام شد؛ از رایگان شدن بلیط اماکن گردشگری تا حضور اتوبوس‌های سیار در شهر از جمله اقداماتی بود که برای افزایش سهم مشارکت مردم انجام شد.
صیدایی گفت: از 28 مهرماه تا 28 آبان ماه سرشماری حضوری در کشور انجام خواهد شد که مرحله دوم نیز نیاز به مشارکت مردم داردحتی یک نفر نیز از سرشماری نفوس و مسکن جا نخواهد ماند اما اولویت در کشور، شرکت مردم در سرشماری اینترنتی بوده است.

اعتبار استان همدان در دو  قالب نقدینگی و اوراق خزانه اسلامی

وی با بیان اینکه اعتبار ابلاغی در سال جاری در دو قالب نقدینگی و اوراق خزانه اسلامی است، خاطرنشان کرد: بخشی از اعتبارات اوراق خزانه اسلامی در اختیار دستگاه‌ها قرار می‌گیرد و سهم اعتباری استان از کشور متناسب با جمعیت آن است و میزان اعتبارات به اداره کل راه و شهرسازی و سپس سازمان جهاد کشاورزی اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه بالاترین سرمایه استان در شرایط فعلی سرمایه‌های انسانی هستند، تأکید کرد: علاوه براین در بخش گردشگری نیز ظرفیت هایی وجود دارد که نیاز به توجه جهانی دارد؛ دولت معتقد است که اگر پروژه‌های نیمه کاره را به بخش خصوصی واگذار کند امور را راحت‌تر انجام می‌دهد که تا کنون در استان 18 پروژه دارای توجیه اقتصادی به بخش خصوصی واگذار شده و 150 پروژه نیز جهت واگذاری، شناسایی شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان همدان گفت: اسامی پروژه‌های آماده واگذاری در بخش‌های مختلف باید اطلاع رسانی شود تا بخش خصوصی نسبت به مدیریت آن اقدام کند؛ پروژه‌های نیمه تمام استان 400 پروژه است که درصد پیشرفت فیزیکی این طرح ها متفاوت است که پروژه‌‌‌‌‌‌‌‌های بالای 85 درصد پیشرفت فیزیکی تا پایان سال به بهره برداری می رسد.
وی با بیان اینکه تکمیل پروژه‌های ملی نیمه تمام کشور به 400 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، افزود: تکمیل این طرح ها به 20 سال فعالیت نیازمند است؛ میزان اعتبارات هزینه‌ای استان 200 میلیارد تومان است که این اعتبارات صرف حقوق و مزایای کارکنان دولت می‌شود.

همدان توان سرمایه‌گذاری 20 میلیارد دلاری را دارد
وی ادامه داد: اعتبارات تملک دارایی استان نیز 360 میلیارد تومان شامل اعتبارات دو درصد نفت به میزان 22 میلیارد تومان، اعتبارات توازن و ماده180 به میزان 106  میلیارد تومان و اعتبارات ویژه استانی 61 میلیارد تومان است.
صیدایی با بیان اینکه پروژه‌ها بر اساس نقش خود در خدمات‌رسانی ضروری، اشتغال، پیوند با اقتصاد مقاومتی، تعادل و توازن منطقه‌ای  و دیگر موارد اولویت‌بندی و اجرایی می‌شوند، خاطرنشان کرد: تمام تلاش مجموعه مدیریتی استان هدایت منابع بیت المال به بخشی است که نیاز ضروری مردم محسوب می شود.
وی اظهار کرد: تمام استان‌ها موظف شدند که اطلاعات مربوط به سرشماری نفوس و مسکن سال 95 را در طرح آمایش سرزمین لحاظ کند که بر اساس اعلام نتایج تا سه ماه پس از پایان سرشماری، اطلاعات درج خواهد شد؛ اگر در کشور سالیانه 50 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی انجام شود جهت‌گیری و رشد کشور را بالاتر می‌برد و همدان با توجه به ظرفیت‌های موجود، توان سرمایه‌گذاری 20 میلیارد دلاری را دارد.
captcha