لزوم مقابله همه‌جانبه با سوداگران مرگ در استان مرکزی
کد خبر: 3797348
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۹

لزوم مقابله همه‌جانبه با سوداگران مرگ در استان مرکزی

گروه اجتماعی - استاندار مرکزی با بیان اینکه این استان در مسیر ترانزیت مواد مخدر در کشور قرار دارد، گفت: مقابله با سودگران مرگ در استان مرکزی با قدرت ادامه دارد.

به ‌گزارش ایکنا از استان مرکزی، سیدعلی آقازاده، استاندار مرکزی صبح امروز، 21 اسفندماه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی که در سالن جلسات استانداری برگزار شد با اشاره به معضل مواد مخدر اظهار کرد: در سال‌های اخیر بحث مواد مخدر به عنوان بلای اجتماعی مطرح است که آسیب‌هایی را هم به خانواده‌ها زده است.
وی افزود: بدون تعارف در سال 97 توفیقاتی را در بحث مقابله داشته‌ایم اما مشکلات، ضعف‌ها و سوءمدیریت‌ها در بحث مقابله و پیشگیری وجود داشته البته این مختص استان مرکزی نبوده و در سطح کشور هم دیده می‌شود. تجارت مواد مخدر جزو 5 تجارت پرسود نخست جهان به شمار می‌رود، مواد مخدری که متاسفانه از پول‌های کثیف به شمار می‌رود به تجارت پرطرفدار تبدیل شده است.
آقازاده بیان کرد: همان طور که مشاهده می‌شود بیشترین جرم و جرائم هم در ارتباط با این مواد بوده و بیشتر زندانیان یا به سبب مواد مخدر یا جرائم مرتبط با مواد مخدر هستند و بیشترین‌ آسیب‌ها در بحث اجتماعی و همین طور جوانان هم متاثر از همین مواد مخدر است. کشور ما هم در مسیر ترانزیت قرار دارد و بیشتر در معرض خطر بوده به طوری که امسال 666 تن انواع مواد مخدر در کشور کشف شده که تنها بخشی از ترانزیت این مواد از کشور بوده و معمولا کشفیات این مواد 10 درصد میزان ترانزیت آن است.
استاندار مرکزی عنوان کرد: مواد مخدر تجارت سنگین و جذابی است و افراد بسیاری این تجارت کثیف را انجام می‌دهند، چراکه سود سرشاری دارد و برای مثال ممکن است یک کیلوگرم ماده مخدر گل در صورت خرده فروشی تا 200 میلیون تومان هم سودآوری داشته باشد، بنابراین مقابله با آن کاری بزرگ و پیچیده است، متاسفانه به هر اندازه که اقدامات مقابله‌ای ما مجهز می‌شود مافیای این مواد هم با توجه به سودآوری آن خود را تجهیز کرده و از راه‌های امن‌تری استفاده می‌کنند و تمام تلاش خود را برای انجام این کار ضدانسانی و ضدبشری به کار می‌گیرند.
وی افزود: اما با این وجود تلاش‌ها همچنان برای مقابله ادامه دارد و همان طور که شاهد هستیم در این زمینه شهدای بسیاری را تقدیم کرده‌ایم و از تلاشگران این عرصه تشکر می‌کنیم که با کمبود امکانات و تجهیزات برای مقابله بدون وقفه در مرزها به دنبال کشف و شناسایی این افراد هستند.
استاندار مرکزی تصریح کرد: در استان هم خیلی نا امید نیستیم و با توجه به اینکه در مسیر ترانزیتی کشور قرار داریم اما تلاش‌های خوبی انجام شده ‌و در بخش پیشگیری و کاهش تقاضا هم اقداماتی شده اما باید تلاش کنیم تا در سال آینده با برنامه‌ریزی بهتر این کار پرخطر و پیچیده را انجام دهیم. متاسفانه امکانات در این حوزه محدود بوده و این خوب نیست که برای تجهیز اولیه یک مرکز بهبودی فعالیت‌ها متوقف باشد.
وی با اشاره به انتصاب دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی گفت: از دبیر جدید شورای مبارزه با مواد مخدر استان تقاضا داریم که ستاد را به سمتی هدایت کند که بتوان از ظرفیت‌های مردمی مغفول واقع شده ظرفیت سمن‌ها، تشکل‌ها و نهادهای مردمی بیشتر استفاده کنیم. باید از توان مردمی برای کمک به این امر مهم که خانواده‌ها را به طور مستقیم هدف قرار داده استفاده کنیم و در این راستا استفاده از افرادی که آسیب‌ دیده‌اند و با مضرات این سم آشنایی دارند هم استفاده کنیم و از کمک‌های آنها بهره ببریم.
آقازاده عنوان کرد: نکته مهمی که باید مورد توجه اعضای این شورا قرار گیرد حضور روسای ادارات در جلسات این شورا بوده که بسیار حائز اهمیت است، شهرداری به عنوان نهادی که می‌تواند و باید طبق قانون بخش عمده‌ای از وظایف پیشگیری را انجام دهد به این عرصه ورد کند، انتظار ما از شهرداری‌ها حضور بیشتر است، همه ستادهای شهرستانی باید وظایف شهرداری‌ها را مطالبه کنند و شهرداری‌ها به رغم مشکلات مالی باید تلاش کنند تا در ستاد فعال باشند.
استاندار مرکزی افزود: متاسفانه متاسفانه نسبت به سال گذشته افزایش تولید مواد مخدر را شاهد هستیم و تولید افغانستان از 6 یا 7 هزار تن به 11 هزار تن در امسال رسیده که با توجه به افزایش تولید آسیب‌ها هم بیشتر می‌شود و باید تلاش‌ها را مضاعف کنیم تا ان‌شاءالله در سال آینده کارنامه درخشان‌تری را در این حوزه داشته باشیم.
انتهای پیام

captcha