اقتصاد خراسان‌رضوی، متکی به بخش خصوصی است
کد خبر: 3838034
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۰

اقتصاد خراسان‌رضوی، متکی به بخش خصوصی است

گروه سیاست و اقتصاد ــ معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: اقتصاد استان، اقتصاد متکی به بخش خصوصی است، عنوان کرد: بیش از ۹۵ درصد اقتصاد در اختیار بخش خصوصی و متفاوت از استان‌های کشور و میانگین سطح ملی است.

اقتصاد خراسان‌رضوی، متکی به بخش خصوصی استبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، علی رسولیان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی امروز پنجم شهریورماه در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل امور اقتصادی و دارائی خراسان رضوی که در سالن اجتماعات سازمان صنعت، معدن و تجارت استان برگزار شد، اظهار کرد: در هفته‌ دولت و با حضور آقای جهانگیری ۸۶۹ پروژه اقتصادی توسط بخش خصوصی، با اعتبار ۱۷۰۰ میلیارد تومان بهره‌برداری و۳۳۰۰ شغل ایجاد شد.

وی با بیان اینکه اقتصاد استان، اقتصاد متکی به بخش خصوصی است، عنوان کرد: بیش از ۹۵درصد اقتصاد در اختیار بخش خصوصی و متفاوت از استان‌های کشور و میانگین سطح ملی است. استان نیازمند حمایت جدی از بخش خصوصی بوده و اگر می‌خواهیم براساس گام دوم انقلاب را که مقام معظم رهبری در آن اقتصاد را محور کارها قرار دادند و به چالش‌های درونی و بیرونی و مشکلات ساختاری اشاره کردند، اقتصاد استان را توسعه دهیم، باید نگاه ویژه به فعالیت‌های بخش خصوصی استان داشته باشیم.

رسولیان افزود: چند موضوع برای رسیدن به گام دوم انقلاب مهم بوده که یکی بروکراسی و مشکلات در صدور مجوزها است. مراحل اداری صدور مجوزها و فعالیت بخش خصوصی شاید بزرگ‌ترین مشکل ما باشد که این کار را آغاز کردیم، ۳۰ فرایند را همکاران شناسایی کردند، البته احتمالا بسیار بیشتر خواهد بود، پنج مورد را تعیین تکلیف کردیم و ۱۸ مرحله حذف شده که استاندار بسیار جدی به دنبال حل این موضوع هستند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: حتما باید بحث صدور مجوزها و فرایندهای کسب و کار را به جد دنبال کنیم. این کارنامه درخشانی است که فضای کسب و کار را اصلاح کنیم، حداقل در میزانی که در اختیار استان است، زیرا چندان به تفویض اختیارات امیدی نداریم. اختیارات در استان‌ها به شدت محدود است و بنا بر همین محدودیت می‌توانیم اصلاحاتی در فرایند کسب و کار انجام دهیم.

وی بیان کرد: موضوع مهم دیگر در اداره کل، سرمایه‌گذاری به خصوص سرمایه‌گذاری خارجی است. استان ما به نسبت دیگر استان‌ها در سرمایه‌گذاری خارجی به خوبی عمل کرده و بنا داریم با کمک دستگاه‌های اقتصادی حتما پنجره واحد سرمایه‌گذاری برای سرمایه‎گذاری‌های داخلی و خارجی ایجاد کنیم و این شدنی است. فرایندها که اصلاح شود، وارد این مرحله می‌شویم.

رسولیان با اشاره به اینکه خراسان استانی است که بیش از ۳۳ میلیون زائر و گردشگر دارد و این فرصت ویژه‌ای برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی است، تصریح کرد: با طرحی که مصوب شد، با سرمایه‌گذاری بیش از ۲۵۰ هزار دلار اقامت ایران را به سرمایه‎گذاران می‌دهند که نقش بزرگی خواهد داشت. از این سرمایه‌گذاری‌ها و سپرده‌گذاری‌ها ۵۰درصد را به استان اختصاص می‌دهیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: بحث تامین مالی دستگاه‌ها و مسائل بودجه با توجه به محدودیت‌ها در درآمد کشور موضوعی جدی است که در خراسان استانی با دستگاه‌های اجرایی، نیروی انسانی زیاد و مجموعه فعالیت‌ها، مدیریت تخصیص منابع موضوع جدی است که حتما به صورت ویژه باید به آن توجه شود تا در استان مشکلی ایجاد نشود. ظرفیت‌های بودجه بسیار خوب است.

وی اضافه کرد: ما در تامین مالی نباید تنها از طریق بانک‌ها پیش برویم، روش‌های جدیدی مانند بورس وجود دارد که امیدوارم آقای امیررحیمی بتوانند در استان از این روش‌ها برای تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی ایجاد کنیم. بیش از ۹۲ هزار میلیارد تومان منابع بانکی داخل استان داریم و معنایش این است که منابع خرد زیادی وجود دارد و باید این منابع را با روش‌های درست مدیریت و به سمت طرح‌های اقتصادی هدایت کنیم که در این صورت موفق به توسعه حوزه اقتصاد استان می‌شویم.

در ادامه محمدرضا کلایی، شهردار مشهد، طی سخنانی اظهار کرد: استان با توجه به ظرفیت‌هایی که در اختیار دارد و در شرایط حال حاضر کشور می‌تواند نقش پیشرویی ایفا کند و بسیاری از مواردی که به عنوان تنگنا نام برده شده و موجب نگرانی در کشور می‌شود را با روش‌هایی اصلاح کند.

وی افزود: اگر دغدغه ما خصوصی‌سازی، بهبود فرایندهای کسب و کار، فراهم آوردن زمینه لازم برای جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری است، خراسان می‌تواند فارغ از بروکراسی موجود کشور زمینه را برای رفع این دغدغه‌ها فراهم کند و یک تجربه موفق می‌تواند همه را امیدوار کرده و پای کار بیاورد تا الگوی سایر کشور باشد.

کلایی با بیان اینکه استاندار سه مساله را به لحاظ کاری پیش روی خود قرار دادند و توجه کردند، عنوان کرد: در قالب طرحی که ارائه دادند، آن سه مورد را جزو مسائل اساسی دانستند، ما نیز می‌توانیم با این سه مساله کارها را در استان پیش ببریم و موفق شویم. آقای امیر رحیمی، مدیرکل سابق امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی می‌توانند یک انرژی را به مجموعه اضافه کنند.

شهردار مشهد ادامه داد: سه نکته اصلی برنامه استاندار است. یک مورد تبدیل بحث‌های مختلف گفتمانی به موضوعات فنی بوده، یعنی بخش زیادی از انرژی استان را همیشه صرف بحث پیرامون موضوعات گفتمانی و انتزاعی کردیم که اگر فنی بیان شود، قابل جمع و حل است. در این مسیر اداره اقتصاد می‌تواند نقش خوبی ایفا کند.

وی اضافه کرد: دوم توجه جدی به موضوع سرعت بوده، فرصت‌های در اختیار ما، فرصت‌های غیر قابل تکرار است و باید بپذیریم با خطاهای کوچک هم حداکثر سرعت داشته باشیم. سوم موضوع شهامت در تصمیم‌گیری است که به سبب امیدواری افرادی که مسئولیت دارند، باید شهامت داشته باشند و در اثر آن امید مردم تقویت شود.

کلایی خاطرنشان کرد: این سه مساله علیرغم واقعیت‌ها و نگرانی‌های موجود سه موضوع بسیار مهم است. آقای امیررحیمی فرد پرکار و علاقه‌مندی هستند و شوخی ندارند، بنابراین با توجه به دانش، انگیزه و فضای مناسب موجود در استان می‌توانند ضمن تکمیل کارهای آقای رمضانی مدیرکل سابق این موضوع را جلو ببرند. ما نیز دست یاری دراز می‌کنیم و امیدوارم تمامی این تلاش‌های ما اندکی وضعیت اقتصادی مردم و کشور را بهتر کند.

انتهای پیام

captcha