ظرفیت حوزه علمیه خواهران در عرصه زن و خانواده مورد توجه قرار گیرد
کد خبر: 3912882
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۹
رئیس اداره تبلیغ نوین فضای مجازی جامعة‌الزهرا(س):

ظرفیت حوزه علمیه خواهران در عرصه زن و خانواده مورد توجه قرار گیرد

حکمت‌نیا با بیان اینکه مباحث زن و خانواده جزو اولویت‌های چشم‌انداز جامعة‌الزهرا(س) در افق ۱۴۱۰ است، گفت: ظرفیت حوزه علمیه خواهران در عرصه زن و خانواده باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار افتخاری ایکنا، ندا حکمت‌نیا، رئیس اداره تبلیغ نوین فضای مجازی جامعة‌الزهرا(س)، پنجم مردادماه در نخستین جلسه مدیران فرهنگی تبلیغی و نمایندگان مجمع طلاب و اساتید جامعة‌الزهرا(س) با زهرا آیت‌اللهی، رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی که به‌صورت وبینار برگزار شد، جامعة‌الزهرا(س) را بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) یک نهاد اثرگذار و مفید معرفی کرد و گفت: در بحث بیانیه مأموریت جامعة‌الزهرا(س) و اساسنامه‌ای که جدیداً مصوبه آن به محضر رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) رسیده است، جامعة‌الزهرا(س) به عنوان نهاد علمی حوزوی، مستقل و دارای کارکردهای تعلیمی، تربیتی، پژوهشی و تبلیغی در عرصه‌های ملی و فراملی در نظر گرفته شده که در راستای اعتلای فکر، فرهنگ و تمدن اسلامی، پشتیبانی از نظام اسلامی و مسلمانان جهان با عمل به منویات حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری و با تکیه بر اساتید فاضل، متقی و آگاه به زمان و کارکنان متعهد و توانمند و بهره‌مندی از نظام آموزشی تربیت‌محور، پژوهش‌مدار و نخبه‌پرور، نظام مدیریتی هوشمند و فرایند‌های کارامد به مأموریت خود می‌پردازد.

وی تصریح کرد: مأموریت جامعة‌الزهرا(س) تربیت بانوان مهذب، عفیف، عالم، زمان‌شناس، انقلابی و مردمی، متعهد به تعالی خانواده، مؤثر در جامعه، توانا در تعلیم و تربیت، تبلیغ، تحقیق و مدیریت فکری و فرهنگی بانوان در سطوح عمومی و تخصصی است.

رئیس اداره تبلیغ نوین فضای مجازی جامعة‌الزهرا(س) افزود: استنباط تبیین و تعمیق آموزه‌های اسلام ناب و مکتب اهل بیت(ع) و تولید علم و نظریه‌پردازی در عرصه‌های مختلف علوم اسلامی انسانی به‌ویژه پیرامون زن و خانواده و همچنین تبلیغ و ترویج ارزش‌ها، معارف و فرهنگ اسلام ناب و آموزه‌های مکتب اهل بیت(ع) با تأکید بر موضوع زن و خانواده از دیگر مأموریت‌های جامعة‌الزهرا(س) است.

وی همچنین به سند چشم‌انداز جامعة‌الزهرا(س) در افق ۱۴۱۰ اشاره کرد و گفت: با توجه به مأموریت جامعة‌الزهرا(س) و افق چشم‌انداز ۱۴۱۰، عرصه زن و خانواده به‌صورت ویژه و جزو اولویت‌ها لحاظ شده که امیدواریم همکاری‌های متقابلی با شورای عالی انقلاب فرهنگی در این عرصه رقم بخورد.


لزوم ارتباطات دوسویه میان جامعة‌الزهرا و شورای فرهنگی اجتماعی زن و خانواده


رئیس اداره تبلیغ نوین فضای مجازی جامعة‌الزهرا(س) بیان کرد: از آنجا که شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده همانند جامعة‌الزهرا(س) پیگیر مباحث زن و خانواده است، این دو نهاد می‌توانند ارتباطات دوسویه در این راستا داشته باشند.

حکمت‌نیا با اشاره به مطالبات جامعة‌الزهرا(س) در حوزه زن و خانواده و گفتمان حجاب و عفاف در جامعه، یادآور شد: در جلسه ۸۶۴ شورای فرهنگی اجتماعی زن و خانواده مورخ ۲۱ اردیبهشت ۹۹ شاخص‌های خانواده مطرح شد که در صورت امکان این شاخص‌ها در اختیار جامعة‌الزهرا(س) قرار گیرد تا در این زمینه فعالیت‌هایی داشته باشیم.

وی ادامه داد: در شورای فرهنگی اجتماعی زن و خانواده، جدول مقایسه‌ای برنامه اول تا ششم توسعه در بحث زنان و خانواده بررسی شده و برنامه هفتم توسعه در حال طراحی است که جامعة‌الزهرا(س) می‌تواند با در اختیار داشتن این جدول‌های مقایسه‌ای در سیاست‌های کلان نظام و برنامه هفتم حضور فعال داشته باشد.

رئیس اداره تبلیغ نوین فضای مجازی جامعة‌الزهرا(س) همچنین به نرخ جمعیت اشاره کرد و گفت: جامعةالزهرا(س) می‌تواند در حوزه افزایش جمعیت و فرزندآوری از ظرفیت طلاب، مبلغان و اساتید استفاده کند و در این راستا همکاری‌های گسترده‌ای با شورای عالی انقلاب فرهنگی داشته باشد.

حکمت‌نیا با اشاره به تأسیس دروس تخصصی در حوزه‌های علمیه، یادآور شد: شورای عالی انقلاب فرهنگی در ارائه گزارش کرونا، به موضوع راه‌اندازی دروس تخصصی در حوزه‌های علمیه مانند درس خارج فقه مهندسی ژنتیک و جنگ بیولوژیکی اشاره داشت که زنان و خانواده در مهندسی ژنتیک می‌توانند تأثیرگذار باشند و می‌توان از ظرفیت درس خارج جامعة‌الزهرا(س) در این زمینه بهره‌مند شد.

وی درباره بحث فعال کردن کارگروه امور بین‌الملل زنان، گفت: با توجه به حضور بانوان بین‌الملل در جامعة‌الزهرا(س)، این مؤسسه علمی حوزوی برای احیای کمیته بین‌المللی زنان که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بود، آمادگی همکاری در این زمینه را دارد.


ظرفیت حوزه علمیه خواهران در عرصه زن و خانواده باید مورد توجه قرار گیرد


رئیس اداره تبلیغ نوین فضای مجازی جامعة‌الزهرا(س) همچنین با اشاره به لوایح مختلف مانند حمایت از خانواده، حمایت از کودکان و نوجوانان، حمایت از زندانیان، دادگاه ویژه اطفال و سیاست‌های کلان در این بخش‌ها، اظهار کرد: جامعة‌الزهرا(س) در همه این بخش‌ها می‌تواند ورود پیدا کند و همکاری‌های لازم را در زمینه‌های مختلف داشته باشد.

حکمت‌نیا با پیشنهاد اینکه در گزارش‌هایی که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می‌شود، نقش حوزویان به‌ویژه خواهران پررنگ‌تر شود، یادآور شد: در این جلسات انتظار می‌رود به ظرفیت حوزه‌های علمیه خواهران و فعالیت بانوان طلبه در عرصه‌های زن و خانواده بیشتر توجه شود.

وی اضافه کرد: هم‌اکنون شورای هنر در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال فعالیت است، با توجه به اینکه بانوان طلبه هنرمند در رشته‌های مختلف فعال هستند، از ظرفیت‌های موجود جامعة‌الزهرا(س) می‌توان استفاده کرد.

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: در حال حاضر بانوان طلبه انقلابی و جهادگر بسیاری در حوزه‌های علمیه حضور دارند که در عرصه‌های مختلف دستاوردهایی هم داشتند که شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌تواند این بانوان را به جامعه معرفی کند.

مریم بشیری
انتهای پیام
captcha