رهنمودهای پیامبر(ص) را در زندگی به صورت عملی پیاده کنیم
کد خبر: 3932161
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۷
عالم دینی هندی:

رهنمودهای پیامبر(ص) را در زندگی به صورت عملی پیاده کنیم

«مولانا سید بابر اشرف» گفت: تنها راه برقراری صلح و آرامش در دنیا این است که رهنمودهای پیامبر(ص) را نه به صورت تئوری بلکه به شکل عملی در زندگی خود پیاده کنیم.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، وبینار منطقه‌ای شبه قاره هندوستان با موضوع «ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با بلایا و مصائب» عصر امروز جمعه(نهم آبان ماه ) برگزار شد.


در این وبینار، مولانا سید «بابر اشرف»، نائب تولیت بارگاه خواجه غریب نواز در شهر "اجمیر شریف" واقع در ایالت "راجستان" هند با تقدیر و تشکر از اعضای برگزاری کنفرانس وحدت تاکید کرد: «در این دوران همه‌گیری کرونا، در این زمانه درماندگی و بی‌پناهی این سوال بزرگ پیش می‌آید که انسان باید چه راهی را در پیش بگیرد که امنیت در دنیا برقرار شود؟ خداوند در قرآن می‌فرماید که "من محبوبم را برای رحمت جهانیان فرستادم." در جای دیگری می‌فرماید: "من از میان خود شما پیامبری را برگزیدم که درد و ناراحتی شما او را آزرده می‌کند و خوشحالی شما او را خوشنود می‌سازد و او رئوف و رحیم است."»


وی گفت: «پیامبر اسلام(ص) تنها راه و روش عبادت را به ما نیاموخته است؛ بلکه آقای دو عالم در هر لحظه از زندگی برای ما، الگو و مشعل راه است. از آداب آب نوشیدن، غذا خوردن، زندگی کردن در اجتماع، آداب تجارت تا قواعد زیستن در این دنیا، آداب ارتباطات میان جوامع و کشورها و... در یک کلام در تمامی امور ذات مبارک پیامبر گرامی اسلام(ص) الگو و نمونه برای ماست.»


این کارشناس افزود: «متاسفانه شاید دلیل اینکه انسان عصر حاضر دچار خسران و زیان شده است، این باشد که او زندگی کردن بر اساس دستور محمدی(ص) و آداب و سنت پیامبر(ص) را رها کرده است یا کمتر به آموزه های پیامبر(ص) اهمیت می‌دهد؛ به این دلیل است که در اجتماع مسلمانان و سایر کشورها ناامنی گسترش پیدا کرده است.»


وی گفت: «به نظر می‌رسد مسلمانان سنت‌ها، دستورالعمل‌ها و آموزه‌های پیامبر را ارتدوکس قلمداد کرده و می‌ترسند عقب مانده خطاب شوند و به همین دلیل عمل کردن به آن‌ها را متوقف کرده‌اند. من مثال کوچکی می‌زنم. تحقیقات علمی نشان می‌دهد که بهترین روش نوشیدن آب اینست که آب در حالت نشسته و در سه نفس نوشیده شود؛ یعنی بهتر است آب را در سه نوبت بنوشید. تحقیقات نشان می‌دهد که نوشیدن آب در حالت ایستاده می تواند به قلب، کلیه و سیستم گوارشی شما آسیب بزند.»


مولانا سید بابر اشرف تاکید کرد: «در حال حاضر یکی از بیماری‌های مهم مرتبط با نحوه غذا خوردن، سرطان است. دانشمندان در جدیدترین تحقیقات اعلام کرده اند که غذا خوردن در حالت ایستاده می‌تواند باعث بروز ۱۳ یا ۱۴ نوع سرطان مختلف شود. دوستان من! آقای دو عالم پیامبر گرامی اسلام(ص) ۱۴۰۰ سال قبل آداب غذا خوردن، آب نوشیدن، تجارت، خوابیدن، بیدار شدن و عبادت کردن را به ما آموخته است. ما در زندگی روزمره عمل کردن به دستورات و سنت های نبوی را رها کرده‌ایم. این بزرگ‌ترین دلیلی است که ما در حال حاضر دچار خسران و زیان هستیم.»


وی گفت: «بزرگترین خطری که در حال حاضر ما را تهدید می‌کند اینست که اتحاد و همبستگی ما از هم گسسته است. یکپارچگی از میان رفته است و این موضوع به تضعیف شدید مسلمانان انجامیده است. به همین دلیل مسلمانان در هر کجا با وجود برخورداری از قدرت و امکانات مختلف و منابع طبیعی باز هم دچار عقب ماندگی هستند. شما نظام اجتماعی را در نظر بگیرید. در قرآن کریم آمده است که "همه به ریسمان الهی چنگ بزنید"، یعنی بر اساس احکام الهی رفتار کنید. یعنی به آموزه‌ها و تعلیمات آقای دو عالم عمل کنید و خود را به فرقه‌های مختلف تقسیم نکنید. بدون شک اگر می‌خواهید قدرتمند باشید، باید اتحاد داشته باشد و به آموزه‌های پیامبر(ص) عمل کنید. در صورت سرپیچی دچار هرج و مرج خواهید شد.»


نائب تولیت بارگاه خواجه غریب نواز در اجمیر شریف راجستهان ادامه داد: «مسجد همیشه بهترین مکان برای بروز رسانی و آگاه ساختن مردم از شرایط فعلی جامعه بوده است. وقتی مردم برای اقامه نماز جماعت در مسجد محله گرد هم آیند می توان در مورد شرایط جامعه و چالش های پیش رو به بحث و تبادل نظر پرداخت. در این صورت مردم محله می‌توانند از حال همدیگر و مسائل و مشکلات محل زندگیشان باخبر شوند. در چنین گردهمایی‌ها و تبادل نظرهایی در مسجد است که دانشجوی علوم پایه می‌تواند برای مشکلات محله که مرتبط با تخصص او هستند، راه حلی ارائه کند.»


این کارشناس افزود: «در آموزه‌ها و تعلیمات آقای دو عالم پیامبر اسلام(ص) سفارش شده است که ما به اقتضای نیازهای زمان به علوم جدید مجهز شویم و از طریق این علم و مهارت به دنیا خدمت کنیم. عبادت و بندگی خداوند را به جا بیاوریم و پنج نوبت در روز او را یاد کنیم. بر اساس تعلیمات پیامبر زندگی کنیم. من یقین کامل دارم که در این صورت ما مشمول رحمت خداوند خواهیم شد و تمام امت از رحمت و عطوفت پیامبر مستفیض خواهند شد. اگر ما به آموزه ها و رهنمودهای پیامبر عمل کنیم در این صورت صلح همه جا را در بر خواهد گرفت. نه تنها با بیماری کرونا بلکه قادر به مبارزه و مقابله با تمامی آفت‌ها و همه گیری‌ها خواهیم شد.»


مولانا سید بابر اشرف ادامه داد: «ببینید بلایای طبیعی در عصر حاضر افزایش یافته است. ما شاهد طوفان، زلزله، شیوع بیماریهای مختلف، سونامی، طغیان رودخانه‌ها در اقصی نقاط دنیا هستیم. دلیل تمام این ها چیست؟ دلیلش اینست که ما آداب و قواعد استفاده از طبیعت را زیر پا گذاشته‌ایم. در آموزه‌ها و تعلیمات پیامبر راه و روش استفاده صحیح از طبیعت نیز بیان شده است. تاکید شده است که درخت بکاریم و مراقب محیط زیست باشیم. حتی راه و روش استفاده از آب نیز شرح داده شده است و از ما خواسته شده که حتی آب رودخانه را نیز هدر ندهیم. در این تعلیمات ارزش آب و درخت نیز تبیین شده است. سفارش شده است که اگر پایتان لب گور است و در آستانه مرگ قرار دارید حتما یک درخت بکارید. پیامبر گرامی اسلام در مورد حفظ طبیعت و محیط زیست رهنمودها و دستوراتی صادر کرده است. اما ما طبیعت را به بازیچه گرفته‌ایم. نتیجه این شده است که دنیا در حال تباهی و نابودی است و انسان‌ها در هر کجا آشفته، پریشان و حیران هستند.»


وی گفت: «من دوباره تاکید می‌کنم که اگر ما بر اساس استدلال‌های عقلی بخواهیم مشکلات و مسايل این دنیا را حل کنیم، ناکام خواهیم شد. اما اگر بر اساس دستورات ناب محمدی(ص) در پی حل مشکلات دنیوی برآییم، من یقین دارم که پیروز خواهیم شد و خواهیم توانست طبیعت و محیط زیست را نجات دهیم و به دنیای انسانیت خدمت کنیم. من این روز مبارک و روز میلاد را به مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و عالمیان تبریک می‌گویم و از طریق این تریبون به دنیا این پیغام را می‌دهم که تنها راه برقراری صلح و آرامش در دنیا اینست که رهنمودها و تعلیمات آقای دو عالم پیامبر گرامی اسلام(ص) را نه به صورت تئوری بلکه به شکل عملی در زندگی خود پیاده کنیم. باور کنید که اگر تعلیمات و دستورات پیامبر را در زندگی به کار بندیم صلح و آرامش در اجتماع برقرار خواهد شد. هیچ کس گرسنه سر بر بالین نخواهد گذاشت و هیچ کس ضعیف و ناتوان نخواهد بود و همه در اجتماع به صورت مساوی از موهبت های دنیا بهره مند خواهند شد. من در این روز مبارک و روز میلاد با سعادت پیامبر(ص) امیدوارم که همه دنیا سیره و مشی محمد رسول الله(ص) را الگوی خود قرار دهند و به آن ها عمل کنند و به این ترتیب صلح و آرامش در دنیا برقرار خواهد شد. اگر به آداب و سنت‌هایمان پایبند باشیم در این صورت دنیا و آخرتمان آباد خواهد بود.»

انتهای پیام
captcha