جشنواره داستانی حافظ، فرهنگوران كشور را فراخواند
کد خبر: 3955050
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۱

جشنواره داستانی حافظ، فرهنگوران كشور را فراخواند

مدیر مركز حافظ شناسی از اعلام فراخوان جشنواره ملی داستانی حافظ خبر داد و هدف از برگزاری این جشنواره را آشنایی و پیوند بیش‌تر نسل امروز با شعر و اندیشه‌ حافظ و فرهنگ اصیل و پرمایه‌ کهن ایران برشمرد.

به گزارش ایكنا از فارس، کاووس حسن‌لی، مدیر مرکز حافظ‌شناسی و کرسی پژوهشی حافظ امروز، 2 اسفندماه در جمع خبرنگاران از برگزاری جشنواره‌ ملی داستانی حافظ خبر داد و گفت: این جشنواره گامی دیگر برای هم‌سخنی نسل امروز با بزرگان گذشته است كه با حمایت پژوهانه‌ زهرا رنجبری برگزار می‌شود.

وی افزود: ادبیات داستانی می‌تواند یکی از راه‌های پیوند نسل امروز با شعر و اندیشه‌ حافظ باشد لذا مرکز حافظ‌شناسی به‌مناسبت بیست‌وپنجمین سال (ربع قرن) فعالیت علمی و فرهنگی خود، با همکاری کرسی پژوهشی حافظ نخستین‌ جشنواره‌ داستان‌نویسی را با موضوع حافظ برگزار می‌کند.

حسن‌لی هدف از برگزاری این جشنواره را آشنایی و پیوند بیش‌تر نسل امروز با شعر و اندیشه‌ی حافظ و فرهنگ اصیل و پرمایه‌ کهن ایران معرفی کرد و گفت: کرسی پژوهشی حافظ در مرکز حافظ ‌شناسی، برای هم‌سخنی نسل امروز با شعر حافظ، برنامه‌های متنوعی دارد و جشنواره‌ داستان‌نویسی با موضوع حافظ یکی از همین برنامه‌هاست.

مدیر کرسی پژوهشی حافظ در ادامه به پیوند جهان امروز و تاریخ کهن این مرزو بوم اشاره كرد و گفت: مردم ما بخشی از سرفرازی امروز خود را از بزرگانِ سربلند گذشته و نیاکان افتخارانگیز خود وام گرفته‌اند؛ تاریخ گذشته‌ ما کتابی‌ست پربرگ‌وبار که البته صفحات تاریک هم دارد و ما هرگز نباید دچار خودفریبی بشویم و گمان کنیم همه‌ برگ‌های این کتاب یکسره روشن و متعالی است؛ اما این کتاب پربرگ‌وبار آن‌قدر صفحه‌های زرین و روشن دارد، که رشک بسیاری از ملت‌های دیگر را برمی‌انگیزد.

مدیر مرکز حافظ‌شناسی ادامه داد: مسلما جهان گذشتگان جهانی دیگرگونه بوده است و ما امروز در جهانی دیگر و با شرایطی دیگر زندگی می‌کنیم؛ اما این واقعیت روشن نمی‌تواند و نباید موجب گسستن ما از ریشه‌های استوارمان باشد. متأسفانه در دویست‌سال گذشته بسیاری بوده‌اند که گمان کرده‌اند، برای زیستن شایسته در جهان امروز باید از همه‌ گذشته‌ خود برید، گسست و از آن دست کشید. البته کسانی هم بوده‌اند و هستند که هنوز در گذشته زندگی می‌کنند و فهم درستی از جهان معاصر ندارند.

حسن‌لی با بیان اینکه امروز ما ناگزیریم با درک درست جهان معاصر، بدون آن‌که گرفتار واپس‌گرایی شویم، از سرمایه‌های ارزشمند  فرهنگی و ادبی خود بهره‌مند باشیم؛ تأکید کرد: شاعر بزرگ حافظ شیرازی یکی از همین گنجینه‌های ارزشمند است که بسیاری از اندیشمندان جهان معاصر را به ستایش واداشته است. 

دبیر جشنواره‌ داستانی حافظ تضمن اعلام فراخوان این جشنواره از امروز گفت: علاقه‌مندان به شرکت در این جشنواره، می‌توانند آثار خود را حداکثر تا  15مرداد 1400به‌نشانی story.hafez@gmail.com ارسال كنند.

وی به تبیین مقررات و شرایط شرکت در این جشنواره پرداخت و گفت: داستان‌ها در پیوند با شعر، اندیشه، زندگی یا زمانه حافظ باشد. نویسنده در انتخاب موضوع، سبک داستان و زمان رویدادها (معاصر یا گذشته) محدودیتی ندارد. داستان‌های ارسالی به‌زبان فارسی و حداکثر 4000 کلمه باشد. هر داوطلب می‌تواند با یک یا دو اثر در مسابقه شرکت کند. داستان‌های ارسالی نباید پیش از این در جایی منتشر شده باشد. آثار برگزیده از سوی مرکز حافظ‌شناسی در مجموعه‌ای چاپ و منتشر می‌شود. نویسنده با ارسال اثر داستانی خود و نیز تکمیل فرم ثبت‌نام، حق انتشار اثر را (در صورت انتخاب از سوی داوران) به  مرکز حافظ‌شناسی واگذار می‌کند.

حسن‌لی از حضور منیژه عبدالهی‌ و احمد اکبرپور، ابوتراب خسروی، محمد کشاورز و حسن میرعابدینی به‌عنوان هیئت داوران جشنواره‌ داستانی خبر داد و گفت: اسامی برگزیدگان جشنواره‌ داستانی حافظ، در مراسم یادروز حافظ (20 مهر 1400) اعلام می‌شود و مراسم اهدای جوایز نیز در شیراز انجام می‌گیرد.

مدیر مرکز حافظ‌شناسی در خصوص جوایز این جشنواره نیز گفت: مرکز حافظ‌شناسی- کرسی پژوهشی حافظ، ۴جایزه‌ برای برگزیدگان درنظر گرفته است كه شامل نفر اول مبلغ 80میلیون ریال به‌همراه تندیس «همای حافظ» و سپاس‌نامه‌ ویژه؛ نفر دوم مبلغ 50 میلیون ریال به‌همراه سپاس‌نامه‌ ویژه؛  نفر سوم مبلغ 30 میلیون ریال به‌همراه سپاس‌نامه‌ ویژه؛ و پنج جایزه‌ نقدی 5 میلیون ریالی برای آثار داستانی شایسته‌ قدردانی.

وی یادآور شد: فایل شیوه‌نامه و فرم ثبت‌نام جشنواره‌ داستانی حافظ در وبگاه رسمی مرکز حافظ‌شناسی، به‌نشانی www.hafezstudies.com موجود است.

انتهای پیام
captcha