الزامات 9 گانه مبنای تدوین سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
کد خبر: 4020620
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۹
محمدعلی کی‌نژاد بیان کرد:

الزامات 9 گانه مبنای تدوین سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

رئیس اندیشکده فرهنگ مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با توجه به الزامات اسناد فرادستی، سیاسی، نهادی، اقتصادی، علمی، اجتماعی، فرهنگی، فناورانه و نیروی انسانی كارآمد و نخبه تدوین شد.

محمدعلی کی نژاد

به گزارش ایکنا، به نقل از دفتر ارتباطات مركز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، دکتر محمدعلی کی‌نژاد در گفت‌و‌گویی به تبیین واژه پیشرفت در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت پرداخت و گفت: پیشرفت، الگوی واحد و معنای مطلقی ندارد و شرایط گوناگون تاریخی، جغرافیایی، طبیعی، انسانی، زمانی و مكانی در ایجاد الگوی پیشرفت، اثر می‌‌گذارد بنابراین باید الگوی بومی پیشرفت را در هر یك از شرایط مذكور متناسب با شرایط روز كشور ارزیابی كرد.

استاد دانشگاه صنعتی سهند ادامه داد: الگوی پیشرفت، الگویی نظری است؛ یعنی مجموعه نظام‌‌مندی از مفاهیم، اصول موضوعه، قوانین و راهبردها است كه در ساختاری منطقی، وضع موجود را تحلیل، وضع مطلوب را تبیین و راهبرد حركت از وضع موجود به وضع مطلوب را عرضه می‌کند. نه‌تنها، طراحی و تدوین الگوی پیشرفت، نیازمند توجه به شرایط محیطی است بلکه تحقق موفقیت‌آمیز آن نیز نیازمند توجه به شرایط محیطی است که معمولاً از آن با عنوان الزامات نام می‌برند كه البته سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نیز از این امر مستثنا نیست.

به اعتقاد رئیس اندیشکده فرهنگ مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت توجه به الزامات و تدارک راهکارهایی برای مواجهه مثبت با آنها، عامل موفقیت الگو خواهد بود.

كی‌نژاد سپس به تبیین الزامات نه‌گانه پرداخت و گفت: دسته اول الزامات، الزامات اسناد فرادستی است كه وظیفه همسویی با اسناد فرادست كشور مانند قانون اساسی، سند چشم‌انداز 20 ساله و بیانیه گام دوم انقلاب را بر عهده دارند. دسته دوم الزامات، الزامات سیاسی است كه وظیفه تعیین جهت و رویکرد نسبت به نظام سیاسی و مشاركت مردم و میزان آن را بر عهده دارند. دسته سوم الزامات، الزامات نهادی است كه وظیفه طراحی نهادهای تسهیل‌كننده فعالیت‌های اقتصادی مانند نهاد دولت، بازار و قانون را برعهده دارند.

رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز ادامه داد: دسته چهارم الزامات، الزامات اقتصادی است كه وظیفه طراحی نظام انگیزشی فعالیت‌های اقتصادی از طریق تسهیل فعالیت‌ها و تشویق كارآفرینی را برعهده دارند. دسته پنجم الزامات، الزامات علمی است كه وظیفه طراحی نظام خلاقانه علم و دانش، نوآوری و به‌كارگیری آن در عرصه فعالیت‌های علمی و تولیدی را بر عهده دارند. دسته ششم الزامات، الزامات اجتماعی است كه وظیفه تقویت روابط اجتماعی، روابط خانوادگی و نهادها یا اجتماع‌های مذهبی و اسلامی ایرانی را بر عهده دارند.

وی افزود: دسته هفتم الزامات، الزامات فرهنگی است كه وظیفه تبیین و ارتقای جایگاه فرهنگی نظیر باورها، آداب و سنن اسلامی ایرانی را بر عهده دارند. دسته هشتم الزامات، الزامات فناورانه است كه وظیفه تبیین اصول فناورانه مرتبط با مبانی اسلامی و بومی را بر عهده دارند. دسته نهم الزامات، الزامات نیروی انسانی کارآمد و نخبه است كه وظیفه بهره‌گیری از سرمایه نیروهای انسانی نخبه برای اجرای الگو را بر عهده دارند.

رئیس هیئت عالی جذب کشور خاطرنشان كرد: الزامات فوق را می‌توان عمده‌ترین الزامات هر سند و برنامه‌ای دانست. بررسی این الزامات در متن سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت علی‌الخصوص در بخش‌های افق و تدابیر نشان می‌دهد به همه الزامات یاد شده، توجه شایانی شده است.

انتهای پیام
captcha