دفاع مقدس، حدیث ماندگار دفاع از مکتب و میهن است
کد خبر: 4170448
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۶
خطیب جمعه قم:

دفاع مقدس، حدیث ماندگار دفاع از مکتب و میهن است

آیت‌الله حسینی بوشهری با بیان اینکه دفاع مقدس، حدیث ماندگار پایداری، دلاوری و فداکاری است، گفت: دفاع مقدس حدیث ماندگار ملتی است که در راه دفاع از کیان مکتب و میهن، قله‌های بلند رشادت را پشت سر گذاشتند.

آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری، خطیب جمعه قمبه گزارش ایکنا از قم، آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری، خطیب جمعه قم در خطبه‌های نمازجمعه ۳۱ شهریورماه که در مصلی قدس قم برگزار شد، اظهار کرد: دو ماه عزاداری کردید، درود خدا بر شما باد برای این عشق و دلدادگیتان که به اهل بیت(ع) و سیدالشهدا(ع) دارید. اربعین کانون انسانیت و اخلاق است و این حرف ما نیست. صف‌های به هم فشرده اربعینی، خود را برای ظهور موعود آماده می‌کنند.

وی با اشاره به آغاز هفته دفاع مقدس و رشادت‌های ملت بزرگ ایران بیان کرد: در سال ۱۳۶۰ امام(ره) واژه جنگ را به واژه دفاع مقدس تبدیل کرد.

خطیب جمعه قم با اشاره به دیدار رهبر معظم انقلاب در دیدار با پیشکسوتان و افرادی که در صحنه رزم حضور داشتند، گفت: رژیم بعث عراق با هدف براندازی نظام جمهوری اسلامی و به زانو درآوردن ملت ایران و به تحریک استکبار جهانی وارد ایران شد و شهر‌های ما را بمباران کرد. مجموعه رژیم گذشته به گونه‌ای مشورت داده بودند که تصور می‌کردند که پیروزی قطعی و حتمی است.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: این دفاع جانانه هشت سال ادامه پیدا کرد و آنچه به‌عنوان افتخار برای همه ما به‌عنوان یک الگوی پایداری و مقاومت باقی ماند، این بود که یک وجب از خاک کشور در اختیار دشمن قرار نگرفت.

امام جمعه قم با بیان اینکه دفاع مقدس، حدیث ماندگار پایداری، دلاوری و فداکاری است، تصریح کرد: دفاع مقدس حدیث ماندگار ملتی است که در راه دفاع از کیان مکتب و میهن، قله‌های بلند رشادت را پشت سر گذاشتند.

دفاع مقدس برای ایرانیان هویت ایجاد کرد

وی با بیان اینکه مردم دنیا با وقایع تاریخی خودشان هویت پیدا می‌کنند، اظهار کرد: تا قله‌های افتخار برای مردمی خلق نشود نسل‌های آینده هویت پیدا نمی‌کنند، هویت نسل‌های آینده به خاطر افتخارات نسل‌های قبل است و دفاع مقدس برای ما ویژگی هویت‌یابی ایجاد کرد. روزی ایرانیان با نماد‌های خیالی و افسانه‌ای به دنبال عزت بودند، اما دوران دفاع مقدس نماد عزت واقعی بود و فرمانده این نماد کسی جز امام خمینی(ره) نبود.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: دفاع مقدس در شرایط بایکوت و تحریف رخ داد، اما این دفاع مقدس رسانه‌ای تأثیرگذار برای انقلاب اسلامی شد. دفاع مقدس رسانه انقلاب اسلامی با هویت مردمی بودن و عاشورایی بودن است. دفاع مقدس عرصه‌ای برای زیست اخلاقی شد که در صحنه عمل، اخلاق را به نمایش گذاشت. دفاع مقدس مرکز تولید کادر موفق برای انقلاب اسلامی بود. جنگ کاری مخرب است، اما دفاع ما مقدس بود.

وی با بیان اینکه دفاع مقدس فضای جبهه دشمن را هم تغییر داد، افزود: ایگناتیف، نویسنده نیویورک تایمز و مدرس حقوق بشر در گزارش سفرش به ایران و بهشت زهرا(س) می‌نویسد: «در جنوب تهران گورستان بزرگی است که شهدای دوران دفاع مقدس سال‌های ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸ میلادی مدفون هستند. این‌ها جان خود را در راه هدف دادند، این قبر‌های کوچک همیشه باقی خواهند ماند و خطاب به محافظه‌کاران آمریکایی می‌گوید: شما می‌گویید ایران منزوی خواهد شد و محکومیت بین‌المللی درست می‌کنیم، سری به بهشت زهرا بزنید و اراده‌های آهنین آن‌ها را ببینید، پشیمان خواهید شد.»

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه در رابطه با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی در اجلاس سازمان ملل گفت: ایشان سخنان خود را از عدالت‌خواهی آغاز کردند و به ظهور حضرت مهدی(عج) خاتمه دادند که نطقی قوی و جامع درباره قرآن، خانواده و عدالت بود.

رئیس‌جمهور دشمن را به چالش کشید

وی ادامه داد: رئیس‌جمهور سال گذشته عکس شهید سلیمانی را که نماد مقاومت بود در دست گرفت و امسال قرآن به دست گرفت که نماد دین‌داری است. از اینکه در خانه دشمن، دشمن را به چالش بکشد و خواستار محاکمه رئیس‌جمهور سابق ایالت متحده آمریکا شود، تقدیر می‌کنیم و امیدواریم همان‌گونه که در عرصه بین‌المللی پر تلاش هستند در عرصه داخلی هم تلاش بیشتری کنند تا رضایت مردم برآورده شود.

امام جمعه قم با اشاره به بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها یادآور شد: انتظار داریم که دانشگاه‌ها محل تربیت انسان‌های متدین و متفکر باشد، انتظار داریم محیط دانشگاه و مدارس محیط عفاف و حجاب شود و خدایی ناخواسته در صفحه‌های مجازی نبینیم که محیط علم و دانش تبدیل به فضایی شود که انسان شرمش می‌شود که بازگو کند.

حسینی بوشهری بیان کرد: پیامبر اکرم(ص) می‌فرماید: «تا زمانی که مردم مسئله امر به معروف و نهی از منکر را ترک نکنند و پیوسته امر به معروف و نهی از منکر کنند و در کار‌های نیک و تقوا به کمک هم بشتابند در خیر و سعادت خواهند بود، اما اگر این‌چنین عمل نکردند و نقطه مقابل را عمل کردند فاجعه رخ خواهد و برکت از آن جامعه می‌رود و بعضی از آنان بر بعضی دیگر مسلط خواهند شد و دیگر یاوری در زمین و آسمان نخواهند داشت‏.»

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه غفلت را از موانع سعادت انسان دانست و اظهار کرد: زمانی که غفلت انسان را فرا بگیرد اعم از غفلت از خدا، از خود و از جامعه، نمی‌تواند به سعادت لازم برسد. پیامبر(ص) فرمودند که چشم بستن بر حقایق، فراموش‌کاری، دچار لهو و لعب شدن و عدم توجه به اموری که باید به آن توجه داشته باشد از علائم انسان غافل است.

خطیب جمعه قم پند نگرفتن از حوادث روزگار را از دیگر عوامل غفلت دانست و ادامه داد: انسان‌های غافل کسانی هستند که اگر در جامعه و دنیا حادثه‌ای رخ می‌دهد از آن درس و هشدار نمی‌گیرند و با بی‌اعتنایی از کنار آن عبور می‌کنند. همنشینی با انسان‌های فاسد و مفسدان و دوری از مجالس عبادت از دیگر نشانه‌های انسان غافل است. امام حسن مجتبی(ع) می‌فرماید: «ترک مسجد و پیروی بی‌چون و چرا از افراد مفسد از نشانه‌های غفلت است»؛ مسجد اسم رمز برای پایگاه‌های اعتقادی، دینی و مذهبی است.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: پیامبر اکرم(ص) در آخرین خطبه‌شان ضمن تأکید به اقامه نماز جماعت، می‌فرماید: «کسی که به سوی مسجدی از مساجد خدا قدم بر می‌دارد به ازای هر قدمی که بر می‌دارد پاداش 10 حسنه نصیب او می‌شود، 10 گناه از نامه اعمال او پاک می‌شود و مقام او نزد حق تعالی 10 درجه بالا می‌رود.»

انتهای پیام
captcha