جمهوری اسلامی به دلیل میدان دادن به مردم سرآمد است
کد خبر: 4197401
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۲
حجت‌الاسلام گنابادی‌نژاد:

جمهوری اسلامی به دلیل میدان دادن به مردم سرآمد است

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی گفت: جمهوری اسلامی به دلیل باورمندی عمیق و همه‌جانبه در مشارکت‌های مردمی و میدان دادن به مردم سرآمد است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حجت گنابادی‌نژاد معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضویبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام والمسلمین حجت گنابادی‌نژاد معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی، امروز ۱۲ بهمن‌ماه، در اولین همایش دانشگاهیان، فرهنگیان و آموزشگاه‌های عالی خراسان رضوی که در تالار ابن سینا مشهد برگزار شد، اظهار کرد: رمز اصلی انقلاب، جمهوری اسلامی است و این مفهوم ابتکار امام راحل بود. در رفراندوم ۱۲ فروردین پیشنهادات زیادی مطرح شد، اما این تعبیر از امام(ره) ماندگار است که جمهوری اسلامی نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر. این به عنوان اولین و بزرگترین انتخابات باشکوه در روزهای آغازین پیروزی انقلاب اسلامی بود.

وی افزود: مسائل روزمره و جاری نباید انرژی‌ها، استعدادها، ظرفیت‌ها و افتخارات گذشته ما را مستور کند. انقلاب‌های منطقه و دنیا را دیدیم. سال‌ها از تغییر و تحولات کشورهای همسایه گذشته است و امروز متوجه می‌شویم که این کار بزرگ امام(ره) بود که در فاصله بین ۲۲ بهمن تا ۱۲ فروردین رفراندوم برگزار کردند.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی بیان کرد: امام(ره) نه مرعوب سوسیالیسم و نه مقهور لیبرالیسم نشد، بلکه پای اسلام ایستاد و از مردم و مردمی بودن نظام و انقلاب به خوبی دفاع کرد. نهایتاً جمهوری اسلامی به رای گذاشته و هدف محقق شد. اگر به دستاوردهای انقلاب نگاه کنیم، نمی‌توانیم موفقیت‌هایی که در طول ۴۵ سال پیروزی انقلاب به آن رسیدیم را منفک از جمهوری اسلامی بدانیم.

گنابادی‌نژاد ادامه داد: ایستادگی در مقابل تهدیدهای گسترده‌ای که هرچه پیش رفتیم شدیدتر، غیرانسانی‌تر، غیراخلاقی‌تر و غیرمنطقی‌تر بر مردم ما تحمیل شد، کاری نیست که تنها دستگاه‌های حاکمیتی و دیپلماسی انجام داده باشند، بلکه حضور، مقاومت و بصیرت مردم نیز در موفقیت ما در این عرصه تاثیر بسیاری داشته است. 

وی با بیان اینکه هجمه علیه کشور ما زیاد است، گفت: اما امروز نخبگان مسئولیت دارند با حضور جدی خود در عرصه جهاد تبیین و با بیان حقایق هیمنه دشمنان را باطل کنند، دستاوردهای مردم ایران را به رخ جهانیان بکشانند و برای نوجوانان و جوانان تشنه حق بازگو کنند.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: اسفند امسال چهلمین انتخابات جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود. مدعیان دموکراسی در ۴۵ سال چند انتخابات با چند درصد مشارکت برگزار کرده‌اند؟ جمهوری اسلامی به دلیل باورمندی عمیق و همه‌جانبه در مشارکت‌های مردمی و میدان دادن به مردم سرآمد است.

گنابادی‌نژاد افزود: میانگین مشارکت مردمی در مجموع انتخابات ریاست‌جمهوری در همه دوره‌ها حدود ۶۸.۶۴ درصد بوده است. ما در برخی از ادوار انتخابات ریاست جمهوری تا حدود ۹۵ درصد هم نرخ مشارکت داشتیم. کدام کشور اروپایی و غربی تجربه انتخابات ۹۵ درصدی ریاست‌جمهوری را دارد؟ در طی سال‌ها درصد مشارکت انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا ۶۶ درصد بوده اما امروز به زیر ۵۰ درصد رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه ما همه خود را خادم می‌دانیم و باید فرصت را برای نقش‌آفرینی مردم فراهم کنیم، گفت: چهار راهبرد مقام معظم رهبری در انتخابات شامل سلامت، امنیت، رقابت و مشارکت است. دانشگاه‌های مشهد یکی از مجموعه‌های تاثیرگذار ارزشی و پیشرو در صحنه‌های انقلاب بودند. باید در افزایش مشارکت به نوآوری و ابتکار توجه بیشتری داشته باشیم. دوره بیانیه و اطلاعیه گذشته و دیگر با این کارها نمی‌توانیم مشارکت را افزایش دهیم، باید سراغ نخبگان و جوانان برویم.

همچنین نغمه رزاقی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در ادامه این مراسم، اظهار کرد: این اواخر مسئله زن مورد توجه خاصی قرار گرفته و طبق فرمایشات امامین انقلاب زن از نقاط قوت اسلام است.

وی بیان کرد: یکی از افتخارات بعد از انقلاب رشد و تعالی زن در حوزه‌های مختلف بوده است. زنان بیش از ۱۰ برابر پیشرفت قابل توجه در عرصه‌های گوناگون داشته‌اند. در دیدار اخیر مقام معظم رهبری با بانوان شاید بسیاری از نکات به خوبی مورد توجه قرار نگرفت. یکی از موارد این بود که ایشان فرمودند یکی از شاخص‌های پیشرفت جامعه کاملا اسلامی، پیشرفت زنان تلقی می‌شود.

رزاقی افزود: در حوزه آموزشی سهم زنان در عضویت هیئت علمی ۳۴ درصد بوده که ۲ تا ۲.۵ برابر قبل از انقلاب است. بی‌سوادی زنان به میزان ۹۹ درصد ریشه‌کن شده و ما اکنون ۹۵۰۰ مؤلف زن و ۸۴۰ ناشر زن داریم. متخصصان زایمان از ۱۵ به ۴۰ درصد افزایش داشته و فوق تخصص‌ها به ۳۰ درصد رسیده است. برای هر ۱۰۰ هزار نفر زن در کشور ۶۰ ماما و ۳ متخصص زنان داریم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در حوزه ورزش ۳۳۱۰ مدال در رویدادهای جهانی داشتیم، ۷۰ زن رئیس هیئت‌های ورزشی هستند، ۹۷ کرسی بین‌المللی در ورزش زنان داریم و تعداد ورزشگاه‌های اختصاصی بانوان ۳۰ برابر شده است. در عرصه هنری نیز جوایز ملی و بین‌المللی زیادی داشتیم.

رزاقی با بیان اینکه زنان در حیطه‌های مختلف پیشرفت‌های عدیده‌ای داشتند که با وجود جنگ و تحریم‌ها صورت گرفته است، اظهار کرد: با سیاست‌گذاری‌های صحیح، موفقیت‌ها بیشتر خواهد شد. زنان همیشه پیشران جامعه هستند و مردان در خانواده می‌توانند از زنان الهام بگیرند. در حال حاضر نقش زنان در انتخابات این است که همسران و فرزندان خود را به مشارکت در این عرصه دعوت کنند.  

انتهای پیام
captcha