بعد از انتخابات رقابت‌ها تبدیل به رفاقت شود
کد خبر: 4202857
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۲
رضوی اردکانی:

بعد از انتخابات رقابت‌ها تبدیل به رفاقت شود

امام جمعه موقت شیراز خواستار توجه به منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص انتخابات شد و گفت: بعد از انتخابات باید رقابت‌ها تبدیل به رفاقت شوند و اختلافات را کنار بگذاریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابوفاضل رضوی اردکانی، امام جمعه موقت شیرازبه گزارش ایکنا از فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابوفاضل رضوی اردکانی، امام جمعه موقت شیراز امروز، 11 اسفندماه در خطبه‌های نماز جمعه شیراز، مشارکت در انتخابات را یک عبادت دانست و گفت: اینکه امام راحل فرمود حفظ نظام از نماز واجب‌تر است یعنی اگر نظام ساقط شود دیگر نمازی نیست لذا باید محکم ایستاد و هر قدم برای انتخابات عبادت و واجب است.

وی با اشاره به سخنرانی اخیر رهبر معظم انقلاب درباره انتخابات اظهار کرد: معظم‌له دو مطلب را از ما خواسته‌اند که باید عمل کنیم. یکی حضور با شکوه و دوم انتخاب اصلح است. فرد سالم و اصلح را انتخاب کنیم. کسانی که پاک‌دست هستند و قوم و خویشی را در مسئولیت‌ها کنار می‌گذارند.

امام جمعه موقت شیراز اظهار کرد: عده‌ای هستند که از ماه‌ها قبل کاندیدای مختلف را بررسی کرده و لیست اصلح را از منظر خودشان منتشر کرده‌اند. امروز اگر نمی‌دانیم به چه کسانی رأی دهیم باید به سراغ اهالی فکر و عالم و گروه‌های سیاسی برویم و از آنان سؤال کنیم.

وی با تأکید بر اینکه در انتخابات باید منویات رهبر معظم انقلاب را نصب‌العین خود قرار دهیم، گفت: فردای انتخابات هم باید رقبا، تبدیل به رفقا شوند. اختلافات را کنار بگذارند زیرا امروز مملکت نیاز به وحدت دارد.

امام جمعه موقت شیراز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به در پیش‌رو بودن جشن نیکوکاری گفت: در قرآن کریم بیش از 76 مورد به انفاق اشاره شده است. انفاقی که در قرآن کریم آمده است، باید فی سبیل‌الله باشد. البته همه عبادات ما باید برای خدا باشد، انفاق هم همین‌طور باشد.

دنبال گرفتن تشکر بعد از انفاق نباشیم

رضوی اردکانی  در ادامه اظهار کرد: قرآن تأکید می‌کند اموال خود را در راه خدا انفاق کنید و پشت آن منت نگذارید لذا اگر به کسی کمک کردیم، نباید دنبال شنیدن تشکر باشیم چرا که طبق قرآن کریم منت، انفاق را خراب می‌کند.

امام جمعه موقت شیراز با بیان اینکه کسانی که از روی ریا انفاق می‌کنند، کارشان ارزش ندارد، گفت: اکثر خیران ما بیمارستان، مسجد و حسینیه و مدرسه ساخته‌اند و افراد بسیاری از میان آنان حتی حاضر نشدند، نام آنان را جایی ببریم. قطعاً خداوند به آنان اجر می‌دهد.

وی با بیان اینکه نکته مهم دیگر در انفاق این است که از چیزی که دوست داریم انفاق کنیم نه اموال به درد نخور و غیرقابل استفاده، انفاق را بر دو قسم مادی و معنوی دانست و گفت: انفاق مادی همان اموال و پول بخشیدن است. انفاق معنوی، آموزش و انفاق علم است.

رضوی اردکانی با تصریح اینکه حتی می‌توان از تجربیات خود سخن گفت که نوعی انفاق معنوی است، افزود: همچنین انفاق واجب و مستحب داریم. مثلاً خمس و زکات و نفقه، انفاق واجب است.

امام جمعه موقت شیراز همچنین بر ضرورت توجه به نوع هزینه‌کرد تأکید کرد و گفت: سنت‌هایی داریم که برای آن خرج می‌کنیم اما غلط است مثلاً تاج گل آوردن در مراسم عزا یا شادی. اهدای تاج گل نه شرعی، نه قانونی و نه عقلی است بلکه یک کار بیهوده است. همچنین چنین خرج‌های کلان تجملاتی هم باید در مراسم عزا یا شادی کنار بگذاریم چرا که اسراف است.

وی با تأکید بر اینکه در این شرایط اقتصادی نباید اسراف کنیم، افزود: قرآن هشدار می‌دهد که تا زمانی که زنده هستید و فرصت دارید، انفاق کنید. البته واقفان بزرگی مانند نمازی داریم که بخشی از اموال خود را وقف کردند و اکنون شاهد آثار و برکات این وقف هستیم.

رضوی اردکانی اظهار کرد: این همه جمع کردن اموال در طول زندگی برای چیست. مقداری را برای ورثه باقی بگذاریم و مابقی را انفاق کنیم برای روزی که چیزی جز اعمال خودمان نداریم.

امام جمعه موقت شیراز با ذکر این نکته که انفاق باید از اموال خودمان باشد نه از دیگران، گفت: گاهی اوقات افرادی هستند که از منابع طبیعی انفاق می‌کنند در صورتی که این متعلق به فرد نیست بلکه انفال است.

مراتب انفاق

وی با بیان اینکه قرآن کریم مراتبی را برای انفاق برشمرده است که اولین آن پدر و مادر است، افزود: مهم نیست چه چیزی انفاق می‌کنیم بلکه به چه کسی انفاق می‌کنیم مهم است که در این زمینه پدر و مادر در اولویت است. بعد از آن نزدیکان و اقوام و یتیمان و مساکین (کسی که از فقیر بدتر است) هستیم.

رضوی اردکانی با تأکید بر اینکه باید بدانیم که خداوند تمام اعمال ما را می‌بیند و هر کار خیری که انجام می‌دهیم نیاز به دیگران بگوییم، گفت: کمیته امداد انصافاً زندگی میلیون‌ها نفر را احیا کرد.

امام جمعه موقت شیراز با یادآوری اینکه بهزیستی نیز چنین کمک‌هایی می‌کند اما عده‌ای تحت عنوان مؤسسه خیریه از بهزیستی اجازه گرفته‌اند تا به نیازمندان و معلولان کنند، گفت: اینها دو قسم هستند. یک عده از موسسات خیریه خدمت زیادی می‌کنند اما عده‌ای موسسات خیریه، کلاهبردار هستند. موردی وجود داشت گوسفند را می‌برند تا گوشت آن را بین فقرا تقسیم کنند، اما گوسفند را فروخته‌اند.

وی با بیان اینکه البته دادستان با برخی از آن‌ها برخورد کرده است، افزود: زمین از شهرداری گرفته‌اند و هتل سالمندان درست کرده‌اند و ماهی 50 میلیون از سالمندان می‌گیرند. این چه خیریه‌ای است. لذا پیشنهاد می‌شود به بهزیستی کمک نکنید تا زمانی که بفهمید آن موسسه خیریه، کار درستی است. به هر موسسه خیریه‌ای که شعبه دارد، نباید اعتماد کرد. برخی از آن‌ها کلاهبرداری می‌کنند و پرونده‌های آنان در دادگاه موجود است.

انتقاد از عدم نظارت بر موسسات خیریه

رضوی اردکانی با انتقاد به نظارت نامطلوب بهزیستی بر مؤسسات خیریه گفت: برخی از این مؤسسات اموال مردم را بالا می‌کشند خودشان منزل و ماشین چند میلیاردی دارند اما به معلولان رسیدگی نمی‌کنند. برخی مؤسسه خیریه درست می‌کنند اما برای کلاهبرداری! لذا درخواست می‌شود که برای انفاق به همسایه و نزدیکان خود رسیدگی کرد و اگر هم کسی خواست به بهزیستی کمک کند، تنها به مؤسساتی کمک کند که واقعاً انسان‌های امینی هستند.

امام جمعه موقت شیراز با تأکید بر اینکه اولین سود انفاق به خود انسان می‌رسد، تصریح کرد: عده‌ای گمان می‌کنند که انفاق از اموال کم می‌کند اما در صورتی که انفاق یک راه زیاد کردن اموال است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود همچنین با بیان اینکه چندین مشکل در کشور وجود دارد که در کشورهای دیگر هم مشکلاتی وجود دارد، افزود: یکی از این مشکلات گرانفروشی و مبارزه با آن در تعزیزات حکومتی است. در برخی موارد بوده است که تعزیزات می‌گویند خودتان بروید طرف گرانفروش را دستگیر کنید و بیاورید.

امام جمعه موقت شیراز تصریح کرد: شرکت‌هایی هستند که کارهای خدماتی را بسیار گران به مردم ارائه می‌دهند. در اینجا تعزیزات چه کاره هست اگر نمی‌توانند با گرانفروشی مقابله کنند، کنار بروند. در برخی از اقلام و کالاهاً قیمت‌ها به میزان دو برابر گران‌تر شده است در صورتی که مواد اولیه آن‌ها مگر چقدر گران‌تر شده است. تعزیرات چرا به سراغ گرانفروشان در اصناف مختلفی نظیر آش فروشی، کله پاچه فروشی، تعمیرات و مکانیکی‌ها و... نمی‌رود.

وی همچنین به مسئله اوقاف اشاره کرد و افزود: استان فارس رقبات زیادی دارد و دومین موقوفه بزرگ کشور دارد. اموال و درآمد موقوفات کجا می‌رود. اوقاف میلیاردها تومان درآمد موقوفات به تهران می‌فرستد در صورتی که در وقفنامه نوشته شده است که در محل مدنظر موقوفه خرج شود.

رضوی اردکانی خطاب به رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: به چه مجوزی سالی چند میلیارد تومان پول موقوفات شیراز را می‌گیرید و برای کنفرانس‌ها هزینه می‌کنید. در شیراز استاد حوزه علمیه داریم که مستأجر است و عصرها مسافرکشی می‌کند در صورتی که موقوفات زیادی برای طلاب در شیراز وجود دارد.

امام جمعه موقت شیراز با بیان اینکه چوب حراج به موقوفات نزنید چرا که در آن دنیا باید به واقفان پاسخگو باشید، افزود: مگر امام نفرمودند که طبق وقفنامه هزینه شود پس چرا انجام نمی‌شود. چه کسی باید به این موارد رسیدگی کند. سالی میلیاردها تومان درآمد موقوفات به تهران می‌رود اما در استان هزینه نمی‌شود.

وی از مسئولان ارشد استان خواست تا نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب ارسال کنند تا به داد موقوفات فارس برسند و سپس افزود: پیشنهاد می‌شود هیئتی از دفتر رهبر معظم انقلاب برای بازرسی از موقوفات اعزام شوند. این کار نیاز به بازرسی قوی دارد. بازرسی استان فارس باید افراد قوی، متدین و دلسوز داشته باشد.

رضوی اردکانی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه پدیده زشت دیگری در شهرهای بزرگ نظیر شیراز رایج شده است که خلاف عرف، شرع، عقل و قانون است، گفت: سگ‌داری در آپارتمان و سگ فروشی حرام است. در اصل چهلم قانون اساسی آمده است که هیچکس نمی‌تواند اعمال حق خویش را وسیله اضرار به مردم و تجاوز به منافع عمومی قرار دهد. آپارتمانی که تا صبح سگ آن صدا می‌دهد و باعث آزار همسایگان می‌شود، چه انسانیتی دارد. از مسئولان ارشد استان و شیراز درخواست رسیدگی به این موضوع را داریم.

رضوی اردکانی در پایان اظهار کرد: طبق ماده 688 قانون مجازات اسلامی، واردات، تولید، تکثیر، پرورش، خرید و فروش، حمل و نقل و گرداندن اعم از پیاده یا وسیله نقلیه و نگهداری حیوانات وحشی نامتعارف مانند مار، سوسمار، گربه، موش، گربه، سگ و سایر حیوانات ممنوع است و هر یک از مرتکبین 30 برابر حقوق یک کارگر جریمه شده و بین 6 ماه تا یک سال حبس خواهند داشت البته در جاهایی هم استثنا شده است مثل سگ شکاری، سگ گله، سگ نگهبان در باغ، هلال احمر، نیروهای مسلح، مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی، آزمایشگاه‌ها و مرکز نگهداری حیوانات، روستانشینان، عشایر و گله‌داران.

انتهای پیام
captcha