شکوفه صباغی، حافظ کل و شرکتکننده این رشته در چهل و چهارمین دوره مسابقات قرآن اوقاف، در گفتوگو با ایکنا از استان مرکزی، با اشاره به شیوع کرونا و تأثیر آن در اجتماع، تصریح کرد: اثرگذاری این بیماری در بخشهای مختلف از جمله قرآن را نمیتوان منکر شد. چراکه تعطیلی محافل، کلاسها و جلسات قرآن بر خروجی فعالیتهای این حوزه اثر مستقیم داشت و اُفت شرکتکنندگان در مسابقات گواه بر این ادعا است.
وی اظهار کرد: برای رونق مسابقات علاوه بر کیفیت، نیاز به کمیت نیز داریم و کاهش آمار شرکتکنندگان نشان میدهد باید روی انگیزه کار شود. در اراک و استان حافظان و قاریان خوبی داریم که میتوانند به نشاط و هیجان مسابقات کمک کنند و از آموزش تخصصی آنان در هر شهرستان و روستا که باشند نباید غفلت کرد.
صباغی با بیان اینکه امسال شاهد حضور چهرههای جدید در رشته حفظ قرآن بودیم، ادامه داد: حضور افراد جدید به موج جدید در مسابقات منتج خواهد شد، بنده حافظانی میشناختم که تاکنون در مسابقات شرکت نداشتند، اما پس از سالها بار دیگر در صحنه رقابتها حاضر شده و خود را محک زدند.
بیشتر بخوانید:
این حافظ کل ضرورت ایجاد انگیزه برای شرکت پدیدههای قرآنی در مسابقات را مورد تأکید قرار داد و افزود: نظر شخصی بنده این است که افرادی مثل بنده خود را از صحنه رقابتها کنار کشیده و میدان را برای افراد تازه نفس و جدید باز کنند، البته این بدان معنا نیست که افراد با تجربه میدان را به یکباره خالی کنند، اما بهترست به مرور زمان از صحنه مسابقات کنار رفته و فعالیت خود را در بخش دیگر آغاز کنند.
صباغی ادامه داد: افرادی نظیر بنده در مسابقات مختلف دانشگاه و اوقاف شرکت داشته و کسب تجربه کردهاند که باید تجربیات و آموختههای خود را در عرصه دیگر به نوجوانان و جوانان انتقال داده خود را محدود به مسابقات نکنند. چراکه حضور چهرههای قدیمی زدگی ایجاد میکند و وظیفه ما است که از این امر جلوگیری کنیم.
وی با تأکید براینکه وظیفه قرآنی کردن جامعه برعهده یک دستگاه و سازمان نیست، اظهار کرد: همه ما در کشوری اسلامی زندگی میکنیم که اگر هر شهروند تکلیف خود را دانسته و قدمی برای ایجاد موج قرآنی بردارد، جامعه به خودی خود قرآنی خواهد شد. قرآنی کردن جامعه در حفظ و قرائت خلاصه نمیشود، بلکه مفهوم جامعه قرآنی این است که مردم معنی آیهای را درک و در زندگی فردی و اجتماعی اعمال کند.
این حافظ کل در پایان گفت: ارگانها و دستگاههای مختلف با حفظ مسئولیت و وظایف اداری، بخشی از وقت خود را در هفته و یا ماه به قرآن و تبیین آیات کاربردی اختصاص دهند. اگر قصد قرآنی کردن اجتماع را داریم فعالیتهای این حوزه نباید فقط به مسابقات محدود شود.
انتهای پیام